02 / 05 / 2024

paskalya tatili için gelen yabancı turistleri

paskalya tatili için gelen yabancı turistleri

Hazreti İsa'nın çarmıha gerildikten sonraki 3. günde dirilişinin kutlandığı ve Hıristiyanlar için kutsal kabul edilen Paskalya Bayramı, yabancı turisti Türkiye’ye yönlendirdi. 10 günlük süreçte 250-300 bin turistin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor...

2023 yaz tatili istatistikleri açıklandı! İstanbullular en çok Bozcaada için arama yaptı!

Yaz tatili için Haziran, Temmuz ve Ağustos döneminde 4 milyondan fazla kişi Neredekal.com üzerinden tatil araması yaptı. Arama motoru verilerine göre 2023 yazında İstanbullular en çok Bozcaada, Antalya ve Büyükada için arama yaptı.

Tatil planı yapanlar dikkat! Mağdur olmamak için bu detayı gözden kaçırmayın

Bayram tatilinin de bu zamana denk gelmesiyle ile birlikte tatilciler sahillere akın etti. Milyonlar bayram tatili için gün sayarken Ticaret Bakanlığı, tatil rezervasyonu yapacak tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin uyarılar yaptı.

Yaz tatili yaklaşıyor! Peki tatili ekonomik hale getirmek için neler yapılmalı? İşte ekonomik tatil için 7 önemli ipucu

Tatilde daha az para harcamak için neler yapılmalı? İşte ucuz tatil yapmanın 7 pratik yolu...

Vizesiz tatile gitmek isteyenlere için rehber! İşte bayram tatili için tercih edebileceğiniz 2023 vizesiz ülkeler

Vizeniz yok fakat tatile mi gitmek istiyorsunuz bu konuda Türk vatandaşları için vizesiz seyahat imkanları bulunuyor. Yeni düzenlenmiş olan 2023 vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler listesi yayınlandı. Peki hangi ülkelere vizesiz seyahat yapılabilecek?

Tatile çıkacaklar aman dikkat! Güvenli ve rahat tatil için bunları mutlaka yapın!

Tatile çıkarken gözünüz arkada kalmasın! Okulların ara tatile girdiği şu günlerde sömestr tatili için hazırlık yapanlar hem ailenizi hem geride bıraktıklarınızı güvence altına almayı unutmayın.

Yılbaşı için Uludağ’ı seçen tatilci de, hazırlıklarını tamamlayan turizm işletmecisi de şokta!

Uludağ, hem karların üzerinde bir yılbaşı tatili hayali kuranlar hem de işletmeciler için bu sene büyük bür hayal kırıklığı yaşattı.

Yılbaşı tatili için kiralık villalara talep arttı!

Yılbaşında toplu organizasyonunu engellemek için yasaklar yürürlüğe girse de eğlence düzenlemek isteyen vatandaşlar villa kiralayarak yasağı delmenin yolunu buldu. Taleplerin hızla arttığı bu villalar için günlük 600 TL'den başlayan ücret talep ediliyor. 

Yaz tatili için indirimli paketler hazırlandı!

Yaz tatilini uygun koşullarda planlamak isteyenler için yurt içi erken rezervasyon dönemini başlatan Setur, indirimli paketler hazırladı.

Hiç bitmeyen Ege tatili için EgeYakası’nda yeni bir fırsat!

Hiç bitmeyen Ege tatili için EgeYakası’nda yeni bir fırsat. Sinpaş GYO’nun butik projelere odaklanan markası Eviya Gayrimenkul’ün İstanbul Atakent’te geliştirdiği EgeYakası’nda, konutların yüzde 80’i kısa sürede satıldı.

Nevşehir'de termal tesisler bayram tatili için yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye' nin önemli termal turizm merkezlerinden Nevşehir ' in Kozaklı ilçesinde 7 bin yatak kapasiteli termal tesisler, bayram tatili rezervasyonlarıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaştı...

Bayram tatili için biletler tükendi!

Otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için ek seferler düzenleme kararı aldı. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu ( TOFED ) Başkanı Mehmet Erdoğan, talep nedeniyle otobüs biletlerinin tükendiğini söyledi...

Paskalya için gelen turist sayısı yüzde 10 artış gösterdi!

Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'te, Paskalya nedeniyle tatile gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artış gösterdi. Paskalya tatili için Nisan ayında Dalaman'a uçakla 15 bin turist geldi.

Paskalya tatili için 10 günde 300 bin turist Türkiye yolcusu!

Hazreti İsa'nın çarmıha gerildikten sonraki 3. günde dirilişinin kutlandığı ve Hıristiyanlar için kutsal kabul edilen Paskalya Bayramı, yabancı turisti Türkiye’ye yönlendirdi. 10 günlük süreçte 250-300 bin turistin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor...

paskalya tatili için gelen yabancı turistleri Haberi

paskalya tatili için gelen yabancı turistleri


Paskalya Bayramı, Türk turizmcilerin yüzünü güldürdü. 20-30 Nisan arasındaki yaklaşık 10 günlük süreçte 250-300 bin turistin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.


HAZRETİ İsa'nın çarmıha gerildikten sonraki 3. günde dirilişinin kutlandığı ve Hıristiyanlar için kutsal kabul edilen Paskalya Bayramı, yabancı turisti Türkiye’ye yönlendirdi. İnanç turizmi açısından zengin eserlere sahip İstanbul, İzmir ve Nevşehir’deki oteller 20-30 Nisan tarihleri arasında ciddi yoğunluğa ulaştı. Yunanistan’dan karayoluyla gelmeye çalışan turistler ise İpsala sınır kapısında kuyruklara neden oldu. TÜRSAB’dan alınan bilgilere göre Paskalya tatiline denk gelen 10 gün içerisinde yurtdışından 250-300 bin turistin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.


SATIŞLARIMIZ NİSANDA YÜZDE 20 ARTTI


Paskalya döneminin turizmci açısından her yıl yoğun geçtiğini belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, acentelerden aldıkları bilgilere göre bu yıl daha hareketli bir dönem yaşanacağını...