01 / 05 / 2024

paslanmaz çelik ihracatında dikkat edilmesi gerekenler

paslanmaz çelik ihracatında dikkat edilmesi gerekenler

Türkiye'nin paslanmaz çelik ithalatının 521 tona ulaştığını belirten uzmanlar, yerli sanayinin paslanmaz çelik üretebilmek için Türkiye'nin var olan avantajlarını dikkate alması gerektiğine dikkat çekiyor.

Arçelik'ten geniş hacimli buzdolaplarında 7.000 Türk Lirası'na varan indirim fırsatı!

Arçelik buzdolabı almak isteyenlere çok özel bir kampanya bir indirim fırsatı sunuyor. Arçelik kasım ayına özel bu kampanya kapsamında 01-16 Kasım 2023 tarihleri arasında geçerli olacak. Arçelik buzdolaplarında yapılan indirim kampanyası detayları...

Çay tiryakilerine müjde! Merakla beklenen Sinbo STM-5831 paslanmaz çelik çay makinesi piyasaya çıktı!

Sinbo, çay tiryakilerinin tam aradığı bir çay makinesi ürettiğinin haberini verdi. STM-5831 paslanmaz çelik çay makinesini piyasaya çıkaran Sinbo, ürünü uygun fiyatla satışa sundu.

Baran Çelik kimdir? Hangi üst düzey görevlerde yer aldı? Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nda ne iş yapıyor?

Baran Çelik üniversiteyi nerede okudu? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer alıyor? Şu an ne iş yapıyor?

Tekstil ihracatında şok düşüş! Türkiye yıllar sonra ilk defa ithalatçı konumuna düştü!

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, global talepteki daralmanın da etkisiyle sektör ihracatının 2023’ün ilk 8 ayında yüzde 12 daraldığını söyledi. Öksüz, istihdam kayıpları yaşanmaması için bir dizi tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

BİM mob temizlik seti 109 TL’ye, banyo seti 199 TL’ye, paslanmaz çelik mutfak gereçleri 49 TL’ye düştü!

BİM’de herkesin çok seveceği indirimler başladı. Bu kapsamda, mob temizlik seti 109 TL’ye, banyo seti 199 TL’ye, paslanmaz çelik mutfak gereçleri 49 TL’ye düşecek. İşte 15 Eylül 2023 BİM fiyat listesi...

Meteler Paslanmaz Çelik Ürünleri Ve Makina İnşaat Elektrik Musluk Or.Ür.Kağıt Muk.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Meteler Paslanmaz Çelik Ürünleri Ve Makina İnşaat Elektrik Musluk Or.Ür.Kağıt Muk.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Üsküdar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Emre Ülker tarafından kuruldu.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Çekici ihracatında rekor! Yüzde 51 arttı!

Türkiye'den yapılan çekici ihracatında adeta rekor kırıldı. 2023’ün ilk 6 ayında 1 milyar 123 milyon 230 bin dolarlık çekici ihracatı gerçekleştirildi.

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

Mücevher ihracatında, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla büyük artış yaşandı. Buna göre mücevher artışı haziran ayında 13,10 artışla 3 milyar 50 milyon dolara ulaştı.

Ticaret Bakanlığı hizmet ihracatında 120 milyar doları aşmayı hedefliyor!

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının ilk 4 ayda 25,8 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirildiğini, 2023 yılında toplamında 120 milyar doların aşılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Arçelik buzdolaplarında büyük kampanya! Bu fiyata bir daha bulamazsınız! İşte fiyat listesi...

Arçelik, 16 - 30 Haziran 2023 tarihleri arasında 74 cm ve üzeri genişlikteki no frost buzdolaplarında 5 bin TL’ye varan indirim uygulayacak. Peki, Arçelik'te buzdolabı fiyatları ne kadar oldu? İşte geniş hacimli Arçelik buzdolaplarının indirimli fiyatları...

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen detaylara göre, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketlerin ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor.

Geniş hacimli Arçelik buzdolaplarında 5 bin 500 TL'ye varan indirim! 4 Haziran 2023 fiyat listesi...

Arçelik'in haziran ayı kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor. Beyaz eşyanın sevilen markası, geniş hacimli buzdolaplarında büyük indirim fırsatı sunuyor. Peki, Arçelik'te geniş hacimli buzdolabı fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...

paslanmaz çelik ihracatında dikkat edilmesi gerekenler Haberi

paslanmaz çelik ihracatında dikkat edilmesi gerekenler

Türkiye'nin çelik sektöründe oluşan tecrübenin paslanmaz çelik üretimine de olumlu yansıyacağı belirtiliyor. Uzmanlara göre genç ve eğitimli nüfus, yapüacak yatırımların ihtiyaç duyacağı insan gücünü rahatlıkla karşüayabilecek düzeyde. 



Özellikle Türkiye'nin paslanmaz çelik üretiminin temel hammaddesi olan krom metaline sahip olması, coğrafî açıdan önemli bir avantaj. Krom rezervi bakımından zengin olan Türkiye'de, ferrokrom tesislerinin yüksek ve düşük karbonlu ferrokrom üretimi yapabildiğini anımsatan yetkililer, Türkiye'nin yakın coğrafyasında paslanmaz çelik üretiminin yapılmadığının altını çiziyor. Paslanmaz çelik üretimi en yakın batıda İtalya'da ve doğuda Hindistan'da yapılıyor. Bu noktada petrol endüstrilerinin yanı sıra son yıllarda inşaat sektöründeki büyük yatırımları ekleyen Arap yarımadası ve Türk cumhuriyetleri; bu konuda Türkiye'nin potansiyel pazarı konumunda bulunuyor. Paslanmaz çelik üretim yatırımı için İskenderun'un en uygun bölge olduğunu ileten yetkililer, önemsenen pazara...