05 / 05 / 2024

Paul Goble Kanal İstanbul açıklaması

Paul Goble Kanal İstanbul açıklaması

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mehmet Ali Güller bugünkü köşesinde CIA’da uzman analist olan Paul Goble'ın Kanal İstanbul açıklamasını kaleme aldı. 

Paul Goble'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mehmet Ali Güller bugünkü köşesinde CIA’da uzman analist olan Paul Goble'ın Kanal İstanbul açıklamasını kaleme aldı. 

Kocaeli'deki köy yollarına V kanal uygulaması yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki yenileme çalışması yaptığı tüm köy yollarına V kanal uygulaması gerçekleştiriyor. V kanallar ile asfalt altı malzemelerinin aşınmasının da önüne geçiyor.

Kanal İstanbul güzergahı belli oldu mu?

Kanal İstanbul güzergahı belli oldu ve güzergaha dair alan bilgisi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanal İstanbul güzergahı 2014 itibariyle nasıl ortaya çıktı? Kanal İstanbul güzergahı hangi ilçe ve mahallelerden geçiyor? İşte Kanal İstanbul güzergahı...

Kanal İstanbul güzergahı değişti!

Kanal İstanbul güzergahı değişti ve yeni Kanal İstanbul güzergahı yayınlandı. Kanal İstanbul güzergahı neden değişti? Kanal İstanbul güzergahı nasıl değişti? Kanal İstanbul güzergahı değiştikten sonra nasıl şekillendi? İşte yeni Kanal İstanbul güzergahı..

Kanal İstanbul güzergahı 2014!

Kanal İstanbul güzergahı 2014 yılında nasıl netleşti? Kanal İstanbul nerede yapılacak? Kanal İstanbul güzergahı belli oldu mu? Kanal İstanbul güzergahı hangi ilçelerden geçecek? Kanal İstanbul güzergahı hangi mahallelerden geçiyor? İşte cevaplar...

Kanal İstanbul resmi güzergah koordinatları!

Kanal İstanbul nerede? Kanal İstanbul güzergahı belli oldu mu? Kanal İstanbul güzergahı koordinatları neler? Kanal İstanbul nerede başlayıp nerede bitecek? Kanal İstanbul projesinin koordinatları neler? İşte Kanal İstanbul resmi güzergah koordinatları...

Kanal İstanbul projesinin resmi güzergahı!

Kanal İstanbul nerede yapılacak? Kanal İstanbul güzergahında hangi ilçeler var? Kanal İstanbul hangi mahalle ve köylerden geçecek? Kanal İstanbul projesinin koordinatları nedir? Kanal İstanbul projesi için vazgeçilen güzergah hangisi? İşte detaylar…

Yücel Çelikbilek, Kanal Riva'yı anlattı; Rotterdam projelerini inceledi!

Riva Deresi’nde doğayı koruyan, turizm ve ekonomiyi canlandıran bir kanal kurulmasını kapsayan “Riva Vadisi Çevre Koruma ve Bölgesel Kalkınma Projesi”nin maketi ve sunumu ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Kanal İstanbul'da yıl sonuna kadar kazma vurulacak!

Türkiye, dünyayı kıskandıran milyar dolarlık projeleri tam gaz hayata geçiriyor. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'de 15 milyar dolarlık Kanal İstanbul'da yıl sonuna kadar kazma vurulması bekleniyor.

İZSU Genel Müdürlüğü, 23 yeni kombine kanal temizleme aracı satın aldı!

İZSU Genel Müdürlüğü, 25.5 milyon liralık yatırımla 23 yeni kombine kanal temizleme aracı satın aldı. Hem ekonomik ve hızlı, hem de çevreci olan yeni araçlarla 1 saat süren temizlik çalışması, 15 dakikaya inecek.

NiColl çevre dostu drenaj kanalı satışına başladı!

Temizlik, sıcak ve soğuk su, yağmur suyu boşaltma, endüstri ve kamusal kanalizasyon alanında faaliyet gösteren Fransız şirketi Nicoll, Türkiye'deki yetkili distribütörü Korur İnşaat Malzemeleri aracılığı ile çevre dostu drenaj kanalının satışına başladı..

Kanal İstanbul'un güzergahı kesinleşti!

İstanbul'un çılgın projesi Kanal İstanbul'un yeri kesinleşti. Proje, Küçükçekmece Gölü'nden başlayıp Sazlıdere aksından Karadeniz'e bağlanacak. Yeni şehirde yaklaşık 410 bin kişiye de iş imkanı yaratılacak.

Kanal Riva, Hollanda'da görücüye çıkıyor!

Beykoz’u turizm cenneti yapacak Kanal Riva projesi dünya mimarlık çevrelerinin yakından takip ettiği Rotterdam Uluslararası Mimarlık Bienali'nde görücüye çıkıyor. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de orada olacak. İşte Kanal Riva'dan son kareler...

Paul Goble Kanal İstanbul açıklaması Haberi

Paul Goble Kanal İstanbul açıklaması

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mehmet Ali Güller bugünkü köşesinde CIA’da uzman analist olan Paul Goble'ın Kanal İstanbul açıklamasını kaleme aldı. 

İşte Mehmet Ali Güller'in 'CIA uzmanı gözüyle Kanal İstanbul' başlıklı yazısı...

Paul Goble, Rusya ve Avrasya uzmanı olmasının yanı sıra, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda özel danışmanlık görevinde bulundu ve CIA’da uzman analist görevini üstlendi. 

Paul Goble, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu. 

Kanal İstanbul’un Montrö’yü riske edeceğine dikkat çekildi, en son 104 amiral bu konuya ilişkin konuştu. İktidar ise “Kanal İstanbul ile Montrö Sözleşmesi’nin bir ilgisi yok” diyor ancak “Kanal İstanbul’dan gerekirse savaş gemileri geçirmeyi” savunduklarını belirtiyor ve “Daha iyisi yapılana kadar Montrö’ye bağlıyız” diye konuşarak konuyu müzakereye açık bırakıyor.

CIA analisti Paul Goble, “Kanal İstanbul’la birlikte Montrö’de bazı değişiklikler yapılabilir” ifadelerini kullanıyor ve bunun...