18 / 05 / 2024

paydaşların payları üzerindeki tasarrufları

paydaşların payları üzerindeki tasarrufları

Paylı mülkiyette paydaşların payları üzerindeki hakları nelerdir? Paydaş kişiler payları üzerinde neler yapabilir? Paydaşların yükümlülükleri nelerdir? sorularının cevapları detaylı olarak haberimizin devamında yer alıyor..

800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı!

Araça yatırım devri neredeyse kapandı. Araç ilanları sitelerde uzun süre kalmaya devam ediyor. Ayrıca 800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı.

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

Beton 2023 Fuarı inşaat sektörünün yapı taşlarını buluşturacak!

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en önemli fuar ve kongresine ev sahipliği yapacak olan “Beton 2023” sektörün tüm paydaşlarını aynı çatı altında toplayacak. İşte Beton 2023 ile ilgili ayrıntılar...

Avrasya GYO Edirne'de arsa üzerindeki yapıların yıkımı tamamlandı!

Avrasya GYO Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi Soğukkuyu mevkii 2261 ada 16 parsel değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. Projenin yapılacak olduğu arsa üzerinde bulunan yapıların yıkım işlemleri tamamlandı.

Deniz Aksu: Ana konumuz, inşaat ve inşaat yapı paydaşları!

EmlakBank Genel Müdürü Aksu, faaliyet gösterdikleri ana konunun inşaat ve inşaat yapı paydaşları olduğunu vurgulayarak, piyasada 2,7 trilyon liralık bir alışveriş yapıldığını ifade etti...

MIPIM kapılarını 30. kez açıyor!

12-15 Mart 2019 tarihlerinde gayrimenkul alanındaki tüm paydaşları Fransa’nın Cannes kentinde buluşturacak olan MIPIM 2019 öncesi bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

MIPIM gelecek 30 yılı konuşmak için 30'uncu kez kapılarını açıyor!

12-15 Mart 2019 tarihlerinde gayrimenkul alanındaki tüm paydaşları Fransa’nın Cannes şehrinde buluşturacak olan MIPIM 2019 öncesinde düzenlenen basın toplantısı Taksim Intercontinental İstanbul’da yapıldı. 

Konut satışlarının artması için faizler inmeli!

MİMDER Başkanı Mustafa Kırteke, doların yükselmesinin emlak sektörü üzerindeki etkisini değerlendirdi. Kırteke, konut satışlarının artması için faizlerin yüzde 1’in altına çekilmesi gerektiğini söyledi.

İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu!

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu nedir?

MIPIM 2018 kapılarını açtı!

Gayrimenkul alanındaki tüm paydaşların bir araya geldiği MIPIM 2018’de Türkiye, 250 kuruluş ve 657 kişilik temsiliyetle adeta çıkarma yaptı. 

Mirasçıların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu nedir?

Mirasta paylaşmanın tamamlanmasından sonra mirasçılar, paylarına düşen mallar için birbirlerine karşı satım hükümlerine göre sorumlu oluyor. Peki, mirasçıların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu nedir? İşte Medeni Kanun esasları..

Ceylanpınarlılar'ın tapu sorunu çözülecek!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Hazine'ye ait taşınmazlar üzerindeki ev,iş yeri ve diğer yapıların mülkiyeti hak sahiplerine devredilecek.

26. İzmir Mobilya Fuarı kapılarını açtı!

İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda kapılarını bugün açan 26. İzmir Mobilya Fuarı'na sektörün 192 firması 200'ün üzerindeki markasıyla katılıyor. Fuara, 30 ülkeden alım heyeti gelmesi bekleniyor.

paydaşların payları üzerindeki tasarrufları Haberi

paydaşların payları üzerindeki tasarrufları

Paylı mülkiyet konusu


Paylı mülkiyet; birden fazla kişinin bir eşyanın tamamına paylı olarak, bu malı maddi olarak paylaşmadan malik olmalarına deniyor. Bu mülkiyete tabi şey bir bütün olarak tek bir mülkiyet konusu altına giriyor. Paylı mülkiyet ilişkisi ya bir hukuki işlemle ya da bir idari işlemle veyahut kanundan kaynaklanan nedenle tesis edilmiş olabiliyor.


Paylı mülkiyette paydaşların payları üzerindeki hakları


- Paydaş istediğinde payını kısmen veya bütün halinde başkasına devredebiliyor. Bu aynı zamanda paylı mülkiyeti, elbirliği mülkiyetinden ayıran özelliklerden biridir. Medeni Kanunumuz sadece diğer paydaşlara, payın satılması durumunda önalım hakkı vermiştir.


- Paydaş payını rehin edebilir. Taşınmaz söz konusuysa ipotek kurar. Kişinin borcu için de rehin kurulması mümkündür.


- Paydaş payı üzerinde başkası adına ‘‘intifa hakkı’’ kurabilir. Ancak bu hak tüm eşya üzerinde kurulmaz, sadece...