12 / 05 / 2024

Payların devri

Payların devri

28 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28660 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Paylarının yüzde 90'dan fazlasını halka satmış 25 şirket!

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, paylarının yüzde 90'dan fazlasını halka satmış 25 şirketi açıkladı. İşte o paylaşım...

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

Nurol İnşaat, Nurol GYO'daki paylarını sattı!

Nurol İnşaat'ın Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.nin sermayesinin yüzde 0.86'sına tekabül eden toplam 2 milyon 680 bin Türk Lirası nominal değerli NUGYO paylarının Nurol Otelcilik ve Turizm İşletme A.Ş. Şirketi'ne satışı gerçekleştirildi.

Tekfen Holding, Florya Gayrimenkul'deki paylarını Folkart'a sattı!

Tekfen Holding, iştiraki Florya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesinde sahip olduğu yüzde 50 oranındaki payların tamamının toplam 25 milyon 250 bin ABD Doları/ yaklaşık 220 milyon TL bedelle satılması için 24 Haziran 2021'de anlaşma imzalandı. 

Yapı ve Kredi Bankası'nın 12.1 milyon TL'lik payı Koray GYO'ya devredildi!

Yapı ve Kredi bankası A.Ş., 10 milyon 404 bin TL nominal değerli A grubu paylar ile 1 milyon 775 bin 872 TL nominal değerli B grubu payların devri ile, (A) grubu payların Yatırımcı Tazmin Merkezi'nin sahip olduğu 0,024 TL nominal değerli (A) grubu payları Koray GYO'ya devredildi.

Şirket arazilerinde hissedarların payları küçültülebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda bir şirketin ortaklarının arazi aldığını ve paylarının şirket hisesi oranında olduğunu belirtti. Okuyucu bu durumda arazideki payını kaybetme ihtimalini sordu.

Koray Gayrimenkul, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarını satın aldı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması ile sonuçlanacak olan şirket ortaklık yapısındaki değişikliğe izin verilmesi talebine Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin verildi. 

Akiş GYO paylarını geri aldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bugüne kadar geri almış olduğu Akiş GYO paylarının nominal değeri 2.360.687 TL.

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Koray Gayrimenkul, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarını satın aldı!

Rekabet Kurumu internet sitesinden, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması işlemine Rekabet Kurulu'nun 1 Nisan 2021 tarihli Kararı ile izin verildiği öğrenildi.   

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki taşınmazlarının devri TBMM'de!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki bazı kültür varlıklarının mülkiyetinin mazbut vakıflara devri yönündeki kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı ve Kredi Bankası'nın payları Koray Gayrimenkul'e devredildi!

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin Yapı Kredi GYO'nun sermayesinde sahibi olduğu paylarının şirket ortaklarından Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş'ye devrine ilişkin olarak Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş.'den açıklama geldi.

Pera GYO'nun ortaklık paylarının değeri 263.4 milyon TL oldu!

Pera GYO'nun ortaklarının yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 263 milyon 408 bin 725 TL oldu. 

Payların devri Haberi

Payların devri

Sermaye Piyasası Kurulundan:


Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; gayrimenkul yatırım ortaklıklarının kuruluşlarına ve kurucularına, paylarının halka arzına, satışına ve devrine, faaliyet esaslarına, yönetim ilkelerine, portföy sınırlamalarına, portföylerinde bulunan varlıkların ve hakların değerlemesine, varlıkların saklanmasına, imtiyazlı pay ihracına, ortaklarında ve yöneticilerinde aranacak niteliklere, kamuyu aydınlatma ve yatırımcıların bilgilendirilmesi yükümlülüklerine, kâr dağıtımına, gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünden çıkmalarına, tabi olacakları diğer yükümlülüklere ve anonim ortaklıkların gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşümüne ilişkin esasları düzenlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 48 inci ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar ve kısaltmalar


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğde geçen;


a) Bakanlık: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nı,


b) Borsa: 6362...