06 / 05 / 2024

Pazar tahtası yatırım

Pazar tahtası yatırım

İstanbul'da yıllar önce kura çekilerek alınan pazar tezgahları babadan oğula devrediliyor. İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün ise "Tahta sahibi kişiler arasında hostesler, sanatçılar, iş adamları, müteahhitler, emlakçılar var" diye konuştu.

Ral Yatırım Holding, 2024 yılında GYO kurup halka arz edeceğini açıkladı...

Borsa İstanbul’da Ana Pazar’da işlem gören Ral Yatırım Holding, 2024 yılında GYO kurmayı ve halka arz etmeyi planladıklarını açıkladı. Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, 2024’te enerji projelerine odaklanacaklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 27 Ekim'de işlem görmeye başlayacak

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) payları 27 Eki 2023 tarihinden itibaren Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak. VRGYO işlem koduyla başlacak olan arz hakkında merak edilenler.

GYODER A-Z'ye Gayrimenkul Yatırım Fonu Semineri 2 Mayıs'ta!

GYODER tarafından düzenlenen GYODER A-Z'ye Gayrimenkul Yatırım Fonu Semineri 2 Mayıs Pazar günü saat 14:00 ile 16:00 arasında gerçekleştirilecek. Seminer ücretsiz olarak verilecek.

Aylık kira kazancı dikkat çekiyor! Yatırımın yeni adı!

İstanbul'da yatırım amaçlı alınan ev, arsa gibi gayrimenkullerin ardından bir yatırım aracı daha öne çıktı. Yıllar önce kura ile elde edilen pazar tezgahları babadan oğula devredilirken sahiplerinin arasında sanatçılar, iş adamları, müteahhitler de olduğu ortaya çıktı.

Türk müteahhitlere Kanada'ya yatırım yapın çağrısı!

Akman Holding ve SAMM Developments Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman yaptığı açıklamada Kanada'nın Türk müteahhitler için henüz çok yeni bir pazar olduğunu belirterek, ciddi fırsatlar sunan bu ülkede mutlaka yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.

Yatırım için önemli 5 şehir!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin ilk önceliği büyük şehirlerdir. Yatırım yapılacak şehrin eğitimsel gelişimi, sanayi gücü ve turizm pazarı dikkate alınarak seçilmelidir…

Ofis pazarındaki yatırım faaliyetleri ivme kazanacak!

Cushman & Wakefield 2019 2. Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu'na göre, Artan acil satılık gayrimenkuller ile birlikte ofis pazarındaki yatırım faaliyetlerinin ivme kazanması bekleniyor...

2018'in 4'ncü çeyreğinde büyük çaplı yatırım işlemi gerçekleşmedi!

Cushman & Wakefield 2018 4.Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporunu yayınladı. Rapora göre, artan satılık gayrimenkuller ile birlikte yatırım faaliyetleri ivme kazanacak. Bununla birlikte, dördüncü çeyrekte büyük çaplı bir yatırım işlemi gerçekleşmedi...

Yeşil Yatırım Holding'in payları Ana Pazar'da işlem görecek!

Yeşil Holding çatısı altında bulunan çeşitli şirketlere yatırım yapan halka açık bir şirket olan Yeşil Yatırım Holding A.Ş'nin payları, Ana Pazar’da işlem görecek.. 

Tunus'tan Türkiye'ye yatırım çağrısı!

DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Rona Yırcalı, Tunus'ta değerlendirmelerde bulundu. Yırcalı, "Tunus, yatırım yapmaya değer, yatırım potansiyeli yüksek bir ülke, Türk yatırımcısı için çok iyi bir pazar'' şeklinde konuştu.

Erzincan'a 30 milyon TL'lik 2 yeni yatırım!

Erzincan Belediyesi tarafından 30 milyon TL değerinde 2 yeni yatırım hayata geçirilecek. Belediye tarafından Kapalı Pazar yeri ve Katlı Otopark projeleri için zemin etüt çalışmalarına başlandı.

Kocaeli'deki 851 milyon TL'lik 23 yatırım açıldı!

12 Mart Pazar günü Kocaeli Valiliği, kamu kurumları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin tamamladığı 851 milyon TL değerindeki 223 yatırımın açılışı gerçekleşti.

Kocaeli'deki 851 milyon TL'lik 23 yatırım pazar günü açılıyor!

Kocaeli Valiliği, kamu kurumları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin tamamladığı 851 milyon TL değerindeki 223 yatırımın açılışı Pazar günü gerçekleştirilecek.

Pazar tahtası yatırım Haberi

Pazar tahtası yatırım

Yıllar önce kura ile alınan pazar tezgahları İstanbul’da kazanç kapısı haline geldi. Sözcü'de yer alan habere göre; genellikle babadan oğula devredilen pazar tahtalarını işletmeyen genç kuşaklar, bu tahtaları günlük, haftalık ya da aylık olarak pazarcı esnafına kiralamayı tercih ediyor. 1.5 metre tahtanın günlük kiralama bedeli ise 50-100 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bazı kişiler de yüksek fiyatlardan çok sayıda tahta satın alarak aylık minimum 6 bin TL kira geliri kazanıyor. 

Diğer yandan yasak olmasına rağmen sıkça görülmeye başlayan pazar tahtası kiralamaları artık internet üzerinden de gerçekleştiriliyor. Çeşitli ilanlarla pazar tahtası sahipleri günlük, aylık ya da yıllık olarak tezgahlarını kiralıyor ya da satıyor. Pazar yerine göre haftalık 500-2000 TL kiraya verilen yerler de var, aylık 5 bin TL verilen bölgeler de.