18 / 07 / 2024

Pazar tezgahı devredilir mi

Pazar tezgahı devredilir mi

Yeni yönetmeliğe göre özellikle büyük şehirlerde, pazar yeri sıkıntısı çeken belediyeler, imar planına göre otopark ve benzeri olarak gösterilen mekânları kiralayıp pazarcı esnafının hizmetine sunabilecek...

Çekmeköy’deki Ulus Pazarı AVM'ye mi taşınıyor?

İstanbul Çekmeköy’deki Ulus Pazarı’nın Pazar alanına inşa edilen AVM’ye taşınmak isteniyor. Tezgah açmak için gelen pazarcılar polis ve çevik kuvvet ekipleri tarafından alana alınmadı.

Kuşadası’na kapalı pazar yeri!

Aydın’ın Kuşadası İlçesi Hacıfeyzullah Mahallesi’nde 475 tezgah kapasiteli kapalı pazar yeri hizmete açıldı. Pazar yeri, farklı günlerde kurulan semt pazarlarını tek bir çatı altında toplayacak.

Kuşadası Kapalı Pazar Yeri hizmete giriyor!

Kuşadası Belediyesi tarafından Hacıfeyzullah Mahallesi’nde yapılan kapalı pazar yerinin açılışına sayılı günler kaldı, 475 tezgah kapasiteli kapalı pazar yerinin inşaatı ve çevre düzenlemesi sona erdi...

İzmir Bayraklı'ya kapalı pazar yeri inşa ediliyor!

Osmangazi Mahallesi'nde oturan vatandaşların kapalı pazar yeri isteğini yerine getiren Bayraklı Belediyesi, 4 bin 330 metrekare alanda, 250 tezgah, otopark, zabıta birimi, çay ocağı ve tuvaleti bulunan bir tesis yapacak.

Beykoz Belediyesi'nden Kapalı Pazar projesi!

Beykoz Belediyesi, pazarcı esnafının ve vatandaşların daha rahat bir ortamda alış veriş yapabileceği Pazar projesini hayata geçiriyor. 'Kapalı Pazar Projesi' kapsamında 600 tezgah yer alacak..

Ayazma Kapalı Pazar Yeri'nin temeli atıldı!

Ayazma Pazar Yeri 'nde 100 pazarcı için satış tezgahının yanında, projede hobi odaları, İzmek kurs sınıfları, emekli odaları, Etüt merkezi ve çok amaçlı salon ile mescit de yer alacak.

Pazar tezgahı taksi plakası gibi devredilebilecek!

Yeni yönetmeliğe göre özellikle büyük şehirlerde, pazar yeri sıkıntısı çeken belediyeler, imar planına göre otopark ve benzeri olarak gösterilen mekânları kiralayıp pazarcı esnafının hizmetine sunabilecek...

Ortaköy El Sanatları Pazarı yıkılıyor!

Ortaköy Meydanı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin zabıta ekiplerince ''El Sanatları Pazarı''nın yıkılmasına esnaf tepki gösterdi.

Varyap Meridian son fırsatları Pazar günü brunch'ta açıklayacak!

Varyap Meridian projesi son fırsatları açıklamak için Pazar günü satış galerisinde brunch düzenleyecek

Açık ve kapalı otoparklar pazar yeri olarak da kullanılabilecek!

Büyük kentlerdeki belediyelere ait açık ve kapalı otoparklar pazar yeri olarak da kullanılabilecek

Valentino seramik ile Türkiye pazarına girdi!

İtalyan moda firmalarından Valentino, seramik grubuyla Türkiye pazarına giriş yaptı...

Avi Alkaş Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporunu açıkladı!

Jones Lang LaSalle tarafından hazırlanan “Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü” raporu, Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş ve Danışmanlık Hizmetleri Yardımcı Direktörü Elif İzgi Topbaş’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda açıklandı.

Ajinomoto, Türk Pazarına giriş yaptı!

Dünyanın gıda ve baharat devi, Japonya'nın 1 numaralı gıda firması Ajinomoto Türkiye pazarına giriş yaptı

Pazar tezgahı devredilir mi Haberi

Pazar tezgahı devredilir mi

'PAZAR Yerleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik' ile artık pazarcılar tezgâhlanın ticari taksi plakası gibi devretme hakkına kavuştu. Yeni yönetmeliğe göre özellikle büyük şehirlerde, pazar yeri sıkıntısı çeken belediyeler, imar planında otopark ve benzeri olarak gösterilen mekânları kiralayıp pazarcı esnafının hizmetine sunabilecek. 


Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkârlar. 

Federasyonu Başkam Mehmet Çakman, yönetmeliğin 330 bin pazarcıyı etkileyeceğini söyledi. Bursa Tuz Pazarındaki pazarcılarla bir araya gelen Çakman, yem yönetmeliğin müjdesini verdi. 

Yönetmeliğin 'devrim niteliğinde uygulamalar getirdiğim belirten Çakman, önceki yönetmeliklerde. "Tahsis edilen sanş yerleri, vefat etme veya iş göremeyecek derecede kaza geçirme, hastalık ya da yaşlılık gibi zaruri hallerde belediye encümeni kararı ile kanuni mirasçılara devredilebilir." maddesine ilave olarak pazarcıya tezgâhı devir hakkının getirildiğim kaydetti. 


Çakman, birbirini takıp eden üç...