18 / 07 / 2024

Pazar tezgahları

Pazar tezgahları

Yeni yönetmeliğe göre özellikle büyük şehirlerde, pazar yeri sıkıntısı çeken belediyeler, imar planına göre otopark ve benzeri olarak gösterilen mekânları kiralayıp pazarcı esnafının hizmetine sunabilecek...

Sebze ve meyve fiyatları düştü: İşte pazarlarda son durum! Sebze ve meyve fiyatları

Havaların ısınmasıyla birlikte sebze fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş pazar tezgahlarına da yansıdı. Pazarın en ucuz sebzesi 8-10 liradan satılan çarliston biber ve salatalık oldu. Meyve fiyatlarındaki artış ise durdu.

Aylık kira kazancı dikkat çekiyor! Yatırımın yeni adı!

İstanbul'da yatırım amaçlı alınan ev, arsa gibi gayrimenkullerin ardından bir yatırım aracı daha öne çıktı. Yıllar önce kura ile elde edilen pazar tezgahları babadan oğula devredilirken sahiplerinin arasında sanatçılar, iş adamları, müteahhitler de olduğu ortaya çıktı.

Pazar tahtalarını müteahhitler ve emlakçılar alıyor!

İstanbul'da yıllar önce kura çekilerek alınan pazar tezgahları babadan oğula devrediliyor. İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün ise "Tahta sahibi kişiler arasında hostesler, sanatçılar, iş adamları, müteahhitler, emlakçılar var" diye konuştu.

Denizli Çameli'ne kapalı pazar yeri geliyor!

Çameli'de yapılan yeni pazar yerinde bulunan tezgahların ihalesi yapıldı. Belediye Başkanı Cengiz Arslan 30 Mart seçimleri öncesinde Çameli halkına söz verdiği 157 Projesinde yer alan pazar yerini hizmete açtıklarını belirterek ilçeye ve esnafa hayırlı olsun dedi.

Delba İnşaat Otomotiv Pazar Tezgahları Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Delba İnşaat Otomotiv Pazar Tezgahları Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kemal Delibalta tarafından 80 bin TL sermaye ile 8 Ocak'ta Esenyurt, Bağlarçeşme Mahallesi, 1170 Sokak'ta kuruldu.

Malatya'da pazar yeri tartışması!

Malatya’da pazar yerinin değiştirilmesine tepki gösteren pazar esnafı, yeni belirlenen yere tezgahlarını açmayarak kararı protesto etti. Esnaf, pazarcıların fikri sorulmadan böyle bir karar alındığını belirtti.

Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri için ilk kazma vuruluyor!

Kapalı pazar yerlerini sosyal donatı alanlarına çevirerek pazar anlayışına yeni bir boyut getiren Yenimahalle Belediyesi, Karşıyaka için düğmeye bastı. Mevcut pazar yerinin bulunduğu alanda hayata geçecek proje öncesi pazar tezgahları son kez kuruldu.

Çekmeköy pazarı 15 bin metrekare kapalı alan üzerinde kuruluyor!

Çekmeköy'de kaldırılan pazar alanının yerine kapalı lüks pazar kurulacak. Pazarın içerisinde ATM, çocuk oyun alanları ve kafeterya bulunacak...

Beşiktaş Kadınlar Pazarı dün gece yıkıldı!

Beşiktaş Ortaköy’de bulunan ve ’Entel Pazarı’ olarak da bilinen Kadınlar Pazarı dün gece İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yıkıldı

Ortaköy El Sanatları Pazarı yıkılıyor!

Ortaköy Meydanı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin zabıta ekiplerince ''El Sanatları Pazarı''nın yıkılmasına esnaf tepki gösterdi.

Varyap Meridian son fırsatları Pazar günü brunch'ta açıklayacak!

Varyap Meridian projesi son fırsatları açıklamak için Pazar günü satış galerisinde brunch düzenleyecek

Açık ve kapalı otoparklar pazar yeri olarak da kullanılabilecek!

Büyük kentlerdeki belediyelere ait açık ve kapalı otoparklar pazar yeri olarak da kullanılabilecek

Valentino seramik ile Türkiye pazarına girdi!

İtalyan moda firmalarından Valentino, seramik grubuyla Türkiye pazarına giriş yaptı...

Pazar tezgahları Haberi

Pazar tezgahları

'PAZAR Yerleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik' ile artık pazarcılar tezgâhlanın ticari taksi plakası gibi devretme hakkına kavuştu. Yeni yönetmeliğe göre özellikle büyük şehirlerde, pazar yeri sıkıntısı çeken belediyeler, imar planında otopark ve benzeri olarak gösterilen mekânları kiralayıp pazarcı esnafının hizmetine sunabilecek. 


Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkârlar. 

Federasyonu Başkam Mehmet Çakman, yönetmeliğin 330 bin pazarcıyı etkileyeceğini söyledi. Bursa Tuz Pazarındaki pazarcılarla bir araya gelen Çakman, yem yönetmeliğin müjdesini verdi. 

Yönetmeliğin 'devrim niteliğinde uygulamalar getirdiğim belirten Çakman, önceki yönetmeliklerde. "Tahsis edilen sanş yerleri, vefat etme veya iş göremeyecek derecede kaza geçirme, hastalık ya da yaşlılık gibi zaruri hallerde belediye encümeni kararı ile kanuni mirasçılara devredilebilir." maddesine ilave olarak pazarcıya tezgâhı devir hakkının getirildiğim kaydetti. 


Çakman, birbirini takıp eden üç...