02 / 05 / 2024

Sebze ve meyve fiyatları düştü: İşte pazarlarda son durum! Sebze ve meyve fiyatları

Sebze ve meyve fiyatları düştü: İşte pazarlarda son durum! Sebze ve meyve fiyatları

Havaların ısınmasıyla birlikte sebze fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş pazar tezgahlarına da yansıdı. Pazarın en ucuz sebzesi 8-10 liradan satılan çarliston biber ve salatalık oldu. Meyve fiyatlarındaki artış ise durdu.



Sonbaharın gelmesiyle birlikte havaların giderek ısınması, sebze ve meyve fiyatlarında olumlu bir etki yaratmaya başladı.  

Ülkemizde son yıllarda yaşanan iklim değişiklikleri, tarım sektöründe önemli etkilere yol açmıştı. Kuraklık, aşırı yağışlar ve hatta don gibi hava koşulları, tarımsal üretimde dalgalanmalara sebep olmuş ve sebze-meyve fiyatlarını olumsuz etkilemişti. Ancak son dönemde yaşanan hava durumu değişiklikleri, sektörde olumlu bir etki yaratmaya başladı.

Havaların ısınmasıyla birlikte çiftçiler, daha fazla ürün alabilecekleri ve daha düşük maliyetlerle üretim yapabilecekleri avantajları elde etmeye başladılar. Sebzelerin ve meyvelerin daha hızlı büyümesi ve olgunlaşması, üreticilerin ürünlerini daha çabuk pazara sunmalarını sağlıyor. Bu durum, arzın artmasıyla birlikte fiyatların da düşmesine neden oluyor.

İstanbul Hali'nde sebze ve meyve fiyatlarındaki düşüş, tüketicilerin yüzünü güldürdü. Salatalık, domates, biber gibi sebzelerin yanı sıra, elma, armut, çilek gibi meyvelerde de önemli bir fiyat düşüşü yaşandı. Tüketiciler, daha uygun fiyatlarla kaliteli ve taze ürünlere ulaşabilmenin mutluluğunu yaşıyorlar.


Geri Dön