05 / 05 / 2024

pendik askeri arazi okul

pendik askeri arazi okul

Pendik Doğu Mahallesi'nde mevcut planlarda “askeri alan” olarak işaretlenmiş durumda olan 7 bin 870 metrekarelik hazine arazisi imara açıldı.

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Bir şirkete verilen askeri arazi meclis gündeminde!

Bir şirkete verilen askeri arazi meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sarıyer Rumelifeneri'nde askeri arazi satışa çıkarıldı!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Sarıyer'de Rumelifeneri Mahallesi’nde bulunan 4 bin 290 metrekarelik askeri alanın satışa çıkarıldığını duyurdu.

Pendik Belediyesi'nden satılık 2 arazi: 8.5 milyon TL'ye!

Pendik Belediyesi, tarıma elverişli iki arazisini ihaleyle satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 2 milyon 279 bin 200 TL ve 6 milyon 266 bin TL olarak belirlendi.

Putin Suriye'de daha fazla arazi ve gayrimenkul istiyor!

Rusya, Suriye'de bulunan askeri üsleri için daha fazla arazi ve gayrimenkul almak istiyor. Putin, Savunma Bakanlığı'na Suriye hükümetiyle görüşmelerde bulunması için talimat verdi.

Çekmeköy’deki 187 dönümlük askeri arazi için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Çekmeköy’de bulunan 187 dönüm askeri arazinin yapılaşmaya açan imar planlarını iptal etmesine karşın söz konusu araziye ilişkin yeni imar planları hazırladı...

Masar İnşaat Pendik’te dönüşüme başladı! Yeni proje!

Masar İnşaat, İstanbul Pendik’te kentsel dönüşüm projesine başladı. Hafriyat çalışmalarına başlanan proje ile Pendik’in merkezinde, 360 milyon TL’lik yatırımla, 26 bin 700 metrekarelik dev arazi üzerinde, yaklaşık bin 300 konuta imza atacak...

Pendik Belediyesi'nden askeri alan açıklaması!

Pendik Belediyesi Doğu Mahallesi'nde mevcut planlarda “askeri alan” olarak işaretlenen 7 bin 870 metrekarelik hazine arazisinin imara açılması ile ilgili açıklama yaptı.

Pendik’te 7,8 dönümlük askeri alan imara açıldı!

Pendik Doğu Mahallesi'nde mevcut planlarda “askeri alan” olarak işaretlenmiş durumda olan 7 bin 870 metrekarelik hazine arazisi imara açıldı.

Nakkaştepe terası millet bahçesi oldu!

Üsküdar'ın Nakkaştepe bölgesindeki 50 dönümlük askeri arazi ‘Millet Bahçesi’ olarak düzenlendi. İstanbul'un en değerli arazisi konumunda bulunan alan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Harem Otogarı Pendik'e taşınıyor!

Ataşehir’e taşınmasından vazgeçilen Harem Otogarı için seçilen yeni alan İBB mülkiyetinde bulunan Pendik Kurtköy'deki arazi oldu..

pendik askeri arazi okul Haberi

pendik askeri arazi okul

İstanbul Pendik Doğu Mahallesi'nde mevcut planlarda “askeri alan” olarak işaretlenmiş durumda olan 7 bin 870 metrekarelik hazine arazisinin imar durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi şubat ayı oturumunda değiştirildi.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, plan değişikliğine ilişkin hazırlanan raporda Pendik'te okul alanlarının yetersizliği bakımından en problemli bölgelerinden olan Kaynarca Mahallesinde Pendik Tersanesinde yeni yapılan askeri lojmanda yaşayacak nüfusla birlikte derslik ihtiyacının iyice artması sebebiyle arazinin “eğitim alanı” olarak düzenlenmesi talebinin bulunduğu belirtildi. Yapılan plan değişikliğiyle askeri alan iptal edilerek, 7.8 dönümlük araziye ortaokul yapılmak üzere “eğitim alanı” fonksiyonu verildi.

HANİ YEŞİL KALACAKTI?


Plan değişikliği İBB Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. CHP'li İBB Meclis Üyesi Ülkü Koçar, Cumhurbaşkanının askeri alanların yeşil alan olarak korunacağına ilişkin sözlerine değinerek, “Askeri alan okul alanına alınarak imara...