07 / 05 / 2024

Pendik imar çalışmaları

Pendik imar çalışmaları

İstanbul Anadolu Yakası'nın en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan Pendik, son yıllarda markalı konut üretiminin merkezlerinden biri haline gelmeyi başardı.

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Pendik'te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tam 5 bin bina yıkıldı!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yaptığı açıklamada, Pendik'te son 10 senede tam 5 bin binanın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkıldığını söyledi.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

İstanbul'daki raylı sistem hatlarında çalışmalar hızlandı!

Önceki gün Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro hattının TBM indirme töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul yapılan raylı sistem çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Sultanbeyli kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan Sultanbeyli Belediyesi, yeni imar planlarıyla dönüşüm süreçlerini hızlandırdı. 

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi!

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi. Ekip, 10 gün boyunca hafif, orta ya da ağır hasarlı binalarda incelemeler yapacak.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

İzmir'deki imar çalışmaları meclis gündeminde!

Bakanlığın İzmir ilini kapsayan imar çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmaları havaya uçtu!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının havaya uçtuğunu söyledi.

Pendik imar çalışmaları Haberi

Pendik imar çalışmaları

Orta ve küçük ölçekli yatay projelerin hakim olduğu ilçede kentsel dönüşümü hızlandırmak adına sürdürülen imar uygulama çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlanmış durumda. 

Pendik Belediyesi’nin 14 bölgede imar uygulama çalışmaları sürüyor. Pendik Belediyesi tarafından yürütülen bu çalışmalarda bölgeyi daha dikkat çekici bir hale getiriyor. 

Bölgede ciddi yatırımlar yapan İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, başarılı imar çalışmaları sonunda kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızlanacağına söyledi.

Çulhalık bölgeyi şöyle değerlendirdi;  "Pendik Belediye Başkanı, Pendik’te imarın yüzde 80’inin tamamlandığını geri kalanı için çalışmaların devam ettiğini ve yakında bu oranın yüzde 95'e çıkacağını açıkladı. Bu çok sevindirici bir gelişme. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yanı sıra, bölgede ulaşımı kolay hale getiren yeni bağlantı yolları sayesinde bölgede bir yandan arsa stokları erirken, bir yandan da değerli konut projeleri yükseliyor....