04 / 05 / 2024

Perakende Bilgi Sistemi nedir

Perakende Bilgi Sistemi nedir

AVM'lere yönelik veri tabanının oluşturulması ile bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla Bakanlık bünyesinde kısa adı PERBİS olan perakende bilgi sistemi kuruluyor. Peki perakende bilgi sistemi PERBİS nedir?

AVM Yasası'na onay geldi!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri ile ilgili önemli düzenlemeler içeren yasayı onayladı. Yasa kapsamında Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) sistemi kuruluyor...

Turgut Altınok'tan Antalya'da 600 konutu olduğu iddialarına yanıt!

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 evinin olduğu iddialarına cevap vererek, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden alınan belgeyi gösterdi.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

Kimlik kartlarında yeni gelişme! E-Devlet’ten verilecek! Aile Bakanlığı resmen açıkladı!

Engelli bireylere kimlik kartı verilmesine ve ulusal engelli bilgi sistemi oluşturulması ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte engelli bireylere tanınan hak ve hizmetlerden faydalanmalarını öngören Engelli Kimlik Kartı Verilmesine dair ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Kör nokta bilgi sistemi ile Ford Puma bayilerde! Nisan ayında zam geldi mi?

Yeni Ford Puma, çarpıcı dış tasarımı, sınıfının en iyisi tavizsiz yükleme alanını ve sofistike yarı hibrit aktarma organı teknolojisini birleştiren, SUV'den ilham alan kompakt bir crossover. Peki Nisan ayında zam geldi mi?

Alışveriş alışkanlığında görülmemiş değişim! Veriler tek tek yorumlandı! Çıkan sonuç herkesi şaşırttı! İşte detaylar!

Alışveriş alışkanlığında köklü değişim yaşandığı T.C. Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) aracılığıyla açıklandı. İşte haberin detayları!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcıları alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ilanla toplam 10 coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcısı alacağını duyurdu.

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi başvurularında malik onayı aranacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumunun kararları uyarınca Takbis başvurularında malik onayı aranacak" şeklinde konuştu.

Emlak danışmanlarının bildirimi başladı!

Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi'nde yapılan düzenleme ile yetki belgeli işletmeler artık emlak danışmanı bildirimlerini de yapabiliyorlar.

Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

Bir emlakçının yetki belgesinin olup olmadığı Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden öğrenilebiliyor. 

Taşınmaz ticareti bilgi sisteminde yenilik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik çerçevesinde emlak işletmelerinin yetki belgesi süreçlerini yönettiği Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi de güncellendi. 

Bina Kimlik Sistemi 2021’de geliyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021'de Bina Kimlik Sistemi 'nin hayata geçirileceğini açıkladı.

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2020?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS, Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan sistem. Peki, internet üzerinden tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte tapu parsel sorgulama 2020...

Perakende Bilgi Sistemi nedir Haberi

Perakende Bilgi Sistemi nedir

PERBİS nedir?

Perakende bilgi sistemi PERBİS; Perakende işletmelerin açılış ve faaliyeti ile kapanışında gerekli başvuru ve diğer işlemlerin tek merkeze yapılmasını ve bu merkezden sonuçlandırılmasını sağlayan elektronik bilgi sistemi olarak tanımlanıyor.


Yeni AVM yasası gereğince; Perakende işletmelerin açılış ve faaliyeti ile kapanışında gerekli başvuru ve diğer işlemlerin yapılması, ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi, değerlendirilmesi, sonuçlandırılması ve bu işletmelere yönelik veri tabanının oluşturulması ile bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla Bakanlık bünyesinde kısa adı PERBİS olan perakende bilgi sistemi kuruluyor.


PERBİS, Bakanlıkça ilgili kurum ve kuruluşların erişimine açılır ve bu kurum ve kuruluşlar nezdinde kurulan elektronik kayıt sistemleriyle çevrimiçi olarak birbirine bağlanıyor.


PERBİS’in kurulum, işletim ve diğer giderleri ile PERBİS’e bilgi ve belge aktarımına ilişkin giderler, Bakanlığın talebi üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin bütçesinden karşılanıyor. 


PERBİS’in...