06 / 05 / 2024

perakende federasyonu

perakende federasyonu

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük'ün Başkanlığını üstlendiği TAMPF, 2023 yılına kadar istihdamı 2 milyona çıkaracak, Federasyon 10 Türk markasını da kendi içinden çıkarmayı hedefliyor...

Perakende sektöründe hedef 120 milyar ciro!

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, bu sene geçen yıla paralel bir büyüme oranı beklediklerini söyledi. Küçük, "2015'de perakende sektörü yüzde 9 büyüyecek'' dedi.

Perakende sektörü büyüyor!

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, 2015'te perakende sektörünün yüzde 9 büyüyeceğini belirterek, organize perakendede cironun 120 milyar dolar çıtasını aşacağını söyledi.

Perakende sektörü 2015’te yüzde 9 büyüme bekliyor!

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, 2015’te perakende sektörünün yüzde 9 büyüyeceğini belirterek, organize perakendede cironun 120 milyar dolar çıtasını aşacağını söyledi.

Organize perakende 120 milyar dolara çıkacak!

TÜM Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, 2015’de perakende sektörün yüzde 9 büyüyeceğini belirterek, organize perakendede cironun 120 milyar dolar çıtasını aşacağını söyledi.

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren tasarı yasalaştı. Kanuna göre, perakende işletmelerle ilgili işlemlerin yapılması amacıyla, Perakende Bilgi Sistemi kurulacak. İşte ayrıntılar...

Perakende Ticaret Kanunu Tasarısı Meclis'te!

TBMM Genel Kurulu'nda Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın 5 maddesi kabul edildi. Tasarının maddeleri üzerindeki görüşmelerde MHP'nin verdiği üç önerge kabul edildi. İşte gelişmeler...

Perakende tasarısı için geri sayım başladı!

Perakende tasarısı için geri sayım başladı. Geçen ay Meclis Sanayi Komisyonu'nun sabaha kadar yaptığı mesai ile bir gecede kabul ettiği tasarı 14 Ocak 'ta Genel Kurul’da görüşülecek.

Perakende Yasası Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek!

TBMM Genel Kurulu'nda, alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren Perakende Ticaret Yasa Tasarısı ele alınacak. Tasarıyla; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde "Perakende Bilgi Sistemi" kurulacak.

Perakende satış hacmi yüzde 0.6 artış gösterdi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Perakende Satış Hacmi Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı.

Perakende satış hacmi yüzde 0,6 arttı!

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı.

Abdullah Sevimçok: Dört gözle perakende yasasını bekliyoruz!

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, esnafın en önemli sorunlarından olan ve oldukça uzun bir zamandır beklenen Perakende Yasa Tasarısı'nın biran evvel incelişte görüşülmesi gerektiğini belirtti.

2015'te perakende sektörü istihdamı 300 bin kişi artacak!

Birleşmiş Markalar Demeği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, 2015'te perakende sektöründe istihdamın 300 bin kişi artarak 3.3 milyona çıkacağını söyledi. Doğan, " Perakendede ciro beklentisi ise 380 milyar dolar" dedi...

Perakende yasası 2015' te!

Geçmiş donemde sektörün alışageldiği büyümenin 2014'te yavaşladığı bir yıl geçirdi. Büyümedeki bu yavaşlama Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu'daki istikrarsızlıkların perakende ihracatına yansımasıyla da ilgili.

perakende federasyonu Haberi

perakende federasyonu



Türkiye'de 100 milyar dolar ciro ve 700  bin çalışanı istihdam eden perakende sektörü Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) çatısı altında toplandı. Perakende sektörünün duayen isimlerinden LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük'ün Başkanlığını üstlendiği TAMPF, 2023 yılma kadar istihdamı 2 milyona çıkaracak, Federasyon 10 Türk markasını da kendi içinden çıkarmayı hedefliyor. 



Uzun süredir sektörel derneklerin gündeminde olan güçlü bir federasyon yapısının oluşturulması çalışmaları, AMPD, AYD ve BMD'nin yoğun çabalarıyla sonuca ulaştı, 19 Aralık 2012'de kurucu dernekler arasında imzalanan protokol ile temelleri atılan federasyon yapılan genel kurul ile yönetim kurulunu seçerek faaliyetlerine başladı, Türkiye'nin istihdam problemini büyük ölçüde sırtlayan modern perakende sektöründeki istihdamı 2023 yılına kadar 2 milyonun üzerine çıkarmayı hedefleyen TAMPF'ın en büyük hedefleri arasında ise, kadın ve...