06 / 05 / 2024

perakende kanun taslağı

perakende kanun taslağı

Dünya Gazetesi'nden Canan Sakarya ve Özüm Örs'ün haberine göre; Taslak perakende sektörünü böldü! AVM yöneticileri, taslak bu haliyle yasalaşırsa sektörün gerileyeceğini savunurken AVM dışı perakendeciler, “Olumlu ancak eksiklikler var” diyor..

Her köşe başına AVM açılamayacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı' nın hazırladığı perakende kanun taslağı tarafların görüşüne açıldı. Taslağın TBMM'den geçmesi halinde ticaret bölgelerinde hangi ölçekte AVM açılacağı izne tabi olacak..

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile zincir marketlerin; şehir dışına çıkarılması, şehir içinde kalacak olanların 200 metrekareden büyük olmaması amaçlanıyor.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile alışveriş merkezi projesi için yapı ruhsatı verilirken bu alanların projede açıkça gösterilmesi şartının getirilmesi amaçlanıyor.

AVM'ler için pazar günü tartışması: İstihdam kaybına sebep olur!

Küçük işletmeler, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların pandemiden sonra da pazar günü kapalı kalması için harekete geçti. Perakende yasa taslağına bu maddenin girmesini isteyen işletmeler, Avrupa’yı örnek gösteriyor. AVM yönetimleri de "İstihdam kaybına neden olur" diyor.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Zincir mağazaların nüfusu on bin ve üzerinde olan yerleşim yerlerinde açılabileceği koşulu getirilmesi öngörülüyor.

Gayrimenkul satışında vergi muafiyeti değişiyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir Vergisi Kanun taslağı hakkında detayları paylaştı. Ağbal, ev, arsa gibi gayrimenkulünü satanlara getirilen vergi muafiyeti ile ilgili önemli bir değişikliğe gidileceğini vurguladı.

İstanbul Finans Merkezi Kanunu geliyor!

İstanbul Ataşehir'de kurulacak olan İstanbul Finans Merkezi'nin temeli Ekim 2016'da atılmıştı. İstanbul Finans Merkezi Kanun Taslağı için Sermaye Piyasaları Kurulu(SPK) kurumlardan görüş almaya başladı.

Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre Kanununa dayanılarak hazırlanan Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağı yürürlüğe girmesi için Bakanlık çalışmaları devam ediyor.

Gayrimenkullerin değerini sadece eksperler belirleyecek!

Bilirkişilik Kanun Taslağı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak TBMM’ye sevk edildi. Taslak ile ülkemizin en önemli konularından biri olan bilirkişilikle ilgili birçok yeni düzenleme yapılıyor ve bilirkişilik müessesine kurumsal bir çerçeve getiriliyor

Seyahat acentelerine dair kanun taslağı!

İnternet üzerinden tatil vurgunu peşindeki sitelere erişim engellenecek. Seyahat Güvence Kurulu, yarım kalan seyahatlerin tamamlanmasını sağlayacak. Ayrıca tatil paralarının iadesine aracı olacak.

TMMOB’un yetkilerine tırpan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, büyük tartışma yaratan İmar Kanun Taslağı’na son şeklini verdi. Taslak 25 maddeye düşürülürken, TMMOB’un yetkilerini tırpanlayan maddeler aynen korundu. İşte ayrıntılar...

Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun tam metni!

Yeni AVM yasası olan 6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte kabul edilen AVM yasası...

Hüseyin Oflaz'dan imar kanunu hakkında bilinmeyenler!

Hüseyin Oflaz, kanun taslağında uygulamaları şeffaf hale getirilmezse kentler açısından risk taşıyan ve kaos yaratabilecek maddeler bulunduğunu belirtti. İşte Hüseyin Oflaz'dan imar kanunu hakkında bilinmeyenler...

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren tasarı yasalaştı. Kanuna göre, perakende işletmelerle ilgili işlemlerin yapılması amacıyla, Perakende Bilgi Sistemi kurulacak. İşte ayrıntılar...

perakende kanun taslağı Haberi

perakende kanun taslağı

 56. Hükümet döneminden beri gündemde... Üç Sanayi ve Ticaret Bakanı uğraştı, başaramadı... Şimdi Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı “şansını” deniyor. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı, sektör kuruluşlarının görüşlerine açıldı.


Kuruluşlar değerlendirmelerini bakanlığa iletirken DÜNYA Mikro Politika da sektörün taslağa yaklaşımını sorguladı. Ortaya ilginç bir saflaşma çıktı: Son yıllarda yerlisi yabancısıyla ticaret ve özellikle de esnaf kesiminin yoğun eleştiri ve tepkilerine muhatap olan alışveriş merkezleri sektörü bu alanda yeni bir kanuna ihtiyaç bulunmadığını, mevcut mevzuatın yeterli olduğunu savunuyor.


Buna karşılık ticaret ve esnaf kesiminin mesleki temsilcileri ise perakende kanununun mümkün olan en kısa sürede çıkarılmasında ısrarlı. Tasarı taslağı bu kesimde genellikle olumlu değerlendiriliyor. Ancak bazı eksikliklerinin giderilmesi için sektör önerilerinin dikkate alınması da isteniyor.


NE DEDİLER?


Vahap Küçük / Tüm Alışveriş...