04 / 10 / 2024

Perakende sektörü hakkında açıklamalar

Perakende sektörü hakkında açıklamalar

TAMPF Başkanı Vahap Küçük, perakende sektörünün 2014 yılı performansına dair, "Beklentiler küçüktü ancak, beklentilerin ve Türkiye ekonomisinin üzerinde, tam netleşmemekle birlikte yüzde 15 civarında bir büyümeyle yılı kapattığımızı öngörüyoruz" dedi.

SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta sektörü raporlamaları ile ilgili yeni dönemin başlayacağını duyurdu. 

Gayrimenkul mü, mevduat faizi mi?

Coldwell Banker Akademi Gayrimenkul Danışmanı Serkan Gök, Emlak Sektörü hakkında önemli açıklamalar yaptı. Serkan Gök açıklamasında sektördeki yükselişin en büyük nedeninin enflasyon olduğunu dile getirerek, en iyi yatırım aracının gayrimenkul olduğunu kaydetti.

Perakende sektöründe tehlike çanları! Yerel zincirler isyanda: “Böyle giderse kepenk kapatacağız”

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, sektördeki tekelleşmeye dikkat çekerek acil önlem alınması çağrısında bulundu. Haksız rekabete karşı olduklarını söyleyen Düzgün, üç kuşaktır bu işi yapan yerel zincirlerin böyle giderse kepenk kapatmak zorunda kalacağını kaydetti.

Türk kuyumculuk sektörü dünya sıralamasında ilk üçü ele geçirdi!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, kuyumculuğun 40 bin işletmesi ve 300 bin çalışanı olduğunu belirterek, “Kuyumculuk sektörü zamanında sipariş tesliminde dünya birincisi, ihracatta dünya ikincisi, üretimde dünya üçüncüsü” dedi.

Türkiye, demir çelik üretiminde dünyada 8. Avrupa'da ise 2. oldu!

Türkiye’de hem de dünyanın bazı ülkelerine demir çelik ürünleri pazarlayan Evren Akar sektör hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Akar'dan dikkat çeken açıklamalar...

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sermaye karlılığı bakımından bankacılık sektörünün artık karlı 10 sektör arasında bulunmadığını söyledi.

İnşaatta şok eden rakam! Tam 35 milyar dolar olarak açıklandı

Türkiye'nin öne çıktığı sektörler arasında yer alan inşaat sektörü hakkında dikkat çeken bir rakam verildi. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemelerinde 2022 ihracatının 35 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı: İkinci el otomobilde alışılmışın dışındaki yüksek fiyat ortamı bitiyor…

İkinci el piyasasının yavaş yavaş sona erdiğini söyleyen söyleyen Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, sektör hakkında genel değerlendirmelerde bulundu. İşte haberin devamı....

İkinci el otomobil piyasasında sevindiren gelişme! İkinci el araba almak daha mı kolay hale gelecek?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Yaz aylarının gelmesi ile birlikte bayram sektörün hareketli günler yaşanmıştı fakat şu an ikinci el araç piyasası durma noktasında" ifadelerini kullanarak sektör hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...

Türkiye İMSAD Mart-Nisan 2022 Sektör Raporu’nda yer alan verilere göre, yüksek enflasyon iç pazarı, savaş ihracat pazarını etkiledi. Konut tekrar yatırım aracı olarak ön plana çıkarken, inşaat sektörü de hareketlendi. 

Emlak sektöründe neler oluyor? İnşaat sektörü durma noktasına mı geldi?

Dövizde yaşanan artışın, inşaat ve emlak piyasasını kötü etkilediğini belirten emlak danışmanları KDV indirimi gibi sektör hakkında oldukça önemli pek çok noktayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Perakende sektöründe faturalar kiraları aştı! Kapanmalar başlayabilir!

Yüzde 93.53'ü bulan Yİ-ÜFE'ye karşılık yüzde 48.69'da kalan TÜFE ile ortaya çıkan makasın altını çizen perakende sektörünün temsilcileri, mağaza kiralarını geçen faturaların mağaza kapattırmaya kadar gidilmesine neden olabileceğine vurgu yapılıyor. 

Satılık ve kiralık konut fiyatları hangi illerde arttı?

BETAM tarafından sahibindencom’un ilan verileriyle hazırlanan “sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık konut sektörü hakkında incelemeler paylaşıldı. Raporda yıllık kira artışının en çok yükseldiği iller paylaşıldı. İşte kira fiyatlarının en çok arttığı iller...

Perakende sektörü hakkında açıklamalar Haberi

Perakende sektörü hakkında açıklamalar

Perakende Güneşi Ödülleri 2014'te ödül alanların bir araya geldiği toplanüda konuşan Küçük, perakende sektörüyle ilgili olarak, bu yıl da seçim olmasına rağmen karamsar bakmadıklarını, 2015 yılının 2014'ün tekrarı olacağını düşündüklerini kaydetti. Sektör olarak büyüme rakamlarının başarılı gittiğini anlatan Küçük, "Bundan sonraki süreçte büyümenin yanı sıra karlılığı ve sosyal sorumluluğu da gündemimize almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Küçük, iklim şartlarının da sektörü etkilediğini belirterek, "Geçen yıla göre ocak ayının soğuk olması satışları olumlu yönde etkiledi. Bu yıla iyi bir başlangıç yaptık. Mevsim sıcaklıklarının normal değerlerinde seyretmesi halinde sektörümüz stok fazlasıyla karşılaşmayacaktır" dedi. Küçük, Rusya'da krizden önce Türkiye'nin 4-5 katı olan kiraların şu anda 2 katına inmeye başladığını, bunun gelecek dönemde daha da inebileceğini dile getirdi. Toplantıya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sahibi...