08 / 05 / 2024

Perakende sektörü raporu

Perakende sektörü raporu

Türkiye Perakende Sektör Raporu açıklandı. Ülkemizde özelikle de alışveriş merkezi sayılarının artmasıyla gün geçtikçe büyüyen Perakende Sektörü hem adaylara hem de şirketlere yeni fırsatlar yaratıyor...

İnşaat sektörü bu yıl kentsel dönüşüm ile büyüyecek! 

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun Mart 2024 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2024 Ocak'ta bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 3,3 yükseldi. İşte raporda yer alan tüm bilgiler... 

İnşaat sektörü tam 5 sene sonra büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun merakla beklenen Şubat 2024 sonuçları resmen açıklandı. Söz konusu rapora göre son günlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 10,8 büyüme gösterirken, yılı yüzde 7,8'lik büyüme ile kapattı. 

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...

Türkiye İMSAD Mart-Nisan 2022 Sektör Raporu’nda yer alan verilere göre, yüksek enflasyon iç pazarı, savaş ihracat pazarını etkiledi. Konut tekrar yatırım aracı olarak ön plana çıkarken, inşaat sektörü de hareketlendi. 

Gayrimenkul sektörünün 2021 karnesi! 

Re-Pie Portföy Yönetimi'nin hazırladığı ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ yayımlandı ve gayrimenkul sektöründeki son durum verilerle ortaya koyuldu. Peki gayrimenkul sektöründe neler oldu? İşte ayrıntılar...

Hazır beton sektörü 2021 yılını büyüyerek kapattı!

Türkiye Hazır Beton Birliği 2021 yılı kapsamındaki Hazır Beton Sektör Raporu’nunun detaylarını yayımladı.

Perakende sektöründe faturalar kiraları aştı! Kapanmalar başlayabilir!

Yüzde 93.53'ü bulan Yİ-ÜFE'ye karşılık yüzde 48.69'da kalan TÜFE ile ortaya çıkan makasın altını çizen perakende sektörünün temsilcileri, mağaza kiralarını geçen faturaların mağaza kapattırmaya kadar gidilmesine neden olabileceğine vurgu yapılıyor. 

AVM sektörü 2022'de turist için çalışacak!

Dövizde meydana gelen kur artışı nedeniyle sektörden umudu kesen AVM ve perakende sektörü gelecek sene turist için çalışacak. 

Gayrimenkul sektörü MAPIC fuarında bir araya geldi!

Gayrimenkul sektörünü bir araya getiren MAPIC fuarı 2 Aralık'ta sona erdi. Fuarda gayrimenkul ve perakende sektöründen 80 ülke temsilcisi yer aldı. 

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi!

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi belli oldu. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sektör Raporu', Türkiye gayrimenkul sektörünün 2021'in ilk yarı performansıyla ilgil önemli verileri barındırıyor.

Kovid-19 salgını perakende sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını perakende sektörünü de oldukça etkiledi. Sektör temsilcileri sektörün toparlanması için 4-5 senenin olduğunu belirtirken, şirketlerin sermaye desteğine ihtiyaçları olduğu söyleniyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Prof. Dr. Hüseyin Altaş da konuya ilişkin konuştu.

Perakende sektörü yeni normalleşmede kira desteği bekliyor!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, yeni normalleşme ile perakende sektöründe kira ödemelerin yeniden düzenlenmesi için talepte bulundu.

Perakende sektörü raporu Haberi

Perakende sektörü raporu

Kariyer.net Perakende Sektör Analiz Raporu açıklandı. Rapor sonuçları gençlerin yoğun ilgisini gözler önüne seriyor. En çok 26 - 35 yaş arasındaki çalışanlar sektör ilanlarını takip ediyor. Diğer dikkat çeken sonuç da 11 ve üstü tecrübeli adayların 3 – 5 yıl tecrübe isteyen iş ilanlarına başvuruda bulunup şansını denemesi. Tecrübeli veya tecrübesiz adayların iş başvurusu yaparken ilanda aranan tecrübeye dikkat etmemesi, tecrübe yılına uygun başvuruda bulunması işe olan ihtiyaçtan kaynaklanıyor.


Ülkemizde özelikle alışveriş merkezi sayılarının artmasıyla gün geçtikçe büyüyen Perakende Sektörü hem adaylara hem de şirketlere yeni fırsatlar yaratıyor. 2010 yılında 480 bin seviyesinde olan Perakende Sektöründeki ilanlara başvuran aday sayısı 2013 yılına gelindiğinde %41 artarak 679 bin seviyelerine yükseliyor. Yıllara göre yaşanan bu artış değerlendirildiğinde adayların bu sektöre gösterdiği talep...