25 / 07 / 2024

perakende sektörüne yeni düzenleme

perakende sektörüne yeni düzenleme

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı, uzun süredir beklenen ‘perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkındaki yönetmeliği’ yayımladı.

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

A101 bunu da yaptı! Tekne sattı, şimdi de bankacılık sektörüne giriyor!

Resmi Gazete kararının ardından A101 yeni bir alana girdi. A101, Türkiye'de ve dünyada popülerlik kazanmaya başlayan dijital bankacılık sektörüne giriş yaptı! Peki ama bu bankanın adı ne olacak? A101 bankası TOM Dijital Katılım Bankası ve hakkında ilk ortaya çıkan bilgiler...

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

Konut sektöründe KDV sistemi sil baştan değişiyor. Sistemde sadeleşme yapılırken uygulanan KDV oranları da değişiyor. Peki konut sektöründeki yeni KDV sistemiyle neler değişecek? Sektör rahatlayacak mı? İşte ayrıntılar...

Perakende sektörü yeni normalleşmede kira desteği bekliyor!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, yeni normalleşme ile perakende sektöründe kira ödemelerin yeniden düzenlenmesi için talepte bulundu.

Digital Network Alkaş DNA ile gayrimenkul sektörü yeni bir soluk kazanacak!

Avi Alkaş ve Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk kazandıracak olan DNA platformunu anlattı. İşte platforma ilişkin bilgiler...

Perakende sektörüne kira muafiyeti geliyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, perakende sektöründeki kira sorununun altını çizerek kira muafiyeti sunacak yasal düzenlemenin bir an önce yapılmasını beklediklerine dikkat çekti.

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk!

Ekonomiye ve turizme ilişkin yeni düzenlemeler içeren kanun teklifleri TBMM'ye sunuldu. Yeni düzenleme ile gayrimenkul sektöründe birçok değişiklik yapılacak.

Perakende sektörünün 2021 beklentileri!

Salgında üçüncü dalganın etkilerini hafifletmek için ramazan döneminde uygulanacak yeni kısıtlamalar getirilirken, perakende sektörü gelecek 3 aydan da ümidini kesti.

Gayrimenkul sektörüne genç istihdam şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Gayrimenkul sektörüne ilişkin genç istihdam şartını getiriyoruz ve yeni mezun olmuş arkadaşları çalıştırma zorunluluğunu şartnamelere yazacağız" dedi.

2020'de perakende sektörü ne oldu?

Perakende analitiği şirketi REM People 2020 yılı için perakende sektörü hakkında rapor yayınladı. Rapora göre perakende sektörü Mart ayında pandemiyle tanışması nedeniyle fırtınadan geçti.

Perakende sektörünün en yeni girişimi deneyim mağazaları!

Tüketici kral diyen perakende sektörünün en yeni girişimi deneyim mağazaları oldu. Bu tür mekânların sayısı sürekli artıyor. Tüketici burada istediği ve merak ettiği ürünleri deneyimliyor...

IT Retail’de perakende sektörüne özel çözümler tanıtıldı!

Perakende sektöründeki şirketlerin BT yöneticileri arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmayı hedefleyen “IT Retail” organizasyonu 25 Şubat Salı günü gerçekleşti…

perakende sektörüne yeni düzenleme Haberi

perakende sektörüne yeni düzenleme

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı, uzun süredir beklenen ‘perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkındaki yönetmeliği’ yayımladı.


2015’te yasalaşan perakende ticaret kanununun ikincil düzenlemesi olan yönetmelikle, AVM, market zincirleri ve mağazalara tüketicileri yakından ilgilendiren birçok yeni kural getirildi. Bu düzenlemeler arasında ‘alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerinin üç yılda bir belirlenmesi, alışveriş festivallerine 60 gün sınırı getirilmesi, yöresel ürünlere marketlerde raf zorunluluğu için bir yıllık geçiş süreci tanınması, mağaza markalı gıda ve temizlik ürünlerine üreticilerin isimlerinin görünür şekilde yazılması, sürekli indirime girecek ürünlere sınır getirilmesi’ de yer aldı.


ÜRETİCİDEN PRİM TALEBİ


Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan yönetmeliğe göre büyük mağaza ve zincir mağazalar, üretici veya tedarikçiden ‘aktivite primi, reklam, dergi, anons, raf tahsisi, gondol ve kasa önü bedeli’ gibi prim veya bedel talep edebilecek. Ancak...