27 / 04 / 2024

perakende sektörünün ticaret hacmi ne kadar

perakende sektörünün ticaret hacmi ne kadar

Türkiye perakende sektörünün büyüklüğünün 2013 yılı sonu itibariyle 300 milyar doları aştığı belirtilen raporda, sektörün 2014-2018 yılları yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 7 olacağı öngörülüyor...

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu!

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası UR-GE projesi çerçevesinde ilk yurt dışı iş gezisi organizasyonunu Amerika Birleşik Devletleri'ne gerçekleştirdi. 

Perakende sektöründe faturalar kiraları aştı! Kapanmalar başlayabilir!

Yüzde 93.53'ü bulan Yİ-ÜFE'ye karşılık yüzde 48.69'da kalan TÜFE ile ortaya çıkan makasın altını çizen perakende sektörünün temsilcileri, mağaza kiralarını geçen faturaların mağaza kapattırmaya kadar gidilmesine neden olabileceğine vurgu yapılıyor. 

Kovid-19 salgını perakende sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını perakende sektörünü de oldukça etkiledi. Sektör temsilcileri sektörün toparlanması için 4-5 senenin olduğunu belirtirken, şirketlerin sermaye desteğine ihtiyaçları olduğu söyleniyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Prof. Dr. Hüseyin Altaş da konuya ilişkin konuştu.

Perakende sektörü kira desteği bekliyor! 

Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, kira ödemelerinin perakende sektörünü maliyet açısından zorladığını bu nedenle kira desteklerinin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Perakende sektörünün 2021 beklentileri!

Salgında üçüncü dalganın etkilerini hafifletmek için ramazan döneminde uygulanacak yeni kısıtlamalar getirilirken, perakende sektörü gelecek 3 aydan da ümidini kesti.

Perakende sektörünün geleceği masaya yatırıldı!

Perakende sektörünün geleceği Esas Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilen webinar’da masaya yatırıldı.

Perakende sektöründe 5 yıl içerisinde beklenen dönüşüm 8 ayda yaşandı!

Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü Deniz Bozan, "Perakende sektöründe beş yıl içerisinde beklenen dönüşümü sekiz ay içerisinde gerçekleştiğine tanık olduk" dedi. Bozan, kira ve diğer borçların yeniden yapılandırılması, marka güçlendirme ve dijital gelişim gibi çıkış yolları bulunduğunu belirtti.

2021 İngiliz perakende sektörü için zor geçecek!

İngiltere'de koronavirüs salgını nedeniyle 2021'nin perakende sektörünün zor geçmesi bekleniyor. 

Perakende sektörünün en yeni girişimi deneyim mağazaları!

Tüketici kral diyen perakende sektörünün en yeni girişimi deneyim mağazaları oldu. Bu tür mekânların sayısı sürekli artıyor. Tüketici burada istediği ve merak ettiği ürünleri deneyimliyor...

İstanbul Havalimanı, perakende sektörünü canlandıracak!

KPMG'nin hazırladığı Perakende Sektörel Bakış 2019 raporu yayımlandı. Rapora göre, İstanbul Havalimanı'nın yaratacağı potansiyel, perakende sektörünü canlandıracak...

2019 inşaat sektörünün toparlanma yılı olacak!

İzmir Ticaret Odası İnşaat Komitesi meclis üyesi Niyazi Gültekin 2018 yılında inşaat sektörünün en kötü dönemini yaşadığını, "2019 yılında ise sektörün yeni projeler üretmek yerine stokları tüketmeyi hedeflediğini" dile getirdi!

perakende sektörünün ticaret hacmi ne kadar Haberi

perakende sektörünün ticaret hacmi ne kadar


Deloitte Türkiye'nin raporuna göre, yıl içinde oluşan zorlayıcı piyasa koşullarına karşın Türk tüketiciler geçen yıl harcamalarını artırdı ve perakende sektörünün büyüklüğü 303 milyar dolar seviyesine ulaştı. Raporda, süpermarket ve AVM'lerde kredi ve para kartlarla yapüan perakende alışverişlerinin son 5 yüda ortalama yüzde 15 büyüyerek 2013'te 34 milyar dolarlık seviyeye ulaştığı belirtiliyor. Sektörün 2014-2018 yılları arasında yıllık büeşik büyüme oranının yüzde 7 olması bekleniyor. 

Rapora göre, gıdanın yüzde 44 paya sahip olduğu perakendecilik sektöründe, organize perakendecüer yüzde 55 paya ulaşarak gıda dağıtım alanında liderliği ele aldı. 

2014-2018 yılları arasında yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 5 olması beklenen sektörde, ucuzluk marketlerinin aktif büyüme stratejileri benimseyeceği ve sektör genelinde bir konsolidasyon olacağı değerlendiriliyor. 

Geçen yıl 51 müyar dolar hacme ulaşan ev perakendecüiği sektörünün, kentsel dönüşüm...