04 / 05 / 2024

pergole için izin alınır mı

pergole için izin alınır mı

Pergole, üstü açık veya yarı açık ahşap ya da demir malzemelerden yapılmış gölgeleme elemanları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, pergoleler ruhsata tabi midir? İşte karar örneği..

ATEM Başkanı Akçam emlak ilanı platformları için talepte bulundu! Yüzde 5 ile 10 arasında artış yapılmalı!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, piyasa koşullarını göz önüne alınarak mülk sahiplerini de zor durumda bırakmadan ilan platform sayfalarındaki satılık veya kiralık ilanlar için maksimum yüzde 5 ile yüzde 10 oranında artış yapılmasına izin verilmesi gerektiğini kaydetti. 

İnşaat ruhsat işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat ruhsatı, yapının inşa edilmesine izin veren bir belge türüdür. Bunun için gerekli evrakların sunulması gerekir. İnşaat ruhsatı belgeleri, yapının alanına göre farklılık gösterir. Peki inşaat ruhsat işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat ruhsat belgeleri...

Tarımda güncel gelişme! Bitkisel üretim için izin şart oldu! 

İktidar tarafından hazırlanan tarımsal yönetmelik taslağı nihayetinde ilgili yere ulaştı. ANKA'ya ulaşan yönetmelik kapsamında fındık ve kayısı gibi ürünleri yetiştirmek için izin gerekecek. Buna göre tarımsal üretim planlaması yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuyu gündeme getirdi.

Prefabrik evde sürekli yaşanır mı? Prefabrik evler neden ucuz? Prefabrik ev için izin gerekir mi?

Prefabrik evler, son dönemde ilgi yoğun. Yaşanan depremden sonra prefabrik yapıların özellikleri vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. Yardım için bu yapılara yönelenler de var, kendisi için prefabrik ev yaptırmak isteyen de. İşte detaylar!

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?

Prefabrik evler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra yoğun ilgi görmeye başladı. Pek çok kişi prefabrik ev için izin ya da ruhsat gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Whatsapp'a şok ceza! Kullanıcılarını zorladığı için şirkete 5.5 milyon euro ceza verildi!

Sosyal medya platformu Whatsapp'ın kullanıcılarına uyguladığı ‘onay’ dayatmasına ceza yağdı. Kullanıcıları kişisel verilerinin, "hizmet iyileştirmeleri ve güvenlik" sağlamak için kullanılmasına izin vermeye zorladığı gerekçesiyle şirkete 5.5 milyon euro para cezası verildi.

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat gerekli mi?

Prefabrik evler son zamanlarda bir hayli gündemde yer almaktadır. Durum böyle olunca ruhsat ve izin konusu da prefabrik evler için araştırılmaya başlandı.

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

Prefabrik ev son zamanlarda çok fazla tercih edilen konut tiplerinden biri olmaya başladı. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler, prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır? Prefabrik ev için izin gerekir mi? şeklinde sorular soruyor.

Karabağlar'daki dönüşüm için bakanlıktan izin çıktı!

Karabağlar Belediyesi'nce yürütülen kentsel dönüşüm projesi için merakla beklenen izin çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan riskli alan olarak belirlenen 106 hektarlık alan için izin verdi.

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

Akmerkez GYO sermaye tavanının geçerlilik süresi için SPK'ya başvurdu!

Akmerkez GYO kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacı ile T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvurularak bu hususta izin alınmasına karar verildi.

Peker GYO sermayesini 1.8 milyar TL'ye çıkarmak için SPK'ya başvurdu!

Peker GYO, 500 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanının, 1 milyar 850 milyon TL'ye yükseltilmesine dair izin verilmesi ve kayıtlı sermaye tavanı değişikliğine ilişkin esas sözleşmenin sermayeye ilişkin maddesinin yeni şekline uygun görüş verilmesi için SPK'ya başvurdu.

Uluslararası Finans Merkezi'ne 10 katlı konutlar için izin!

Ümraniye’nin yeşil alanlarının, Uluslararası Finans Merkezi’ne yapılacak 'süs bahçesi' için Bakanlık kararıyla kullanılmasına karar verildi. İçinde sağlık merkezinin de olduğu yeşillikler içindeki yaklaşık 15 bin metrekarelik arazinin yerine, 10 katlı konutlar inşa edilecek. 

pergole için izin alınır mı Haberi

pergole için izin alınır mı

Pergoleler ruhsata tabi midir?

Pergole, üstü açık veya yarı açık ahşap ya da demir malzemelerden yapılmış gölgeleme elemanları olarak karşımıza çıkıyor.


Teras çatılara yapılan pergolelerin ruhsata tabi olup olmadığı, malikler arasında anlaşmazlıklara neden olabiliyor. Ancak, alınan Yargıtay Kararlarına göre pergoleler ruhsata tabi tutulmuyor. Karar örneği aşağıda yer alıyor.



RUHSATSIZ OLARAK YAPILAN AÇIK BETON PERGOLE - 

YAPI KAPSAMI -  RUHSATA TABİ OLMAYAN YAPI


(İDDGK. 17.10.2008, 400/1801)


Dava, İzmir, Çeşme, Alaçatı, ... Yalısı Mevkiindeki, ... pafta, ... ada, ... parsel taşınmaz üzerine ruhsatsız olarak yapılan açık beton pergolenin 3194 sayılı Yasanın 32.maddesi uyarınca yıktırılmasına ve aynı Yasanın 42.maddesi uyarınca para cezası verilmesine ilişkin 1.8.2001 günlü, 221 sayılı belediye encümeni kararının iptali istemiyle açılmıştır.


İzmir 1. İdare Mahkemesi 25.4.2002 günlü, E:2001/979, K:2002/385 sayılı kararıyla; dosyanın incelenmesinden, 30.5.2001 günlü tutanakla...