28 / 04 / 2024

Tarımda güncel gelişme! Bitkisel üretim için izin şart oldu! 

Tarımda güncel gelişme! Bitkisel üretim için izin şart oldu! 

İktidar tarafından hazırlanan tarımsal yönetmelik taslağı nihayetinde ilgili yere ulaştı. ANKA'ya ulaşan yönetmelik kapsamında fındık ve kayısı gibi ürünleri yetiştirmek için izin gerekecek. Buna göre tarımsal üretim planlaması yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuyu gündeme getirdi.



“Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 422 Sayılı Kanun” kapsamındaki yönetmelik 23 Mart 2023 tarihinde kabul edilmiş olup 5 Nisan 2023 tarihli Resmi Gazete’de yürürlüğe girmişti. Bu yönetmelik taslağı ANKA’ya ulaştı ve gerekli düzenlemeler yapıldı ve sunuldu.  Taslak kapsamında tarımsal üretim planlaması, ilgili yetkililer kişi tarafından yapılacak. Çiftçinin tarımsal faaliyetlerini gerçekleştirebilmesi için öncelikle başvuru yapması gerekiyor. İşte tarımda önemli bir faaliyet olan bitkisel üretim için yeni alınan karar detayları haberimizde… 

Tarımsal üretim için artık izin gerekli 

Gönderilen taslağa göre il genelindeki üretim için tarım il ve ilçe müdürlükleri tarafından kapsamlı planlama yapılacak. Bu planlamaya göre çiftçilerin başvuru yapması mümkün olacak. Başvuru süreci il ve ilçe komisyonları tarafından takip edilecek. Kurul Bakan Yardımcısı başkanlığında pek çok ilgili müdürlüklerin bulunacak.  

Bunlar arasında Bitkisel Üretim Genel Müdürü,  Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü,  Tarım Reformu Genel Müdürü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü, Su Yönetimi Genel Müdürü,  Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürü gibi ilgili müdürlükler yer alıyor.


Geri Dön