14 / 05 / 2024

Tarımda güncel gelişme! Bitkisel üretim için izin şart oldu! 

Tarımda güncel gelişme! Bitkisel üretim için izin şart oldu! 

İktidar tarafından hazırlanan tarımsal yönetmelik taslağı nihayetinde ilgili yere ulaştı. ANKA'ya ulaşan yönetmelik kapsamında fındık ve kayısı gibi ürünleri yetiştirmek için izin gerekecek. Buna göre tarımsal üretim planlaması yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuyu gündeme getirdi.



 Tarımda güncel gelişme! Bitkisel üretim için izin şart oldu! 

Bitkisel üretim izni detayları 

BÜGEM tarafından artık bitkisel üretim için başvurular dahilinde izin verilecek. Buna göre eğimi yüzde 6'nın altında olan arazilerde, ormanlık alanlardan ayrılan ağaçlandırma bölgeleri haricinde yeni meyve bahçelerinin kurulmasına izin verilmeyecektir. 

Halihazırda olan bağ ve bahçenin yenilenmesine yönelik başvurular da il müdürlüğü tarafından değerlendirilecek. Değerlendirilen rapor Kurula sunulacak ve karar verilecek. TÜİK verilerinde yüzde 150 ve üzeri olan ürünler için aksi karar alınmadığı sürece bahçe tesisi kurulamayacaktır. 2022 TÜİK verilerinde yeterliliği olan ürünler arasında fındık, kayısı, üzüm, limon, elma, portakal ve mandalina yer almaktadır. Dolayısıyla bu ürünleri yetiştirmek izin alınarak mümkün olacak.

 


Geri Dön