03 / 05 / 2024

Perpıra Köprüsü nerede

Perpıra Köprüsü nerede

Batman Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Batman Çayı üzerinde 2000 yıl önce kurulan 40 ayaklı Perpıra Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. 

Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? 1915 Çanakkale Köprüsü nerede ve nasıl gidilir?

18 Mart 2022 Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde açılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti açıklandı. Peki Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? 1915 Çanakkale Köprüsü nerede ve nasıl gidilir? İşte detaylar…

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kırmızı beyaz kulelerin yüzde 78'i tamam!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğinde olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, koronavirüs salgınına rağmen hız kesmeden devam ediyor. Köprünün kırmızı beyaz kulelerinin yüzde 78'lik bölümü tamamlandı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde 250 metreye ulaşıldı!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğine sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, koronavirüs salgınına rağmen hızla devam ediyor. Lapseki ve Gelibolu yakasında deniz içerisinde bulunan köprü kulelerde, 26’ncı blokların da konulmasının ardından 250 metre yüksekliğe ulaşıldı.

Batman Perpıra Köprüsü 15 milyon liraya yenilenecek!

Batman Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Batman Çayı üzerinde 2000 yıl önce kurulan 40 ayaklı Perpıra Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçişler başladı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün (3. Köprü) açılmasıyla vatandaşlar gece 00.00 beklemeden köprüye akın etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla köprüye gelen vatandaşlar hatıra fotoğrafı çekmek için birbirleriyle yarıştı.

FETÖ, Yavuz Sultan Selim Köprüsü bitmesin diye çok uğraştı!

Boğaz’ın 3’üncü gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü bugün açılıyor. İbrahim Çeçen, "Bu köprü bitmesin diye çok uğraştılar. FETÖ olmasaydı, çok daha erken bitecekti. Amaçlarına ulaşamadılar. Dünyanın gözünün içine batıra batıra köprüyü erken açıyoruz" dedi.

Marmara Otoyol Ringi, Çanakkale 1915 Köprüsü'yle tamamlanacak!

Osmangazi’nin ardından sıra Çanakkale Boğazı’na yapılacak köprüye geldi. Marmara Otoyol Ringi’ni tamamlayacak Çanakkale 1915, 2023 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

Artvin'deki Halis Yılmaz Köprüsü sorun yaratıyor!

Artvin Yusufeli, Erzurum Karayolu'nun Deriner Barajı'nın inşaatı sırasında yapılan Halis Yılmaz Köprüsü bu Karayolu'nun bağlantı köprüsü olarak kaldı. Yaşanan onca kazaya rağmen herhangi bir düzenleme yapılmayan Köprü problem oluşturmaya devam ediyor

Körfez Köprüsü'nde sıra ana kablolara geldi!

Körfez Köprüsü’nde bayramdan sonra en önemli aşamalardan birine geçiliyor. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ndü her iki yöndeki yolların asfaltlanması da tamamlandı.

Körfez Geçiş Köprüsü, Yalova'ya yatırımcı çekiyor!

Körfez Geçiş Köprüsü’nün yanı sıra deniz yolu ulaşımına yeni noktaların eklenmesi gibi yeni yatırımlarla İstanbul ve İzmir’in en yakın hinterlandı olması bekleniyor. Son dönemde ise yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi konumunda…

Yalova, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ile değerleniyor!

Yalova, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü sayesinde değer kazanıyor. Yerli yatırımcıların yanı sıra Arapların da gözdesi olan Yalova’da 10 yıl önce 10 lira olan metrekare fiyatı şimdi 400 liraya, 50 lira olan ise 700 liraya çıktı.

Mersin Tulumba Köprüsü'nde yıkım sürüyor!

Mersinli sürücüler, Tulumba Köprüsü'ndeki yıkım çalışmaları nedeniyle yavaş akan trafiğe rağmen hallerinden memnun olduklarını açıkladı.

Justinianus Köprüsü'ne çevre düzenlemesi yapılacak!

Sakarya'da mimarî yapısının sırrı henüz çözülemeyen ve altından akan nehre ne olduğu sorusu halen cevaplanamayan Justinianus Köprüsü, Marmara Depremi'nde hasar görmesine rağmen bugüne kadar onarılamadı.

Perpıra Köprüsü nerede Haberi

Perpıra Köprüsü nerede

Batman Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Batman Çayı üzerine 2000 yıl önce kurulduğu bilinen, 40 ayaklı Perpıra Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. Köprü ayaklarının restorasyonunun 15 milyon liraya mal olması planlanıyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Batman Çayı üzerinde bulunan 2000 yıllık tarihi köprünün turizme kazandırılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün ihale süreci bitti. 

Merkez Bıçakçı köyü yakınlarında yer alan Gre Migro Höyüğü ile Diyarbakır'ın yerleşim yerlerini birbirine bağlayan Perpıra Köprüsü'nün sudaki ayakları daha önce defineciler tarafından yağmalanmıştı. 

Su üzerindeki ve toprak altındaki köprünün ayaklarının sağlamlaştırılması, yaya trafiğine açılması amaçlanıyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 15 milyon liraya mal olacak proje kapsamındaki çalışmalara yeni yılın ilk aylarında başlanması...