30 / 04 / 2024

peruda depremde kaç kişi öldü

peruda depremde kaç kişi öldü

Peru'da hafta sonu meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde en az sekiz kişinin öldüğü bildirildi. Yetkililer, merkez üssü başkent Lima'nın 595 km güneydoğusundaki Misca köyü olan depremin yerin sekiz kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı...

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak?

Türkiye'nin en büyük depremi kaç şiddetinde? Depremde binanın sallanması iyi mi?

Deprem ülkemizin coğrafi kaderidir. Bundan dolayı da herkesin bu gerçeğe göre yaşaması gerekmektedir. Peki “Depremde binanın sallanması iyi mi, kötü mü? İşte detaylar!

Otomotiv sektörü İstanbul depremine hazır mı? Depremde kaç otomobil hasar görecek?

Yaşadığımız büyük afet sonrasında İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Aşin otomobil Genel Müdürü Okan Erdem dikkatleri beklenen depreme çekerken otomobil sahiplerini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen iki büyük depremde ölü ve yaralı sayısı artıyor. Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Depremde binalar hangi yöne çöker? Depremde kaçıncı katlar tehlikelidir?

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra vatandaşlar yaşadıkları binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğunu araştırmaya koyuldu. İşte detaylar!

İstanbul'da depremde kaçacak imkan olmayacak!

Her depremde İstanbul’u, Marmara Bölgesini tartışıyoruz. Fakat şu ana kadar alınmış somut örnek, rahatlatıcı önlemler alınmadı. Marmara Bölgesi’ndeki ekonomi ve üretim çarklarının Anadolu’ya kaydırılması gerekiyor.

Emrah Apartmanı'nda hazin son! Müteahhit dede depremde torunlarını kaybetti!

Geçtiğimiz gün İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan Emrah Apartmanı’nın müteahhiti Hayati Uzun, depremde torunlarını kaybetti. Uzun’un 1992 yılı Erzincan depreminde başka bir torununu daha kaybettiği ortaya çıktı.

Depremde kaç baz istasyonu ayakta kalır?

İstanbul’da 7’nin üzerindeki, altyapının çöktüğü bir depremde saatlerce kimseye ulaşılamayacağı söyleniyor. Peki Binaların üzerinde bulunan baz istasyonlarının kaçı ayakta kalacak, kaçı binalarla birlikte çökecek?

Depremde ilk kaçak yapılar yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Gecekondu tek katlı, fazla risk taşımıyor ama kaçak yapılar 4, 5, 7 katlı. Depremde ilk yıkılacak olanlar da onlar''dedi.

Muzaffer Elmas: Binalara güvensizlik deprem sırasında kaçışmaya yol açıyor!

SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, halkın binalara güvensizliğinin depremde kaçışmaya yol açtığını belirterek, Ege Denizi'ndeki gibi depremlerde insanların bulundukları binalarda sakince sarsıntının geçmesini beklemeleri gerektiğini bildirdi.

TOKİ, Kaş'ta hastane yaptıracak!

TOKİ Antalya'nın Kaş İlçesine 50 yataklı hastane inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı yaptırılacak

peruda depremde kaç kişi öldü Haberi

peruda depremde kaç kişi öldü

Peru'da hafta sonu meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde en az sekiz kişinin öldüğü bildirildi. Yetkililer, merkez üssü başkent Lima'nın 595 km güneydoğusundaki Misca köyü olan depremin yerin sekiz kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı. Bölge ile uzun süre iletişim kurulamadığına ve devam eden heyelanlar nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğüne dikkati çeken yetkililer, pazar günü geç saatlerde meydana gelen depremde ölenler arasında üç aylık bir bebekle üç çocuğun da bulunduğunu...