18 / 05 / 2024

Petkim hisselerinin bir bölümü satılacak

Petkim hisselerinin bir bölümü satılacak

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, SOCAR'ın Petkim'deki hisselerinin bir bölümünün satışının düşünüldüğünü ancak yüzde 51'lik kontrol hissesinin altında düşülmesinin planlanmadığını söyledi.

Koç Holding, Yapı ve Kredi Bankası hisselerinin bir kısmını 6,8 milyar TL'ye sattı! 

Koç Holding, Yapı ve Kredi Bankası'nda 575 milyon TL nominal değerli hisselerinin hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle, borsa dışında kurumsal yatırımcılara toplam 6 milyar 756 milyon 250 bin TL'ye satışını gerçekleştirdi. İşte ayrıntılar...

MNG Kargo'nun hisselerinin tamamı yabancı bir şirkete satıldı!

2003 yılında kurulan MNG Kargo'nun 27 aktarma merkezi ve 800'ü aşan şubesi bulunuyor; yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayan şirketin hisselerinin yüzde 100’ünün satışı için anlaşma imzalandı.

Son dakika! Erdemoğlu Holding tam 3.55 milyar TL'lik SASA hissesi sattı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Erdemoğlu Holding AŞ elindeki SASA Polyester Sanayi AŞ adi hisselerinin bir bölümünün ödenmiş sermayesinin yaklaşık olarak yüzde 1,26'sına denk gelen 66,9 milyon adet hissenin, yaklaşık 3,55 milyar Türk Lirası brüt gelir elde etmek üzere satışı tamamlandı.

Bir tatil sitesine ait devremülk hisselerinin devriyle ilgili iddialar mecliste!

Bir tatil sitesine ait devremülk hisselerinin devrine ve yapılan risk analizlerine dair bazı iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bir şirketin hisselerinin satışı meclis gündeminde!

Bir şirketin hisselerinin satışı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşümde üçte bir azınlıkta kalanların hisselerinin satışı!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, "kentsel dönüşümde üçte bir azınlıkta kalanların hisselerinin satışı" konusunu kaleme aldı...

Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49 hissesi devredilecek!

AKKUYU Nükleer Santrali’nde Ruslar’ın hisselerinin bir kısmını devretmek için harekete geçtiği öğrenildi. Akkuyu Nükleer Santrali’nde yüzde 100 hissesi olan Ruslar yüzde 49’a kadar hisse satışı yapabilecek.

Petkim, 24 bin ton kapasiteli yeni bir şirket kurdu!

60'a yakın petrokimyasal hammadde üreten Petkim, mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları için yeni bir sirket kurdu. Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, 24 bin ton kapasiteye sahip olacak.

Petkim hisselerinin bir bölümü satılacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, SOCAR'ın Petkim'deki hisselerinin bir bölümünün satışının düşünüldüğünü ancak yüzde 51'lik kontrol hissesinin altında düşülmesinin planlanmadığını söyledi.

SOCAR Petkim'deki hisselerini satmayı planlıyor!

Azerbaycan'ın kamu enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı planlıyor. Açıklamaya göre Petkim hisseleri son iki yılda 1.8 liradan 4.35 liraya yükseldi, bu nedenle satılmak isteniyor.

SOCAR Petkim'deki hisselerini satacak!

Azeri enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı düşünüyor. SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev, Petkim hisselerinin bir kısmını satmayı planladıklarını söyledi.

Socar, Petkim'de hisse satmak istiyor!

Azeri enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı düşünüyor. SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev, Petkim hisselerinin bir kısmını satmayı planladıklarını söyledi.

SOCAR Petkim'deki hissesini satacak!

SOCAR'ın başkanı Rovnag Abdullayev Azerbaycan haber ajansı APA-Economics'te yer alan açıklamasına göre,Azerbaycan'ın kamu enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı planlıyor.

Petkim hisselerinin bir bölümü satılacak Haberi

Petkim hisselerinin bir bölümü satılacak

SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev'in dün Azerbaycan haber ajansı APA-Economics'te yer alan açıklamasına göre, "Yüzde 10 payı devletten, kalanını da piyasadan aldık, şimdi bu hisselerin bir kısmını satmak istiyoruz. Petkim hisseleri son iki yılda 1.8 liradan 4.35 liraya yükseldi, bu nedenle satmak istiyoruz" dedi. 


Reuters'a açıklamalarda bulunan Yavuz, "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan aldığımız Petkim hisselerinin satılması ve şirketteki yüzde 51'lik kontrol hissesinin altına inilmesi düşüncesi kesinlikler yoktur" dedi.


Bütün yatırımların temelinin Petkim olduğunu ve 2030 yılına kadar bu kapsamda bir master planları bulunduğunu kaydeden Yavuz, "Yatırımcılara destek olmak için 2009-2010 yılında borsadan aldığımız hisseleri satmamız mümkün. Şu anda şirkette yüzde 65 hissemiz var ve zaman zaman yüzde 51'in altına düşülmeyecek şekilde satışı düşünülüyor. Satış için zamanlama kararlaştırılmadı ama bu yıl satış düşünülebilir"...