06 / 05 / 2024

petkim iş

petkim iş

Azerbaycan petrol şirketi SOCAR’ın Aliağa’daki 5,6 milyar dolarlık rafineri ve liman yatırımı hızla sürüyor. 2018’de tamamlanacak yatırımların ilk halkası olan Petkim Limanı’na ise ilk gemi Eylül 2015’te yanaşacak.

Petkim lojmanlarının imar değişikliği iptal edildi!

Petkim lojmanlarının bulunduğu arazi ile ilgili yapılacak olan imar planı değişikliği, İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı başvuru üzerine İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

AYB'den Ankara Etlik'te hastane yatırımlarına kredi desteği!

Türkiye ekonomisini desteklemeyi hedefleyen Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Petkim Limanı ile Ankara Etlik’te hastane yatırımlarının dahil olduğu projelere ve KOBİ’lere 800 milyon euroluk kredi desteği verecek.

Mustafa Elitaş İzmir'deki yatırımları değerlendirdi!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere dün İzmir'e geldi. İlk olarak Petkim'i ziyaret eden Bakan Elitaş, ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Petkim, 24 bin ton kapasiteli yeni bir şirket kurdu!

60'a yakın petrokimyasal hammadde üreten Petkim, mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları için yeni bir sirket kurdu. Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, 24 bin ton kapasiteye sahip olacak.

S.Korkut: Petkim Limanı birkaç ay içinde tamamlanacak!

İşinin Liderleri Zirvesi'nde konuşan Metin Sancak, "İzmir'e bugüne kadar 5 proje için 800 milyon lira harcadık" dedi. Saadettin Korkut ise, Petkim Limanı'nın birkaç ay içinde tamamlanacağını müjdeledi

Dünyanın en büyük vinçleri İzmir Petkim Limanı'na getirildi!

İzmir Aliağa’daki Petkim Limanını 28 yıllığına APM Terminals İzmir işletecek. 450 milyonluk yatırımla APM Terminals İzmir; en büyük konteyner gemilerini elleçleyebilecek olan dünyanın en büyük vinçlerini Çin’den getirdi.

Petkim'in 1177 dönüm arazisine imar onayı!

İzmir'in Aliağa ilçesinde Petkim'in tesislerinin de içinde yer aldığı ve ağırlıklı olarak lojman alanı olarak kullanılan araziyle ilgili önemli bir karar alındı.

Ege'nin en büyük konteyner limanı açılış için gün sayıyor!

İzmir Aliağa'da Petkim Limanı'm (Petlim) işletecek olan APM Terminals, hizmet binasını Menemen Ulukent'te açtı. Limanın 1. aşamasının bu yılın 4. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Petkim Konteyner Limanı'nın hisse satışı iptal!

SOCAR Türkiye'nin, Petkim'de sahip olduğu payların satış işleminden vazgeçildiği bildirildi. SOCAR Türkiye'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada şunlar kaydedildi:

URTİM, Petkim'in Star Rafineri projesine iskele üretecek!

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri AŞ şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.

PETKİM Aliğağa'daki arazisinde imar değişikliği yapıyor!

PETKİM mülkiyetinde bulunan ve lojman alam olarak kullanılan Aliağa'daki 1.18 milyon metrekarelik arazide konut, ticaret ve turizm alanlan olacak şekilde imar planı değişikliği yapılabilmesi için başvuruda bulundu.

Petkim Lojmanları arazisi konut ve ticari alana dönüşecek!

Petkim; lojman alanı olarak kullanılan Aliağa'daki 1.18 milyon metrekarelik arazide konut, ticaret ve turizm alanları olacak şekilde imar planı değişikliği için başvuruda bulundu..

Petkim Yeni Etilen Fabrikası açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye 'nin cari açık problemini çözmek için kimya sektörüne yatırım yapması gerektiğini, bu alanda Petkim'in yatırımlarının stratejik önemde olduğunu belirtti.

petkim iş Haberi

petkim iş


Azerbaycan petrol şirketi SOCAR’ın Aliağa’daki 5,6 milyar dolarlık rafineri ve liman yatırımı hızla sürüyor. 2018’de tamamlanacak yatırımların ilk halkası olan Petkim Limanı’na ise ilk gemi Eylül 2015’te yanaşacak. 2.700 dönümlük alanda inşa edilen rafineri için bugüne kadar 1 milyar dolarlık harcama yapan SOCAR, 4 yıl boyunca rafinerinin altyapısında 15 binin üzerinde kişi istihdam edecek. Bölgeye ciddi bir ivme getirmesi beklenen rafineri yatırımları şimdiden emlak fiyatlarını da uçurmuş durumda.


SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, Petkim Yarımadası’nda devam eden rafineri, liman, nafta ve RES tesisi yatırımları hakkında son gelişmeleri paylaştı.


Taksimetrede son 40 ay


Star Rafinerisi’ndeki son durumu da değerlendiren Kenan Yavuz, programa uygun hareket ettiklerini belirtti, şu bilgileri paylaştı:

“Şu ana kadar öz kaynağımızla 1 milyar dolar harcama yaptık....