08 / 08 / 2024

Petkim RES Alstom

Petkim RES Alstom

Toplam kurulu gücü 51 MW olacak ve ilk fazı tamamlandığında Petkim' in elektrik üretim kapasitesini yüzde 12 artıracak PetkimRES' in ilk fazı 2015 yılında tamamlanacak...

Alpiş Group IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı'nın ilgi odağı oldu!

Seçkin konut ve iş merkezi projeleriyle Bursa inşaat sektörünün öncü firmalarından olan Alpiş Group geçtiğimiz günlerde başlayan Bursa İnşaat 2016 ve İRES Bursa Gayrimenkul fuarının yıldızı oldu.

İzmir Ovacık RES projesinde son durum ne?

Danıştay’da temyiz süreçleri devam eden RES projesi için önceki gün başlayan ağaç kesimi, dayanışma çağrısını yanıtsız bırakmayan örgütlerin desteğiyle kurulan nöbet çadırıyla engellendi.

İzmir Ovacık RES projesinde çalışmalar yeniden başladı!

İzmir Urla’nın Ovacık Köyüne kurulmak istenen rüzgar enerji santrali (RES) projesi için mahkeme bir davayı daha reddetti, hukuken korumasız kalan ormanda yeniden kesim başladı.

Sarpıncık RES iptal kararı ıslak imzaya takıldı!

Karaburun Kaymakamlığı’na iletilen İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin Karaburun Sarpıncık’taki RES projesinin iptal kararı, ilçe Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi’nin ıslak imza şartına takıldı.

Sarpıncık RES projesinin imar planları iptal edildi!

IZMİR'in Karaburun İlçesi'nde yapılmak istenen Sarpıncık RES Projesi'nin imar planları, mahkeme tarafından iptal edildi. Sarpıncık'ta 14 türbin direkli projenin hazırlıklarının başlamasıyla birlikte, çevreciler ve ilçe halkı da hukuk mücadelesi başlattı.

İzmir'deki RES projeleri protesto edildi!

İzmir’de birçok köyü kapsayan RES projesi için keşfe gelen bilirkişi heyetine, köylü kadınlar tepki gösterdi. Doğalarının yok edilmeye çalışıldığını belirten kadınlar, RES istemediklerini söyledi.

Konya Bağlar RES enerji iletim hattı için kamulaştırma!

154 kV (Konya II-Konya III) Brş.N-Bağlar RES Enerji İletim Hattı projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dikili-Düzova RES enerji iletim hattı için kamulaştırma!

154 kV Dikili TM-Düzova RES Enerji İletim Hattı projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevrecilerden Germiyan ile Ovacık'a yapılacak RES'e tepki geldi!

Çevreciler de, ilçenin tüm tepelerini çevreleyen rüzgar enerjisi santralleri RES’lere karşı hukuk mücadelesi başlattı. Çeşme’nin Germiyan ve Ovacık köylerine yapılması planlanan rüzgar enerjisi projelerine köylüler isyan etti.

İzmir Ovacık RES projesi protesto edildi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Urla'nın Ovacık Köyü'nde ormanlık alana kurulması planlanan RES'lere tepki gösterdi. Akatlı Köylü kadınlarla el ele verdi.

Urla Ovacık RES projesine valilikten ÇED onayı!

Abdullah Tivnikli'nin, Çeşme'de yapacağı Ovacık RES projesi bir kez daha onaylandı. Geçen yıl yöre halkının tepki ve itirazlarıyla iptal edilen "ÇED gerekli değildir" kararı sonrasında şirket yeniden proje dosyası hazırlamıştı.

Çatalca RES projesinin imar planı değişikliği askıda!

Çatalca RES projesine ilişkin olarak planlanan ve 33 Mw güce sahip 10 adet türbin alanı ile bağlantı yollarından oluşan plana yönelik olarak hazırlanan imar planı askıya çıktı...

Sarpıncık RES Projesi'nde inşaat başladı!

ÇALIK Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim Ltd. Şti. Sarpıncık RES Projesi'nin inşaat çalışmalarına başlandı. Büyük iş makinalarıyla girilen, zeytinliklerin de bulunduğu Kızılcadağ mevkiinde inşaat hızla devam ediyor.

Petkim RES Alstom Haberi

Petkim RES Alstom


Toplam kurulu gücü 51 MW olacak ve ilk fazı tamamlandığında Petkim'in elektrik üretim kapasitesini yüzde 12 artıracak PetkimRES'in ilk fazı 2015 yılında tamamlanacak. 



Petkim, SOCAR Türkiye'nin "Petkim - Value Site 2023" vizyonu doğrultusunda "Rafineri - Petrokimya - Enerji - Lojistik Entegrasyonu" kapsamında gerçekleştireceği PetkimRüzgar Enerjisi Santrali yatırımı için Alstom ile anahtar teslimi bir anlaşma imzaladı. Petkim Aliağa'da düzenlenen imza törenine SOCAR Türkiye ile Alstom Türkiye'nin üst düzey yöneticileri katılırken imzalan SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Alstom PovverRüzgâr İşkolu Proje Direktörü LaurentVerdierve Alstom Türkiye Ülke Başkanı Adil Tekin attı. 


Anahtar teslim kontrat bedeli yaklaşık 55 milyon avro olan 51 MWlık kurulu güce sahip Petkim RES, İzmir Aliağa'daki Petkim Yarımadasına inşa...