19 / 05 / 2024

petrol bulunan bölgelerimiz

petrol bulunan bölgelerimiz

Siirt' in Eruh ilçesine bağlı Bayıryüzü köyündeki 42.3 gravitede petrol bulunan Doğu Sadak-1 Petrol Arama Kuyusu' nda sondaj çalışmaları tamamlanarak, petrol üretimine başlandığı bildirildi...

Yerli Sanayi devi Borusan Gemlik'teki fabrikasını satıyor!

Yerli sanayi devi Borusan Boru, Gemlik tesisinde bulunan büyük çaplı boru imalat tesislerini satışa çıkardı.

Üst üste bulunan rezervlerden sonra gözler bu bölgeye çevrildi! Kanadalı enerji devi Şırnak’ta petrol arayacak!

Trillion Energy petrol çıkarmak ve petrol alanlarını geliştirmek için Türkiye'ye geliyor. Kısa süre önce Gabar'da ardından Cudi Dağı'nda keşfedilen milyar dolar değerindeki petrol rezervlerinin ardından dikkatler Bestler Dereler, Feraşin ve Kato’ya çevrildi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

İŞKUR'dan büro personeli olma fırsatı! KPSS'den bu puanı almanız şart!

KPSS şartı bulunan büro personeli alımı başladı! Puan şartını sağlayan her aday iş başı yapıyor: Mülakatsız personel alımlarına dair detaylar belli oldu. Alım bekleyenleri sevindiren bu habere dair detaylarda belli oldu. 

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Janet Yellen, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını söyledi.

Petrol Ofisi'nden, deprem bölgesine 100 milyon liralık akaryakıt

Petrol Ofisi, deprem bölgesindeki kurtarma çalışmalarının sürdürülmesi ve havadan yardım yapılması için akaryakıt teminini sürdürmek üzere harekete geçti.

Bütçe dostu Xiaomi Redmi 9C Bim'de! Fiyat performans ürünü! İşte 29 Haziran 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin marketler zinciri arasında bulunan BİM'den uygun fiyata telefon almak isteyenleri sevindirecek haber geldi! BİM, son zamanlarda uygun fiyatı ile öne çıkan Xiaomi Redmi 9C'yi indirimli fiyatı ile satışa çıkardı! Peki, BİM'de Xiaomi Redmi 9C fiyatları ne kadar? İşte 29 Haziran 2022 fiyat l

Türk petrolünde büyük gelişme! Adana'da petrol arayacağız, bulursak çok güzel

Adana'da bulunan 15 bin 398 hektarlık saha için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) arama izni verildi.

Petrol çakıldı, piyasalar dondu kaldı! Şimdi yeniden yükselişe girdi, benzin ve motorinde büyük zam gelebilir

Brent petrolün önceki gün 98 dolar seviyelerine inmesiyle birlikte benzin ve motorin fiyatlarına indirim gelmesi bekleniyordu. Ancak brent petrol yeniden yükselişe geçti. Fiyatlara büyük bir zam gelmesinden endişe ediliyor.

Benzin ve motorinde büyük düşüşün eli kulağında! İşte 11 Nisan 2022 güncel brent petrol fiyatı...

Brent petrol dünya piyasasında 100,80 dolar oldu. Brent ve petrolün 100 doların da altına inmesi beklenirken, benzin ve motorinde büyük bir indirim beklentisi içine girildi.

BİM 18 Mart kataloğunda ne ararsan var! İşte BİM 18 Mart 2022 aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

Türkiye’nin en yaygın perakende zincirleri arasında bulunan BİM 18 Mart 2022 aktüel ürünler kataloğunu yayınladı. Peki BİM 18 Mart 2022 kataloğunda hangi ürünler kaç TL? İşte BİM 18 Mart kataloğu fiyat listesi...

Kanal İstanbul kentsel dönüşümün önünü açacak!

Kanal İstanbul projesinin iki yakasında kurulması planlanan yeni şehirlerle, kalabalık halde bulunan bölgelerde kentsel dönüşüm hızlanacak...

Kahramanmaraş'a şehrin en büyük millet bahçesi geliyor!

Kılavuzlu’da yapımı süren millet bahçesi inşaatından incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehrin en büyük millet bahçesi projesinin hayata geçirildiğini açıkladı. 

petrol bulunan bölgelerimiz Haberi

petrol bulunan bölgelerimiz


Kuyuda üretime geçilmesi nedeniyle Siirt Valisi Ahmet Aydın beraberinde İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu ve Eruh Kaymakamı Levent Yazıcı ile Bayırdüzü köyüne giderek, Doğu Sadak-1 Petrol Arama Kuyusu'ndaki çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.


Aladdin Middle East Petrol Arama Şirketi Mühendisi Hüseyin Yıldırım'dan bilgi alan Vali Aydın, yaptığı açıklamada, 42,3 graviteli petrolün bulunduğu Doğu Sadak-1 Arama Kuyusu'nda sondaj kulesinin çıkarılması ve at başının yerleştirilmesi işlemleri tamamlandığını belirterek, üretime geçildiğini söyledi.


Çıkarılan petrolün Batman'daki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) ait tesislerde işlendiğini ifade eden Aydın, şöyle dedi:


"2,5-3 aylık üretim testlerinin sonucunda buradaki rezerv miktarının yeterli seviyede olması halinde ikinci ve üçüncü kuyular da açılabilir. Bunun için gerekli lokasyon çalışmalarına başlandı. İnşallah bu çalışmalar ilerledikçe çok daha iyi sonuçlar alacağız. Siirt'in makus kaderi...