05 / 05 / 2024

petrol devlerinin gelirleri

petrol devlerinin gelirleri

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco, yılın üçüncü çeyreğinde en çok gelir sağlayan firma oldu.

Petrol devlerinin geliri üçüncü çeyrekte azaldı!

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco, yılın üçüncü çeyreğinde en çok gelir sağlayan firma oldu.

Petrol devlerinin ilk yarıdaki zararı 80 milyar dolar!

Dünyanın en büyük 12 petrol şirketi, yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle bu yılın ilk yarısında toplam 80 milyar dolar zarar açıkladı.

Irak'ın petrol gelirleri Nisan'da yarıya düştü!

Irak'ın Nisan'da petrol ihracatından elde ettiği gelir, küresel piyasada petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş nedeniyle yarı yarıya kadar azaldı.

Rusya'nın enerji gelirleri düştü mü?

Rusya'nın petrol ihracatı gelirleri bu yılın ilk yedi ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,9 doğal gaz ihracatı gelirleri yüzde 5,3 azaldı.

Taner Yıldız: Kuzey Irak petrolünün sevkiyatı başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, " Ceyhan'da bekleyen Kuzey Irak petrolünün uluslararası piyasaya sevkiyatı başladı. 1 milyon varil petrolün yüklemesi devam ediyor" dedi...

Ham petrol ithalatı 2013 yılında yüzde 4,8 azaldı!

Ham petrol ithalatı 2013'te önceki yıla göre yüzde 4,8 azaldı, ithalat miktarı 18,55 milyon ton oldu. 013 yılında rafinerici lisansı sahipleri tarafından temin edilen ham petrolün yaklaşık yüzde 11’lik kısmı yerli üretimden karşılandı...

Turcas Petrol, SOCAR'daki hisselerini Rafineri Holding'e sattı!

Turcas Petrol A.Ş. ve bağlı ortaklığı Turcas Rafineri Yatırımları A.Ş. (Turcas Grubu), SOCAR Turkey Yatırım A.Ş.'nde sahip olduğu yüzde 18,5 oranındaki hisselerini Rafineri Holding A.Ş.'ye 59,3 milyon dolara sattı...

Yaylaoğlu İnşaat Taahhüt Gıda Petrol ve Hizmet Alımları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaylaoğlu İnşaat Taahhüt Gıda Petrol ve Hizmet Alımları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ali Şen tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 14 Mayıs'ta kuruldu.

Arzen İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Ürünleri Turizm ve Petrol Ürünleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Arzen İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Ürünleri Turizm ve Petrol Ürünleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, İbrahim Daştan, Musa Yazıcı tarafından 500 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Min İnşaat Petrol Otomotiv Taşımacılık Danışmanlık Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Min İnşaat Petrol Otomotiv Taşımacılık Danışmanlık Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Mithat Eresin tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 12 Mayıs'ta kuruldu.

Çerkezköy Yurt Petrol törenle açıldı!

Fevzipaşa Mahallesi Güveniş Caddesi BSH açık oto parkının yanında Rahmi Yılmaz, Salih Yılmaz ve Gürkan Kesim’im ortak olduğu akaryakıt sektöründe hizmet verecek olan Yurt Petrol, hizmete açıldı...

MİGROSJET, Petrol Ofisi istasyonlarında!

Migros, seçili Petrol Ofisi istasyonlarındaki marketlerde bundan böyle MigrosJet markası ile yer alacak. Böylece Migros, Türkiye’de akaryakıt istasyonu marketinde tüketiciyle buluşan ilk market zinciri olacak...

MYıldız İnşaat Nakliyat Hafriyat Temizlik Orman Ürünleri Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MYıldız İnşaat Nakliyat Hafriyat Temizlik Orman Ürünleri Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Yıldız tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 7 Mayıs'ta kuruldu.

petrol devlerinin gelirleri Haberi

petrol devlerinin gelirleri

Dünyanın halka açık en büyük 14 petrol firmasının toplam geliri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisi ile yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 36 azalarak 271,3 milyar dolar oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin ekonomik aktiviteyi zayıflatması, dünya genelinde petrol tüketimini önemli ölçüde azalttı. Küresel petrol talebindeki azalış, petrol fiyatlarının nisanda son 21 yılın en düşük seviyesine gerilemesine yol açtı.

Dünya genelinde en yaygın referans olarak kullanılan Brent türü ham petrolün varil fiyatı, geçen yılın üçüncü çeyreğinde ortalama 62 dolarken, bu yılın aynı döneminde yaklaşık yüzde 30,6 düşüşle 43 dolara geriledi ve şirketlerin bilançolarını olumsuz etkiledi.

14 petrol firmasının bilançolarından derlenen verilere göre; Amerikalı ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips, Halliburton, Schlumberger, Baker Hughes...