06 / 05 / 2024

Peyzaj Mimarları Yeşil Çatı Semineri

Peyzaj Mimarları Yeşil Çatı Semineri

Türkiye’nin lider çatı kaplama ve su yalıtım sistemleri üreticisi Onduline Avrasya, İstanbul Peyzaj Mimarları Odası işbirliğiyle düzenlediği Yeşil Çatı Konusunda Gelişmeler Semineri’nde peyzaj mimarlarını buluşturdu...

Mimarlar yeşil mimari trendini masaya yatırdı!

Teknoloji ve internet güzellik algımızı değiştirdi. Artık güzel olmayan bir yerde çalışmak hatta bir kahve bile içmek istemiyoruz. Mimarlar değişen güzellik algısını, yeşil mimari trendini ve güncellenen çalışma ortamlarını değerlendirdi.

Kent İncek, Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor!

Kent İncek kişi başına düşen 14 metrekare yeşil alan İle Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor. Büyükşehirlerde yeni konut projeleri birbiri ardına yükselerek, yeni yaşam merkezleri oluştururken, firmaların en büyük kozu yeşil alan ve peyzaj oluyor.

Ankara Urankent yeşil alanda dünya sağlık örgütü standartlarını yakaladı!

Her geçen gün artarak devam eden yapılaşma yeşil alan ihtiyacının daha fazla ortaya çıkmasına neden olurken, bu konuda en fazla sorumluluğun düştüğü inşaat sektörünün bilinçli temsilcileri, oluşturdukları peyzaj alanlarıyla kentlerdeki yeşil alan miktarının artmasını sağlıyor.

Yeşil Endüstri Dönüşüm Peyzaj İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Endüstri Dönüşüm Peyzaj İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Erdoğan Polat tarafından kuruldu.

Yeşil Yol Projesi Mühendis ve Mimarlar Birliği'nden ödül aldı!

Yapımı tartışmalara ve yer yer tepkilere neden olan "Yeşil Yol Projesi'ne Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından 'İpekyolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı' verilecek.

Bahçelievler Greenist projesi yeşil alan konsepti vaadediyor!

Saray Grup 'un Bahçelievler'deki butik projesi Greenist, 15 bin metrekarelik peyzaj alanıyla yeşil bir hayat vadediyor. Proje, 174 daireden oluşuyor.

Necla Özkaplan Yörüklü: Yeşil alanlar cetvel artığı olarak bırakılıyor!

Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi Necla Özkaplan Yörüklü, kentin imar planlarında önceliğin konuta, ticarete ve yollara verildiğini, yeşil alanların ise 'cetvel artığı' olarak bırakıldığını söyledi.

İsveçli mimarlar Küçükçekmece Belediyesi'nin yeşil binasını gezdi!

Küçükçekmece Belediyesi'nin Halkalı'da bulunan ve Türkiye'nin ilk yeşil kamu binasına gelen 29 kişilik mimari ekip, pek çok açıdan örnek teşkil eden yeşil binayı gezip fotoğraflayarak, incelemelerde bulundu.

Selçuk Avcı: Yeşil bina, doğadan öğrenilen bir bina anlayışıdır!

Mimar Selçuk Avcı, 22-29 Eylül Yeşil Binalar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamalarla, küresel ısınmayla mücadelede mimarların ve mühendislerin, bina tasarımlarına doğadan alınan ip uçlarıyla yön vermelerinin önemine dikkat çekiyor.

Yeşil binaların karbondioksit salımı daha düşük!

Yeşil binaların yeşil alanları daha fazladır ve peyzajındaki bitkiler yerel iklime uyum sağlamış bitkilerdir. Böylelikle, mevsim yağmurları ile su ihtiyaçlarının büyük bir kısmını doğal olarak sağlarlar...

Yeşil Marmara Peyzaj Mimarlık İnşaat Taahhüt Güvenlik Temizlik Danışma Oto Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Marmara Peyzaj Mimarlık İnşaat Taahhüt Güvenlik Temizlik Danışma Oto Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Necip Baskı tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 5 Mayıs'ta kuruldu.

3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'ne dünyaca ünlü tasarımcı ve mimarlar gelecek!

20 - 21 Şubat 2014’ de Sürdürülebilirlik ile ilgili çalışmaları ile dünyaca ünlü tasarımcı, mimar ve akademisyenler 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi için İstanbul’da buluşacak...

Peyzaj Mimarları Yeşil Çatı Semineri'nde buluştu!

Türkiye’nin lider çatı kaplama ve su yalıtım sistemleri üreticisi Onduline Avrasya, İstanbul Peyzaj Mimarları Odası işbirliğiyle düzenlediği Yeşil Çatı Konusunda Gelişmeler Semineri’nde peyzaj mimarlarını buluşturdu...

Peyzaj Mimarları Yeşil Çatı Semineri Haberi

Peyzaj Mimarları Yeşil Çatı Semineri

80'den fazla ülkede çatı ve cephe kaplama levhaları satışı yapan Fransız Onduline Group'un Türkiye'deki iştiraki Onduline Avrasya, “Yeşil Çatı Konusunda Gelişmeler”konu başlıklı bir seminer düzenledi. İstanbul Peyzaj Mimarları Odası işbirliğiyle Double Tree By Hilton İstanbul’da gerçekleştirilen seminere çok sayıda peyzaj mimarı ve Onduline Avrasya’dan da yetkililer katıldı. Seminerde konuşmacı olarak, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Başkanı Barış Işık, İstanbul Üniversitesi Orman Fak. Orman Müh. Bl. Toprak İlmi ve Ekoloji ABD Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Onduline Avrasya Proje Müdürü Melih Kamil ve ZinCo GmbH İhracat Müdürü Karl-Heinz Braun yer aldı.

Günümüzde değişen şehir yaşamı ile birlikte yeşilin öneminin daha çok anlaşıldığını vurgulayan Onduline Avrasya Genel Müdür Yardımcısı Fulya Özgül Koçak, yeşil çatıların çevre ve insanlar için büyük önem taşıdığını belirtti.Onduline Avrasya...