26 / 07 / 2024

Phalesis 1. derecede arkeolojik sit

Phalesis 1. derecede arkeolojik sit

Rixos otellerinin Beydağları Olirapos Milli Parkı'nda projelendirdiği 5 yıldızlı 'Dream OfPhaselis'e karşı açılan davada bilirkişi heyeti, alanın hassas, doğal, tarihi ve kültürel yapısı itibariyle çevre üzerinde önemli etkilere neden olacağını savundu...

Ya deprem olsa! Acil durum yolları engelleniyor!

İstanbul’da ‘1. Derecede Acil Ulaşım Yolu-Park Yapılmaz’ uyarısının olduğu şeritlere sıra sıra araç park edildiğine tanık olduk. İzmir depreminde yaşanan ulaşım sorununun altını çizen uzmanlar, “Acil durum yollarına araçların park edilmesinin engellenmesi lazım” diyor.

Dünya Bankası Hindistan'a 1 milyar dolar krediyi onayladı!

Dünya Bankasının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından ciddi derecede etkilenen yoksul ve savunmasız ailelere sosyal yardım sağlanması amacıyla Hindistan'a 1 milyar dolarlık acil durum kredisini onayladığı bildirildi.

Niğde Tepeköy'deki Sit Alanı Kral Mezarı TBMM gündeminde!

Tepeköy Köyü'nde Cingören Mevkii'nde bulunan Kral Mezarı olarak bilinen ve 1.Derecede Sit Alanı olarak tescili yapılan mezar TBMM gündeminde konu oldu..

Arkeolojik sit alanlarının dereceleri düşürülüyor!

Ankara’da bulunan 1. derecede arkeolojik sit alanlarının derecelerinin düşürülmesine devam ediliyor. Ankara Mimarlar Odası Şubesi Başkanı Tezcan Candan Karakuş, Kedi Kayası Höyüğü’nün arkeolojik sit alanı derecelendirilmesinin düşürülmesini gündeme taşıdı.

Antalya Bababurnu Deniz Feneri için karar günü!

Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından 2009 yılında ihale ile kiralanan 1. Derecede Doğal SİT Alanı Falezlerde bulunan Bababurnu Deniz Feneri bir kez daha Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun gündeminde.

Antalya'da sit alanında kalan yapılar yıkılacak!

Antalya'nın gerdanlığı olarak tanımlanan Lara Falezlerde, 1. Derecede Doğal SİT Alanı kapsamında bulunan kanuna aykırı tüm uygulamaları yıkılması için ilk adımı atıldı.

Balıkesir sağlam zeminli bölgelere taşınacak!

‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “1. derecede deprem bölgesi olan Balıkesir, ilçeleriyle birlikte en çok kentsel dönüşüme ihtiyacı olan yer. Planlı kentleşme hamlesini gerçekleştiriyor." dedi.

AFAD, TOKİ Konutları'nın sözleşme imzalama süresinin uzattı!

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Van ve Erciş ilçesinde kiracı, mülkiyet sorunlu ve depremde 1. derecede yakınlarını kaybedenlere verilen TOKİ konutlarının sözleşme imzalama süresinin uzatıldığını açıkladı.

Kentsel dönüşüme 1 milyar TL kaynak kullanıldı!

İdris Güllüce, kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşların mağdur olmaması için en ileri derecede hassasiyet gösterdiklerini belirterek, "Kentsel dönüşüm için bugüne kadar 1 milyar lirayı aşkın kaynak kullanıldı" dedi.

Kentsel dönüşüm için toplam 1 milyar TL kaynak kullanıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşların mağdur olmaması için en ileri derecede hassasiyet gösterdiklerini belirterek, “Kentsel dönüşüm için bugüne kadar 1 milyar lirayı aşkın kaynak kullanıldı” dedi.

Phalesis 1. derecede arkeolojik sit!

Rixos otellerinin Beydağları Olirapos Milli Parkı'nda projelendirdiği 5 yıldızlı 'Dream OfPhaselis'e karşı açılan davada bilirkişi heyeti, alanın hassas, doğal, tarihi ve kültürel yapısı itibariyle çevre üzerinde önemli etkilere neden olacağını savundu...

Maraş Evri Mahallesi 1.derecede arkeolojik sit alanı ilan edildi!

Kahramanmaraş İli, Pazarcık İlçesi, Evri Mahallesi sınırları içinde tespit edilen arkeolojik alanın 1. derece arkeolojik sit alanı sınırlarının uygun olduğuna Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından karar verilmiştir.

Osmaniye'de Cennetpınarı Gözetleme Kulesi 1.derecede arkeolojik sit alanı ilan edildi!

Osmaniye İli, Merkez İlçe, Çardak Köyü, 163 ada, 1 nolu parselde tespit edilen Cennetpınarı Gözetleme Kulesi'nin Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge tarafından 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edilmesine karar verildi.

Phalesis 1. derecede arkeolojik sit Haberi

Phalesis 1. derecede arkeolojik sit

ANTALYA'da Rixos otellerinin Beydağları Olirapos Milli Parkı'nda projelendirdiği 5 yıldızlı 'Dream OfPhaselis'e karşı açılan davada bilirkişi heyeti, "Proje, içinde bulunduğu alanın hassas, doğal, tarihi ve kültürel yapısı itibariyle çevre üzerinde önemli etkilere neden olacaktır" görüşünü savundu. 


Rixos otellerinin, Ares Fasilis adlı şirketi üzerinden Beydağları Olimpos Milli Parkfnda Plıaselis Antik Kenti'ne yakın bir noktada inşa edeceği 'Dream Of Phaselis' için Antalya Valiliği'nin 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu gerekli değildir' kararına karşı 22 kişi ve kurumun açtığı davada 3 akademisyenden oluşan bilirkişi heyeti, raporunu Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'ne sundu. 


Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, AÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meryem Atik ve AÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Niyazi Demircan'dan oluşan...