12 / 05 / 2024

pi makina yerli sondaj kulesi

pi makina yerli sondaj kulesi

Pi Makina, yurtdışındakilerin yarı fiyatına sondaj kulesi üretti. Yurtdışından da talep gelen kule için Bakan Yıldız, " Enerji sektörünün yerli aracı burada yapılmıştır " değerlendirmesinde bulundu

Pi Makina yeni fabrikasını Ankara'da açıyor!

Beton santrallerinin yanı sıra kule vinci de üreten Pi Makina, Ankara'da bulunan merkez ofisin yanı sıra İstanbul'daki ofisiyle hizmet veriyor.

Pi Makina'dan, Cezayir'e 2 yılda 12 beton santrali!

Cezayir'in Pi Makina'nın ana pazarlarından biri olduğunu vurgulayan Kılıç, "Yalnızca son iki yüda Cezayir'de 12 beton santrali kurduk. Beton santrallerinden sonra beton pompası grubuyla da ülkedeki yerimizi sağlamlaştırdık" dedi.

Petrol aramaları için yerli sondaj kulesi yapılıyor!

Pi Makina, yurtdışındakilerin yarı fiyatına sondaj kulesi üretti. Yurtdışından da talep gelen kule için Bakan Yıldız, " Enerji sektörünün yerli aracı burada yapılmıştır " değerlendirmesinde bulundu

Pi Makina, 75 ülkeye ihracat yapıyor!

ERG İnşaat bünyesinde çelik konstrüksiyon imal etmek üzere kurulan Pi Makina, bugün aralarında Irak'ın da bulunduğu 75 ülkeye ihracat yapıyor. Yaklaşık iki yıldır Bağdat ve Erbil'de bulunan ERG ofisler kullanılıyor...

Trio İnşaat Elektrik Elektronik Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trio İnşaat Elektrik Elektronik Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Alp, Fatma Şahin tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 2 Temmuz'da kuruldu.

Antalya'ya 4 milyon 688 bin 513 yerli ve yabancı turist geldi!

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden yaptığı derlemeye göre, haziran ayında Antalya'yı 1 milyon 730 bin 668'i yabancı, 48 bin 483'ü yerli olmak üzere 1 milyon 779 bin 151 kişi ziyaret etti.

Hızır Selimoğlu: Fikirtepe için pişman değiliz!

Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu Bugüne kadar hak sahiplerine 1 milyon liraya yakın lora ödedik. Yeni çıkan tüketici kanunu da bunu etkiledi. Fikirtepe projesi için de pişman değiliz" dedi.

Karaca Mağarası'nı 2 ayda 13 bin 610 yerli ve yabancı turist gezdi!

Gümüşhane'nin Torul İlçesine bağlı Cebeli köyünde, sarkıt ve dkitleri ile ünlü Karaca Mağarsı'nı 2 ayda 13 bin 610 yerli ve yabancı turist gezdi Mağarayı ziyaret eden yabancı turist sayısı yüzde 98 artış gösterdi.

Çemtaş Çelik Makina kar payı dağıtım tarihini yayınladı!

Çemtaş Çelik Malina Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çemtaş Çelik Makina kar payı dağıtım tarihini yayınladı.

Yerli asansör firmaları yükselen pazardan pay alamadı!

Kentsel dönüşüm ile dikey yapılaşmanın yükselişiyle asansör ve yürüyen merdiven sektörü de yükselişe geçti. Gökdelenlerin hızla arttığı İzmir’de, yerli asansör firmaları büyüyen pazardan yeterince pay alamamaktan şikayetçi.

Salih Bezci: Türkiye’nin yerli sanayisini geliştirmekten başka rotası yok!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci, "Türkiye’nin yerli sanayisini geliştirmek ve ileri teknoloji üretmekten başka rotası yok. Yola kamu alımlarında yerli katkı payını artırarak çıkmak zorundayız” dedi

Avrupa'nın en büyük lokomotif müzesi yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor!

Türkiye’nin ilk demiryolu olan İzmir-Aydın demiryolu üzerinde bulunan müzede, 1887 ile 1952 yılları arası Alman, İngiliz, Fransız, Amerikan yapımı 36 tane buharlı lokomotif sergileniyor. Müze yabancı ve yerli turistlerden büyük ilgi görüyor.

Baykan Kombi’nin yüzde 100 yerli Kaskad Kazanları’na Tübitak desteği!

Türkiye’de tek özel yerli sermaye olarak kalan Baykan kombi, yaptığı Ar-ge projelerine aldığı Tübitak destekleriyle beraber Türkiye’yi yeni ürünlerinin ihracatı ile yurtdışında temsil etmeye devam ediyor.

pi makina yerli sondaj kulesi Haberi

pi makina yerli sondaj kulesi


Pi Makina, yurtdışındakilerin yarı fiyatına derin petrol sondaj kulesi üretmeyi başardı. TPAO’nun da kullanacağı kuleye yurtdışından da talep var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Pi Makina tarafından yapılan derin petrol sondaj kulesini inceledi. Petrol, doğalgaz ve jeotermal sondajlarının yerli imkanlarla yapılabilmesiyle alakalı önemli bir dönüm noktasında olduklarını aktaran Yıldız, “Nasıl yerli aracımızı yapmakla alakalı bir seferberlik ilan edildi, enerji sektörünün yerli aracı burada yapılmıştır” dedi. 


İlk siparişi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) vereceğini belirten Yıldız, arama faaliyetlerinin arttığı bir ortamda yerli ekipman üretiminin, sektöre ve cari açığın azaltılmasına çok ciddi bir katkı olduğunu vurguladı. Türkiye’de son 11 yılda 2.3 milyon metre sondaj yapıldığını, bunların bir çoğunun ithal imkanlarla gerçekleştirildiğini belirten Yıldız, şöyle dedi: 

"Yerli sondaj platformunu da yapacağımızı söylemiştim....