21 / 05 / 2024

Pi Makina'dan, Cezayir'e 2 yılda 12 beton santrali!

 Pi Makina'dan, Cezayir'e 2 yılda 12 beton santrali!

Cezayir'in Pi Makina'nın ana pazarlarından biri olduğunu vurgulayan Kılıç, "Yalnızca son iki yüda Cezayir'de 12 beton santrali kurduk. Beton santrallerinden sonra beton pompası grubuyla da ülkedeki yerimizi sağlamlaştırdık" dedi.



İş ve inşaat makineleri üreten Pi Makina, bugün itibarıyla 70 ülkeye ihracat yapıyor. Firmalarının bugüne kadar 15 binden fazla beton santrali kurduğunu kaydeden Pi Makina Satış ve Pazarlama Direktörü Mustafa Kılıç, ihracat pazarları arasında Cezayir'in önemli bir yeri bulunduğunu ifade etti. Cezayir'in Pi Makina'nın ana pazarlarından biri olduğunu vurgulayan Kılıç, "Yalnızca son iki yüda Cezayir'de 12 beton santrali kurduk. Beton santrallerinden sonra beton pompası grubuyla da ülkedeki yerimizi sağlamlaştırdık" dedi. Kılıç, Cezayir'in yanı sıra birçok ülkede büyük projelere imza atan Soprec firmasıyla işbirliği yaptıklarını bildirdi. 


Firmanın yeni projeleri için Pi Makina'yı tercih ettiğini söyleyen Mustafa Kılıç, Soprec'in kendüerini tercih etmesinde kalite ve dayanıklılığın etkili olduğunu ifade etti. Kılıç, "Firma yetkilileri, Kuzey Afrika pazarında markamızı uzun süredir duyduklarını ifade ediyor. 


Yetkililer, firmamızı araştırdıklarında olumlu tepkiler aldıklarını, bundan dolayı bizi tercih ettiklerini söylüyor" şeklinde konuştu. Soprec'in büyük ölçekli projeler üstlendiğini kaydeden Küıç, "Firma, bundan dolayı saatte 130 metreküp beton dökebüen ve 37 metre bom uzunluğu olan Pi Po K130-37kamyonüstü beton pompasını geçtiğimiz haftalarda teslim aldı ve kullanmaya başladı" dedi. 


Beton santralinde yılda 10 adedin üzerinde üretim gerçekleştirebüecek kapasitelerinin bulunduğunu kaydeden Mustafa Kılıç, kule vinç ve beton pompasında kapasitenin yılda 40 adede çıktığının altını çizdi. Pazar koşullarına göre kapasite artırımına gidebileceklerine değinen Küıç, "Yurtiçinde hemen hemen her şehirde beton santrali, beton pompası, kule vinç ve kırma eleme tesislerimiz kullanüıyor. Pi Makina, global pazarda da Afrika, Ortadoğu, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde markalaştı. Özellikle Cezayir, Mısır, Yemen, Suriye, Irak, Libya, Suudi Arabistan, Kazakistan, Türkmenistan gibi ülkelerde yıllardır ürünlerimiz kullanüıyor. Yine Körfez ülkeleri, Rusya, Avrupa'da da kayda değer pazarımız bulunuyor" ifadesini kullandı. 


Dünya


Geri Dön