17 / 05 / 2024

Pina Yarımadası inşaatlar

Pina Yarımadası inşaatlar

Muğla’nın Milas ilçesi sınırları içerisinde bulunan ancak Bodrum Pina Yarımadası olarak anılan bölgede devam eden inşaatlar TBMM gündemine taşındı.

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar ile ilgili karar çıktı!

İstanbul Esenyurt'ta müteahhitler tarafından yarım bırakılan projeleri tamamlamak isteyen Esenyurt Belediyesi geçtiğimiz günlerde inşaatların tamamlanması için meclise teklif götürmüştü. Teklif ile ilgili komisyondan ret kararı çıktı. 

Mağdurlara müjde! Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar tamamlanacak!

Esenyurt Belediyesi, ilçede yarım kalan inşaatları tamamlamak için düğmeye bastı. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için ihale şartnamesi hazırlandı!

Antalya Demre'de 'Kekova' olarak bilinen bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda inşa edilen denize sıfır villanın yıkımı için verilen 30 günlük yasal süre, 10 Aralık'ta doluyor. Yıkım için ihale şartnamesini hazırladı.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Üçağız Yarımadası'nda tepki çeken villa için Bakanlık harekete geçti!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edildiği villayla ilgili son karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilecek.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa inşaatına tepki!

Antalya'nın Demre ilçesindeki doğa harikası Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz vatandaş yaklaşık 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapıyı yıkıp, İmar Barışı'ndan yararlanarak, yerine villa inşa etti. Bölgede oturanlar, villa inşaatını; CİMER'e, kaymakamlığa ve belediyeye şikayet etti.

Bursa'da yarım kalan inşaatlar güvenliği tehdit ediyor!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, yarım kalan inşaatların hem can güvenliğini hem de toplumsal güvenliği tehdit ettiğini kaydetti.

İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar tespit ediliyor!

Kağıthane’de çöken bina ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar ve risk oluşturan istinat duvarları tespit ediliyor. Yapılacak tespitler sonrası duvar güçlendirme ya da çukur doldurma çalışmaları başlayacak.

Bodrum Pina Yarımadası'ndaki otellere ilişkin 10 soru mecliste!

Bodrum Pina Yarımadası'nda bulunan oteller meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Döviz borcu olanların inşaatları yarım kaldı!

Yüksek döviz kuruna karşı gayrimenkul sektöründe önlemler alındı. TOKİ ortağı dışında kalan müteahhitler ise borçları nedeniyle inşaatlarını devam ettiremiyor.

Pina Yarımadası inşaatlar Haberi

Pina Yarımadası inşaatlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği dilekçesinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuyu yazılı olarak yanıtlamasını istedi.

Bir kısmının yangınlarda, bir kısmının da kesilmek suretiyle yok olduğu Halep çamlarının bulunduğu bölgede devam eden otel inşatları ile ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun TBMM’ye sunduğu soru önergesi şu şekilde; "Muğla’da Milas ilçesinin Çomça mevki, kamuoyunda Bodrum Pina Yarımadası adı ile tanınmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bölgeyi turizm bölgesi kapsamına almasının ardından yarımadanın yapılaşmaya açılması için 2007 yılından bu yana 6 defa imar revizyon planı, geçen yıl da uygulama imar planı yapılmıştır. Pina Yarımadası’nda şu günlerde iki ayrı otel inşaatı yükselmektedir. Yarımada, Milas ilçesi sınırı içinde yer aldığı için 5 kata kadar yapılaşma izni alabilmektedir....