29 / 04 / 2024

Pisa Kuleleri örnekleri

Pisa Kuleleri örnekleri

Selçuklu mimarisince tasarlanmış Aksaray'daki Eğri Minare ve Harput'taki minare İtalya bulunan Pisa Kulesi'nin diğer iki örneği konumunda.

Rize'de kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki yapılar yıkılıyor!

Rize'de zeminindeki kayma sebebiyle yan yatmaya başladığı için "Pisa Kuleleri" diye adlandırılan iki binanın da aralarında bulunduğu yapılar yıkılıyor...

Rize'nin 'Pisa' kulelerinin yıkımına başlandı!

Rize'de zeminindeki kayma sebebiyle yan yatmaya başladığı için "Pisa Kuleleri" diye isimlendirilen iki binanın da aralarında yer aldığı yapılar, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılıyor.

Rize'nin 'Pisa' kuleleri tahliye ediliyor! Yıkılacak!

Rize'de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce yapılan ve zeminde yaşanan kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan 4 bina boşaltılıyor. 'Pisa Kuleleri' diye anılan riskli binalar tahliye sonrasında yıkılacak.

Rize'deki 'Pisa' kuleleri demirlerle destekleniyor! 

Rize'de yüzde 6 dolayında eğim olduğu belirlenen, Pisa kuleleri olarak isimlendirilen binalar demir direklerle güçlendiriliyor. İMO Rize Başkanı Murat Yazıcı, demirle destek yapmanın güvenlik açısından bir anlamı olmadığını belirtti... 

Rize'nin 'Pisa' kuleleri kiraya veriliyor! 

Rize’nin Taşlıdere Mahallesi’nde, deniz dolgusu ve heyelanlı tabaka üzerine yaklaşık 30 sene önce yapılmış olan 3 binanın zemininde kayma yaşandı. 6 derecelik eğimi olan binalardaki bazı daire sahipleri ise boşalttıkları dairelerini 500-600 lira arasında kiraya veriyor...

Rize'nin 'Pisa' kuleleri yan yattı!

Rize'nin yıllar önce inşa edilen 4 binası vatandaşları korkutuyor. Rize'nin 'Pisa' kuleleri olarak binaların bir an önce yıkılması bekleniyor.

İşte Selçuklu dönemine ait Pisa Kuleleri!

Selçuklu mimarisince tasarlanmış Aksaray'daki Eğri Minare ve Harput'taki minare İtalya bulunan Pisa Kulesi'nin diğer iki örneği konumunda.

Körfez Geçiş Köprüsü’nün kuleleri 131 metreye ulaştı!

Dünyanın en büyük 4’üncü asma köprüsü İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün kuleleri 131 metreye ulaştı. 2015 sonunda bitecek, 1.5 saatlik körfez seyahati 3 dakikaya inecek.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün kuleleri 131 metreye ulaştı!

Dünyanın en büyük 4’üncü asma köprüsü İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün kuleleri 131 metreye ulaştı. 2015 sonunda bitecek, 1.5 saatlik körfez seyahati 3 dakikaya inecek...

Kabe’yi genişletme projesi kapsamında Al Baid kuleleri de yıkılacak!

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in talimatıyla başlatılan Kâbe’yi genişletme projesi kapsamında, 10 yıl önce Osmanlı eseri Ecyad Kalesi yıkılarak yerine yapılan Al Baid kuleleri de yıkılacak

16/9 kuleleri lego tekniğiyle mi tıraşlanacak?

16/9 kuleleri için Danıştay yıkım yolunu açtı. Yıkım Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Bulut, “Lego tekniğiyle tıraşlama mümkün” derken, müteahhit firma bina sakinlerine, ‘Yıkım yok, sakin olun’ dedi.

Koç Kuleleri Ankara adres bilgileri!

Koç Kuleleri Ankara adres bilgileri haberimizin içinde yer alıyor. Söğütözü 'nde yaşama geçirilen Ankara Koç Kuleleri projesi, Koç Grubu ve Akgül İnşaat ortaklığıyla inşa ediliyor.

Pisa Kulesi'nin bir benzeri Rize'de!

İtalya'nın yan yatmış ünlü Pisa Kulesi'nin bir benzeri Rize'de çıktı. Ali Rıza-Sündüz Zaman çiftinin yaşadığı 3 katlı bina günden güne eğiliyor.Ali Rıza Zaman, Zemin yumuşak olduğu için binanın yana doğru eğildiğini söylüyor...

Pisa Kuleleri örnekleri Haberi

Pisa Kuleleri örnekleri

İtalya bulunan Pisa Kulesi, dünyada büyük bir ilgi ve hayranlık uyandırırken, Selçuklu mimarisinin mütevazı örneği olan Aksaray'daki Eğri Minare ile Harput'taki minareyi kaç kişi biliyor?


Dünyaca ünlü Piza Kulesi'nin ikinci bir eşi Aksaray'da bulunuyor. Selçuklu döneminde inşa edilen ve yerden iki metre eğriliği bulunan minare günümüze ulaşan yapılardan.




PİZA KULESİ'NDEN 129 YAŞ BÜYÜK


Dünyadaki harika anıtlar arasında gösterilen İtalya'nın Toskana bölgesindeki eğri kulenin Türkiye'deki benzeri Aksaray'daki Eğri Minare. Selçuklu dönemi eseri olan tarihi yapı Piza'dan tam 129 yıl önce inşa edildi.






MİMARİ DEHA ÖRNEĞİ


Mimarının bilinmediği...