18 / 05 / 2024

pişirici mescidi ne zaman açılacak

pişirici mescidi ne zaman açılacak

Gaziantep'te 734 yıllık Pişirici Kasteli'nde yer alan yerin 7 metre altında bulunan mescidin restorasyonun da sona gelindi. Mescit, yaklaşık 80 yıl aradan sonra ibadete açılacak.

Doların 6 ay sonra geleceği rakam belli oldu! Öyle bir rakam açıklandı ki... Dolarını satan bin pişman olacak

Dolar/TL kuru yükseliyor. Yatırımcılar dolar ne kadar olacak? sorusunu merak ederken doların 6 ay sonra geleceği rakam belli oldu. Öyle bir rakam açıklandı ki... Dolarını satan bin pişman olacak...

Beko'dan kasım ayına özel 1.549 Türk Lirası değerinde Türk Kahvesi makinesi hediye!

Beko Expert Chef Çok Amaçlı Pişirici alımına 1.549 Türk Lirası değerinde Keyf-i Bol hediye kampanyası başlattı. Beko'dan kasım ayına özel kampanyalar uygulamaya devam ediyor. İşte uygulanan kampanya ve detayları...

Yapay zekâ destekli ve ikili pişirme özellikli Samsung NV7B7997AAA fırında son zamanların en düşük fiyatı!

Yapay zekânın artık hemen her alana nüfuz ettiği bugünlerde Samsung da hem yapay zekâ destekli ve hem de ikili pişirme özellikli fırının tanıttı. Resmen devrim niteliğinde görülen ve piyasaya damgasını vuran bu ürüne yönelik tüm detaylar ve teknik özellikleri de belli oldu.

Arçelik MC 6056 çok amaçlı pişirici alana 2’nci küçük ev aletinde yüzde 50 indirim kampanyası başladı!

Küçük ev aletleri konusunda indirim düğmesine basan Arçelik, MC 6056 çok amaçlı pişirici alana 2’nci küçük ev aletinin yüzde 50 indirim satılacağını açıkladı. Bu nedenle evine küçük ev aleti almak isteyenler MC 6056 çok amaçlı pişiricinin teknik özelliklerini ve detaylarını araştırmaya başladı.

Trademark Pi Bornova'da teslimler Aralık'ta! Peşinde indirim fırsatıyla 1+1, 2+1 ev sahibi olabilirsiniz!

Trademark Pi Bornova projesinde konut satışları devam ediyor. Projeden peşin alımlarda yüzde 5'e varan indirim fırsatı sunuluyor. Peki Trademark Pi Bornova'da 1+1, 2+1 konut fiyatları ne kadar? 

Hyundai i20 fiyatları fırladı! Zamanında almayan şimdi bin pişman! İşte 3 Ağustos 2023 Hyundai i20 fiyat listesi

Hyundai i20'ye Ağustos zammı geldi. Hyundai i20 fiyatları resmen fırladı. Zamanında almayan şimdi bin pişman olacak. Peki Hyundai i20 20 Temmuz kampanyalı fiyat listesi ne? İşte 3 Ağustos 2023 Hyundai i20 fiyat listesi...

Arzum Okka Minio Türk Kahve Makinesi ne kadar, en uygun nereden alınır? 19 Haziran 2023 fiyat listesi...

Uygun fiyatıyla öne çıkan Arzum Okka Minio OK004 Türk Kahve Makinesi, pişirme teknolojisiyle bol köpüklü ve lezzetli kahve yapmanızı sağlar. Peki, Arzum Okka Minio OK004 Türk Kahve Makinesi kaç TL? İşte detaylar...

Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici ne kadar oldu? İşte Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici fiyatı...

Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici son dönemde ilgi çeken ürünler arasında yer alıyor. O nedenle Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici fiyatları araştırılmaya devam ediyor. Peki Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici kaç TL? İşte Arzum Chefim Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici fiyat listesi.

Altın almalı mıyım, beklemeliyim? İslam Memiş o rakamı işaret ederek uyardı! Bunu yapmayan bin pişman olacak

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala altın piyasasının ne olacağı merak ediliyor. Altın fiyatları araştırılan konular arasında yer alırken Altın uzmanı İslam Memiş ''altın almalı mıyım, beklemeli miyim?'' sorusunu merak edenler için rakam açıklaması yaparak uyardı. Bunu yapmayan çok pişman olacak

Gümüş taş üstünde taş bırakmayacak! Gümüşün füze gibi fırlayacağı asıl tarih belli oldu! Bakmayan bin pişman olacak

Gümüş fiyatları bugün 18 TL'ye kadar yükseldi. Rekor üstüne rekor kıran gümüşün füze gibi fırlayacağı asıl tarih belli oldu. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tarihi açıkladı. Bakmayan çok pişman olacak.

Xiaomi Smartmi Airfryer en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 22 Nisan 2023 fiyat listesi

Bir fritözde pişirme kalitesi kadar süresi de önemlidir, Ev hanımlarına Xiaomi Smartmi Airfryer ile hem kalite hem tasarruf sunuluyor. Xiaomi Smartmi Airfryer en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Arçelik AFC 340 S Fibona Serisi Ankastre Multifonksiyon Fırın ne kadara satılıyor, Teknik özellikleri neler? 

Arçelik Buhar Destekli Fırın, sahip olduğu geniş iç hacim, 3D Pişirme Teknolojisi ve  Hot Aero Pro Teknolojisi sayesinde pişirme işlemini gerçekleştirir. Peki cihaz ne kadara satılıyor?

Beko ExpertChef alanlara, inox çay makinesi hediye! Bu fırsat kaçmaz! 9 Nisan 2023 fiyat listesi...

Beko'dan ExpertChef Pişirici almayı düşünenlere güzel haber. Beko, 10 farklı programıyla sağlıklı ve lezzetli yemekler yapılmasını sağlayan ExpertChef Çok Amaçlı Pişirici alanlara 1.599 TL değerinde paslanmaz çelik çay makinesi hediye ediyor.

pişirici mescidi ne zaman açılacak Haberi

pişirici mescidi ne zaman açılacak

Gaziantep'te 734 yıllık Pişirici Kasteli bünyesinde, yerin 7 metre altında bulunan mescit, yaklaşık 80 yıl aradan sonra ibadete açılacak.


Pişirici Kasteli, "suların taksim edildiği mekan" olarak tanımlanan, uzaktan gelen suyun kirlenmesini ve buharlaşmasını önleyerek evlere dağıtımının sağlandığı kasteller arasında, bugüne ulaşan en eski tarihli yapı olma özelliğini taşıyor. Kastel, tuvaleti, yıkanma alanı, dinlenme ve abdest alma bölümleri, çamaşır ve yün yıkama mekanlarını da bünyesinde barındırıyor.


Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 2006'da restorasyonu yapılan ancak civarda yoğun kullanılan camiler bulunduğu için mescit bölümü ibadete açılmayan 734 yıllık kastel, geçen sene Şahinbey Belediyesine devredildi. Pişirici Kasteli, yaklaşık bir yıllık bakım ve onarım çalışmalarıyla aslına uygun şekilde düzenlendi.


Kastelde bulunan, 80 yıl öncesine kadar ibadet yapılabilen 7 metre derinlikteki Pişirici Mescidi ise 1,5 aylık bakım ve düzenleme...