21 / 05 / 2024

planlı kentleşme çalışmaları

planlı kentleşme çalışmaları

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD ) tarafından yürütülen "Afete Hazır Türkiye" projesinin ikinci basamağı "Afete Hazır Okul Kampanyası" nın tanıtım töreni gerçekleştirildi...

Beklenen oldu! O ilde 2B tapu çalışmaları başlıyor...

Zonguldaklıların büyük heyecanla beklediği 2B tapuları hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Kenttin 7 ilçesinde 2/B çalışmalarını ihaleye çıkardı. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilecek!

Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki konutların teslimi için çalışmaların hızlandırılacağını ve depreme dayanıklı konutlar için kentsel dönüşüme ağırlık verileceğini belirtti.

İstanbullu vatandaşlar dikkat! Bu hafta o ilçelerde planlı bakım çalışmaları sürüyor!

İstanbul'da bu hafta bazı ilçelerde elektrik kesintisi olacak. Kesintiler planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek. İlgili ilçeler ve kesinti zamanları aşağıdaki gibidir...

EYT ve sözleşmeli personelde flaş gelişme! Çalışmalar bitti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personel ve EYT ile ilgili olarak son dakika açıklamasında bulundu. Bilgin, milyonlarca insanın merak ile beklediği EYT ile ilgili olarak çalışmaların bittiğini aktardı. İşte detaylar…

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde imalat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başlıyor. 

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 

Şanlıurfa'da yıkım çalışmaları tam gaz!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kenti daha güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaat çalışmalarında son durum!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. Projede fiziki gerçekleşme yüzde 41'e ulaştı. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı. 

İzmir kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?

Cumhuriyet Gazetesi konuk köşe yazarı Av. Senem Kiraz köşe yazısında İzmir'de deprem sonrası çözüme kavuşması gereken konuları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

planlı kentleşme çalışmaları Haberi

planlı kentleşme çalışmaları


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kötü ve plansız yapılaşma, tedbirsizlik ve eğitimsizlik gibi sebeplerle can kaybı istemediklerini belirterek, "Afetlerin, kalkınmamızı sekteye uğratmasını, her geçen gün güçlenen ve büyüyen ülkemizin önüne set çekmesini istemiyoruz" dedi.


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yürütülen "Afete Hazır Türkiye" projesinin ikinci basamağı "Afete Hazır Okul Kampanyası"nın tanıtım töreninde konuşan Atalay, okulların afete hazır hale getirilmesinin, Türkiye'nin dörtte birini oluşturan öğrenci ve öğretmenlerin daha iyi korunabileceği anlamına geldiğini söyledi.


Afete hazır olmanın, binaların güçlendirilmesi, afetlere müdahale edecek AFAD gibi kurumların daha iyi hizmet vermesi gibi şartlara bağlı olduğu kadar, insanın afetlerle karşılaştığında nasıl davranması gerektiğini bilmesi ve buna uygun davranması ile yakından ilgili olduğunu dile getiren Atalay, "Afete Hazır Okul" kampanyasının temel hedefinin insan odaklı...