29 / 04 / 2024

Polat Enerji RES

Polat Enerji RES

Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün lideri olan Polat Enerji, 100 megavatlık kapasite artışı yatırımı devam eden Soma RES projesini Mayıs 2015’te tamamlayarak, 240 megavat kurulu güce ulaştıracak.

Polat Holding'in Duna Pearl projesine Altın LEED Sertifikası!

Türkiye’de ve globalde, gayrimenkul ve enerji sektörlerinin öncü oyuncular arasında yer alan Polat Holding'in 65 seneyi aşkın tecrübesi ile Budapeşte’de inşa ettiği Duna Pearl projesi, ABD Yeşil Bina Konseyi USGBC tarafından Altın LEED sertifikasına layık görüldü.

SANKO Enerji, rüzgarda kapasitesini artıracak

SANKO Enerji Grubu, Akyel 1 ve Akyel 2 RES’de kapasite artırımlarını rüzgar türbini üreticilerinden Danimarka merkezli Vestas’ın EnVentus platformundan tedarik edeceği 6.2 MW gücünde V162 model 4 türbinle yapacak.

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

Onx Yapı Turizm Enerji Tekstil Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Onx Yapı Turizm Enerji Tekstil Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Bekir Polat tarafından kuruldu.

Green Oil Enerji Limited Şirketi kuruldu!

Green Oil Enerji Limited Şirketi bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Levent Polat tarafından kuruldu.

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Polat Holding'ten Göbeklitepe'ye enerji yatırımı!

Enerji alanında yatırımlarına hız veren Polat Enerji, Göbeklitepe'de hayata geçireceği RES projesine yaklaşık 140 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

İbrahim Polat Holding ofis katlarını 20 bin TL’ye kiraya çıkardı!

Müteahhitlik, enerji, seramik ve turizm alanlarında faaliyetleri bulunan İbrahim Polat Holding'in Mecidiyeköy merkez binasındaki katlar 20 bin TL'den kiraya çıkarıldı...

Ağaoğlu 2019’u enerji yatırımıyla kapatıyor!

Ağaoğlu Enerji Grubu, 125 MW Kurulu güce ve yaklaşık 850 milyon liralık yatırım değerine sahip olan 125 MW’lık Balıkesir RES projesinin ilk fazı devreye girdi. Yatırımın 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

Adnan Polat’tan Macaristan’a 1 milyar Euro’luk yatırım!

Adnan Polat, Macaristan'da 1 milyar Euro'yu aşkın gayrimenkul ve enerji yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca aklında bölgedeki başka ülkeler ve yepyeni iş alanları var.

Silivri RES TM Enerji İletim Hattı plan tadilatı askıda!

Silivri İlçesi, 154 KV Yamaçtepe 2. RES TM - Seymen Çöp Gaz TM - Silivri RES TM Enerji İletim Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Sur Enerji'den 315 milyon TL'lik Kurtini RES Projesi!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji’nin Kurtini RES Projesi yaklaşık 315 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçti. Proje Mersin Gülnar'da faaliyete başladı. 

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

Polat Enerji RES Haberi

Polat Enerji RES

Böylece ocak ayı sonunda 150 megavat güce sahip Türkiye’nin işletmedeki en büyük rüzgar enerji santrali Geycek’in de açılışını yapan şirket, bu santralin rekorunu da kırarak Türkiye’nin işletmedeki en büyük rüzgar santralini Soma RES yapacak.


Bu yatırımlarla toplamda 630 megavata ulaşacaklarını belirten Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 2018 yılına kadar bunu ikiye katlayacaklarını, 1 milyar dolar yatırım öngördüklerini söyledi.

2014 yıl sonu itibariyle Türkiye’nin kurulu rüzgar gücü 3 bin 600 megavat civarında ve bu miktar toplam kurulu gücün yüzde 5’ini oluşturuyor. Polat Enerji santralleri ise Türkiye rüzgar kurulu gücünün yaklaşık yüzde 15’ini oluşturuyor.


Gerçek yatırımcı kim?

Yenilenebilir enerjide ‘İş yanlış başladı’ diyen Polat, pek çok yabancı yatırımcının da kanunun netleşmesini beklediğini vurguladı. Polat, “20 bin megavat rüzgar enerjisi kurulu güce erişildiğinde devlet...