28 / 08 / 2024

Polonezköyün imar planı iptal mi edildi

Polonezköyün imar planı iptal mi edildi

İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Polonezköy'ün yapılaşmasının önünü açacak 1/1000 ve 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı imar planları mahkeme tarafından iptal edildi.

Medipol'ün Esenler’deki binasını imar planına aykırı şekilde üç kat yükselttiği iddia edildi!

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol'ün, İstanbul Esenler’deki hastane binasını imar planına aykırı şekilde üç kat yükselttiği iddia edildi. Söz konusu binanın imar planına göre en fazla altı kat yüksekliğinde olması gerekli.

1941 yılında Yerebatan ve civarının imar planı hazırlanmış!

1941 yılından Belediye İmar İşleri Müdürlüğü tarafından Yerebatan ve civarının imar planı hazırlanmış.

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Arnavutköy'deki 67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Yeşilbayır Mahallesi 247 ve 62 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte  67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

Yüksekova'nın imar planı askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından hazırlanan  Hakkari'nin Yüksekova'nın imar planı iki etap halinde askıya çıkarıldı. 

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manisa’nın imar planı için yoğun mesai!

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret ederek imar planı hakkında görüş alışverişi yaptı.

Fethiye’de iskele alanının imar planı askıda!

Fethiye Göcek Mahallesi’nde Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ‘iskele alanı’ yapılması planlanıyor. İskele alanının imar planı ise 30 gün askıya çıkarıldı.

Manisa'nın imar planı için yoğun mesai!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planı çalışmalarında yapılan son durumla ilgili görüş alışverişi yapmak için Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile buluştu.

Çinliler Atça'nın imar planını örnek alacak!

Aydın Sultanhisar Belediyesini ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Zhejiang Eyaleti Hangzhou Şehrinden gelen heyet, deprem sonucunda yıkılan yapıların yerine, Atça’nın imar planından esinleneceklerini söyledi.

Sakarya'nın imar planını aktaran fikir yarışması düzenlenecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada "2071 Kent Vizyonu" çerçevesinde şehrin gelecekteki imar planını aktaran uluslararası bir fikir yarışması düzenlemek için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

Polonezköyün imar planı iptal mi edildi Haberi

Polonezköyün imar planı iptal mi edildi

İstanbul 9. İdare Mahkemesi, İstanbul'un Anadolu yakasında halen köy olma özelliğini koruyan ve kent hayatından bunalan İstanbulluların kaçış noktalarından biri olan Polonezköy'ün yapılaşmasının önünü açacak imar planlarının oybirliği ile iptaline karar verdi.


Polonezköy Tabiat Parkı ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 22 Kasım 2013 tarihinde plan değişikliğine gitmiş, Mimarlar Odası ve Çevre Mühendisleri Odası yapılan değişikliğin yoğun yapılaşmaya neden olacağı gerekçesiyle konuyu yargıya taşımıştı.


Dava konusu planlar oy birliğiyle iptal edildi 


İstanbul 9. İdare Mahkemesi, Polonezköy 1/1000 ve 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı imar planlarında yapılan plan değişikliğinin yapılaşma yoğunluğunu arttırdığı, bölgenin doğal ve özgün yapısını bozucu nitelikte olduğu kanaatine vardı. 20 Nisan 2016 tarihinde oybirliği ile alınan kararla, dava konusu planların iptaline karar verildi. Mahkeme, 3 bin 500 tutarındaki mahkeme masraflarının...