07 / 05 / 2024

Pompeiili banker canlandırma

Pompeiili banker canlandırma

Pompeii’li banker Lucius Caecilius Lucundus’un evi bilgisayar teknolojileri kullanılarak üç boyutlu olarak canlandırıldı.

KOSGEB'ten Deprem Bölgesini Canlandırma Destek Programı toplantısı!

Depremden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması için uygulanmış olan "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" dahilinde KOSGEB tarafından Adana'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 Büyük yara alan sterlin bir ilki yaşıyor!

Bu hafta başının erken saatlerde, İngiliz sterlini, Birleşik Krallık'ın yeni maliye bakanı olan Kwasi Kwarteng’in, ülke ekonomisini canlandırma girişimi bir vergi indirimi paketini açıklamasının ardından dolar karşısında tarihi bir an yaşayarak, rekor bir seviye yaşadı.

Trabzon'da 600 dönümlük proje yatırımcıları bekliyor!

"En İyi Peyzaj Mimarlığı" kategorisinde ödüllü "Mağmat Tarihi İpekyolu Canlandırma" projesi yatırımcılarını bekliyor... İşte detaylar...

Nizameddin Aşa:Bankaların faiz kararı sektöre canlandırma getirecek

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa bankaların faiz indirimiyle ilgili değerlendirme yaptı. Aşa, "Bu karar sektöre canlandırma getirecek" dedi.  

İzmit 17 Ağustos Deprem Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

İzmit’te hayata geçirilen 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi, Gölcük depremi başta olmak üzere dünyanın büyük depremlerinin meydana getirdiği büyük yıkımları gelecek nesillere gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı canlandırma tekniğiyle aktararak olası doğal afetlere karşı bilinçlenmelerini

1915 Çanakkale Köprüsü bölgeye büyük yarar sağlayacak!

1915 Çanakkale Köprüsü’nün Çanakkale kentini canlandırma çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını dile getiren Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, “Fakat köprü inşası ve işletimi sürecinde kentleşme kararlarının doğru olarak alınması ve uygulanması gerekli” dedi.

İhlas, China Silk Road Group ile Türkiye’de ortak şirket kuruyor!

İhlas, gelecek dönemin vizyon projesi olarak nitelendirilen Çin’in tarihi İpek Yolu’nu canlandırma girişimine ortak oldu. Çin'in önde gelen firmalarından China Silk Road Group ile stratejik ortaklığa imza atan İhlas, China Silk Road Group ile Türkiye’de ortak şirket kuruyor.

Tarihi İpek Yolu için 8 trilyon dolarlık altyapı çalışması yapılacak!

Çin'in tarihi İpek Yolu'nu canlandırma girişimi "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" tam olarak aktif hale geldiğinde, 68 ülkede yapılacak altyapı yatırımlarına 8 trilyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor.

Mithat Yenigün: Yeni proje tutarını 50 milyar dolara çıkaracağız!

TMB Başkanı Yenigün: "Eximbank'ın sermayesinin artırılması ve kredi desteği gibi teşvikler, Varlık Fonu gibi tasarılar, yatırımları canlandırma ve sektörde fonlama olanaklarını artırma bakımından son derece olumludur" dedi.

Lucius Caecilius Lucundus’un evi üç boyutlu canlandırıldı!

Pompeii’li banker Lucius Caecilius Lucundus’un evi bilgisayar teknolojileri kullanılarak üç boyutlu olarak canlandırıldı.

İnşaat ve otomotiv sektörü ülke ekonomisini hareketlendirecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın inşaat sektörünü canlandırma amacıyla yaptığı çağrı üzerine bankalar birbiri ardına konut kredisi faizlerini aşağı çekerken, taşıt kredisi faizlerinde de indirim talepleri geliyor.

Şanlıurfa Göbeklitepe ziyarete mi kapatılıyor?

Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından Şanlıurfa Göbeklitepe, çatı örtüsü yapımı ve canlandırma merkezi projelerinin hayata geçirilebilmesi için 13 Haziran-31 Aralık arasında ziyarete kapatılacağı söylendi.

Kastamonu Hüma Hatun Konağı'nda restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Tahsin Babaş'ın Kastamonu tarihini gün yüzüne çıkartmak için Kastamonu Konakları'nı canlandırma projeleri devam ettiği belirtildi. Babaş, yaptığı yazılı açıklamada, Hüma Hatun Konağı'nın restore çalışmaları tamamlandığını belirtti

Pompeiili banker canlandırma Haberi

Pompeiili banker canlandırma

Uluslararası bir ekibin yürüttüğü çalışmalarda, Pompeii’li banker Lucius Caecilius Lucundus’un evi bilgisayar teknolojileri kullanılarak üç boyutlu olarak canlandırıldı. 1980’deki İtalya depreminin ardından Pompeii’nin detaylı bir şekilde belgelenmesi adına pek çok uluslararası ekip, Pompeii’ye davet edilerek çalışma yapmaları teşvik edildi. Bu bağlamda İsveç Lund Üniversitesi de 2000’de “The Swedish Pompeii Project” adı altında çalışmalarına başladı. Bu bağlamda yeni gelişen teknolojileri de kullanan ekip. Oluşturulan model bizlere MS. 79 yılında Vezüv Yanardağı’nın patlamadan önce Pompeii’de nasıl bir yaşam sürdürüldüğünü gösteriyor.




Yeni...