05 / 05 / 2024

posta köşe yazarı tamer heper

posta köşe yazarı tamer heper

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 244 Dairesi bulunan bir sitede kat maliki olan okuyucusunun "Boş ve müteahhide ait olan dairelerden aidat alınmıyor, bu doğal mı?" sorusunu cevaplıyor..

Evini ipotek ettirenlere büyük şok! Resmen açıklandı! 

Gayrimenkulün satışında ipotek konusunun detayları merak ediliyor. Peki bir evde ipotek varsa tahsilat nasıl yapılır? İşte ayrıntılar ve Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'in okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

Eşler arasında miras nasıl paylaşılır? Resmen belli oldu! Milyonları ilgilendiriyor! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kuru mülkiyet sahibinin vefatı durumunda mülkiyetin mirasçılara geçip geçmeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Kiralık ev için masraf yapanlar dikkat! O masrafları geri alabilirsiniz! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugün köşesinde milyonlarca kiracının merak ettiği bir konuyu kaleme aldı. Heper, satılacak eve yapılan masrafların geri alınıp alınamayacağını yazdı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Eşi vefat edenler dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ölen eşin mirasının kimlere kalacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Kira sözleşmesi 10 yıllık olan kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının zam ve tahliye gerekçelerini kaleme aldı.

Eşlerden birinin vefatında hayatta kalan eş mirasçı mıdır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde eşlerden birinin vefatından sonra hayatta kalan eş mirasçılarının haklarını kaleme aldı.

Depreme dayanıksız raporu alınmadan bina yıkılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde depreme dayanıksız olduğu belirlenmeyen binalarda yıkım yapılıp yapılmayacağını kaleme aldı.

Eşlerin mirastaki hakları nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde eşlerin mirasçılık durumunu kaleme aldı.

İkinci eşler mirastan pay alabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ikinci eşin mirastaki payını yazdı ve "Babamın ikinci kez evlendiği kadın, anneme ait evde bizlerden daha çok hisseye sahip oldu. Buna hakkı var mı?" sorusunu yanıtladı. 

Boşanan eşin mirasta hakkı olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde boşanan eşin mirasçı olup olmayacağını kaleme aldı. 

Mirasçılık belgesi ve gaiplik kararı nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasçılık belgesinin nasıl alınacağını ve mirasta gaiplik kararını kaleme aldı. 

Küs kardeşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde küs kardeşler arasında mal paylaşımını yazdı.

Tarlalar küçültülerek parsellere ayrılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bir arkadaşıyla ortak olarak 24 dönümlük tarlada bir dönüm yer aldıklarını aktaran okuyucu, bunu 500 metrekare olarak bölemediklerini ve hukuken nasıl bir yol izlemeleri gerektiklerini sordu. 

posta köşe yazarı tamer heper Haberi

posta köşe yazarı tamer heper

244 dairesi bulunan bir sitede kat malikiyim. 244 dairenin 196'sında fiilen oturuluyor. Ancak boş olan ve müteahhide ait olan dairelerden aidat alınmıyor. Bu doğal mı? Değil ise ne yapabiliriz? P.C. 


Okuyucuma yanıt vermek için sorunun içindeki bilgiler yeterli değildir. Buna yanıt vermek için bazı şeylerin bilinmesi şarttır, ancak bu bilgiler bende olmadığı için ihtimalleri sıralayacağım. 

Birinci ihtimal: Binalarda (sitede) kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmamıştır. 


Kat mülkiyeti mevzuatına tabi olunmadığı için bu yerde Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanmaz. Kat mülkiyeti Kanunu'nun uygulanmadığı hallerde sitede aidat toplanmaz, yönetici olmaz, denetçi olmaz. Sitede oturanların kullandığı malzemenin parası bölüştürülür. Oturmayanlardan para istenilmez. 


Şayet durumunuz bu ise müteahhidin sahibi bulunduğu 196 daire dışında boş olan daireler için para istenilemez. 

İkinci ihtimal: Sitede kat irtifakı vardır, kat mülkiyeti yoktur. Bu...