28 / 04 / 2024

PPK toplantı özeti

PPK toplantı özeti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özetinde, enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin sürdüğü belirtildi.

Banka banka taşıt kredisi oranları değişti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) perşembe günkü PPK toplantısından sonra faiz ile ilgili bir müdahale yapılmazken, bankaların verdikleri kredi oranlarında değişiklikler yaşandığı kaydedildi. 

Merkez Bankası'ndan konut piyasası özeti: Kira artış oranları da konut fiyatlarındaki artış da zayıfladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, kira artış oranları ve konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Ekonomistlerden TCMB'ye politika faizi artırımı beklentisi! Tahminleri duyan şimdiden hazırlıklara başladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi gerçekleşen beklenti anketi sonuçları açıklandı. Anket, 15 ekonomistin katılımıyla düzenlendi ve tüm katılımcılar politika faizinde artırım öngördü.

TCMB Para Politikası Kurulu beklenti anketi sonuçları açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketi sonuçları açıklandı.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi borsa satışta! İşte 21 Haziran BIST 100 endeksi kapanış değeri!  

Borsa İstanbul, yarınki Merkez Bankası PPK toplantısı öncesi gelen satışlarla günü ekside kapadı. Endesk yüzde 1,23 oranında değer kaybederek 5 bin 186 puana kadar geriledi.

Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi

Hazira ayının gelmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, gündemden düşmüyor. Piyasalar heyecanla Merkez Bnakası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi...

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? İşte tahminler, beklentiler, dolara etkisi!..

Merkez Bankası faiz kararı ve toplantısı bekleniyor. Merkez Bankası PPK toplantısı faiz kararı için gözler toplantıya çevrildi. Faiz artırımı olup olmayacağı ise merak konusu.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! TCMB faiz artırımına gitti mi? İşte detaylar…

TCMB PPK toplantısında alınan faiz kararı, piyasalar tarafından merakla bekleniyordu. Peki bugün açıklanan kararda faiz artırımı yapılacak mı? Faiz sabit mi tutuldu? İşte detaylar…

Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak! İşte piyasanın tahmini…

TCMB, her ay belirli tarihlerde bir araya gelerek PPK toplantıları düzenliyor. Bu toplantılar sonrasında da aylık bazdaki faiz kararı açıklanıyor. Şimdi gözler, alınacak yeni faiz kararına çevrildi. Peki toplantı sonucunda faiz artırımına gidilecek mi? Piyasanın beklentisi nedir? İşte yanıtları...

Merkez Bankası'ndan doların yönünü belirleyecek yeni adım açıklaması! Sinyali verdi

Merkez Bankası'nın haziran ayı PPK toplantısının özeti, 25 madde halinde yayınladı. PPK toplantı özetinin ilk 7 maddesinde enflasyon gelişmeleri şöyle aktarıldı yeni önlemlerin gelebileceğine yönelik sinyalleri verdi. İşte detaylar...

23 Haziran’da Merkez Bankası’nın faiz kararı ne olacak? 17 ekonomistin katıldığı anketin sonucu açıklandı

23 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek Merkez Bankası PPK toplantısına yönelik 17 ekonomistin katıldığı piyasa beklenti anketi ortaya çıktı.

Akaryakıt ayçiçek yağı otobüs bileti alkollü içecek ve tütüne gelen şok zamların gizli nedenleri

Türkiye'de akaryakıt başta olmak üzere gıda, otobüs bileti, alkollü içecek, tütün, tüp gaz ve diğer temel tüketim maddelerine gelen zamlar Merkez Bankası'nın raporuna girdi Banka 14 Nisan'da yapılan PPK toplantısının özet metnini yayınladı. İlginç tespitlere yer verdi.

PPK toplantı özeti Haberi

PPK toplantı özeti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK)  12 Aralık'taki toplantısına ilişkin yayımlanan özette, tüketici fiyatlarının kasım ayında yüzde 0,38 arttığı, yıllık enflasyonun 2,01 puan yükselerek yüzde 10,56 olduğu hatırlatıldı. Yıllık enflasyondaki yükselişte büyük ölçüde bir önceki yılın aynı döneminde geçici vergi indirimlerine bağlı olarak temel mal grubunda kaydedilen baz etkisinin belirleyici olduğu aktarılan özette, bu dönemde alt gruplar itibarıyla yıllık enflasyonun temel mal, gıda ve enerji gruplarında arttığı, hizmet grubunda ise görece yatay seyrettiği kaydedildi.

Özette, baz etkisiyle çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonunun yükselse de Türk lirasındaki istikrarlı seyir, enflasyon beklentilerindeki iyileşme, iç talep koşulları ve üretici fiyatlarındaki gelişmelere bağlı olarak B ve C göstergelerinin eğilimindeki ılımlı seyrin korunduğu bildirildi.

Gıda ve alkolsüz içecekler yıllık enflasyonunun kasım ayında 1,04 puan...