28 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? İşte tahminler, beklentiler, dolara etkisi!..

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? İşte tahminler, beklentiler, dolara etkisi!..

Merkez Bankası faiz kararı ve toplantısı bekleniyor. Merkez Bankası PPK toplantısı faiz kararı için gözler toplantıya çevrildi. Faiz artırımı olup olmayacağı ise merak konusu.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı için oldukça kısa bir süre kaldı. Geçtiğimiz toplantıda Merkez Bankası politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tutma kararı almıştı. Bu kez Merkez Bankası'nın PPK toplantısı sonrası yeni kararı bekleniyor. Peki TCMB kararı ne zaman açıklanacak, toplantı hangi, gün?

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Piyasaları Kurulu toplantısı 18 Ağustos tarihinde yapılacak. Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını 18 Ağustos Perşembe günü açıklayacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİLERİ.. 

Merkez Bankası nın faiz kararı ne olacak? İşte tahminler, beklentiler, dolara etkisi!..

Sparta&Co'nun kurucu ortağı Taner Özarslan Milliyet'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Piyasaya bir artırım sinyali veya indirim sinyalini vermiş değil. Bir artırım ya da indirim sinyali vermemiş olduğu için beklentimiz değişim olmayacağı yönündedir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön