27 / 04 / 2024

prefabrik yapılarda zemin etüdü zorunlu mu

prefabrik yapılarda zemin etüdü zorunlu mu

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 'nden verilen bilgiye göre, ister şahıslar olsun, ister kamu kurum ve kuruluşlar olsun, ahır, tavuk çiftliği, prefabrik yapı dahil bütün yapılar için zemin etüdü yaptırılmak zorunda.

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Family House Prefabrik Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Family House Prefabrik Yapı Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Halime Tetik tarafından kuruldu.

Tarz Evim Prefabrik Yapı İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Tarz Evim Prefabrik Yapı İnşaat Sanayi Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Adnan Çokçetin tarafından kuruldu.

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Ramskon Prefabrik Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ramskon Prefabrik Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Nezih Yaman tarafından kuruldu.

Pretech Prefabrik Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pretech Prefabrik Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dortguly Ashyrmyradov, Maksat Dovletsahedov ve Nadezhda Seyıtniyazova ortaklığında kuruldu.

Alfest Prefabrik Yapılar İnşaat Proje Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alfest Prefabrik Yapılar İnşaat Proje Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Kaya ve Serkan Öztürk ortaklığında kuruldu.

Zelal Prefabrik Yapı İnşaat Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zelal Prefabrik Yapı İnşaat Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halil Çoban ve Muhtullah Çoban ortaklığında kuruldu.

Demka İstanbul Yapı Ve Zemin Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Demka İstanbul Yapı Ve Zemin Laboratuvarı Limited Şirketi Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Demir tarafından kuruldu.

Çakarlar Organizasyon Prefabrik Yapı Teknolojileri Metal İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Çakarlar Organizasyon Prefabrik Yapı Teknolojileri Metal İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. Beylikdüzü'nde 5 milyon TL sermaye bedeli ile Şahin Çakar tarafından kuruldu.

Prefabrik evlere devlet desteği geliyor! Karşılıksız 200 bin TL alacaksınız!

Deprem felaketi sonrasında özellikle yüksek katlı ve eski yapılarda oturanlar ev değiştirme telaşı yaşamaya başladı. Evinin sağlam olup olmadığı konusunda şüpheye düşen kişiler prefabrik ev araştırması yapıyor.

Prefabrik evin tapusu olur mu? Kışın prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik yapılara son dönemde artan ilgi beraberinde bazı soruları da getirmektedir. Prefabrik evler normal betonarme evlere benzemez. Peki prefabrik evler diğer yapılardan hangi özellikleri ile ayrılır? İşte detaylar!

prefabrik yapılarda zemin etüdü zorunlu mu Haberi

prefabrik yapılarda zemin etüdü zorunlu mu

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 'nden verilen bilgiye göre, ister şahıslar olsun, ister kamu kurum ve kuruluşlar olsun, ahır, tavuk çiftliği, prefabrik yapı dahil bütün yapılar için zemin etüdü yaptırılmak zorunda. 


Yetkililer, zemin etüdünün ruhsatın en önemli aşaması olduğunu belirterek" Kişi ve kurumlar yapacakları inşaatlar için zemin araştırması yaptırırken bu konuda belediyemize de başvurmak zorundalar. Belediyemizin kontrolünde gerçekleşen zemin etütleri sayesinde yapıların depreme dayanıklılığı da sağlanmış oluyor" dediler. 


Demokrat Kocaeli


Haber Kocaeli gazetesinde şöyle yer aldı;


Zemin etüdü olmayana ruhsat yok!


İzmit Belediyesi, mahalle ve köylerde herhangi bir yapı kurmak isteyenlere zemin etüdü için gerekli işlemi yaptırmaları uyarısında bulundu. Zemin etüdünü yaptırmayan kurumlara ruhsat verilmeyeceği bildirildi


İzmit Belediyesi sınırları içerisindeki mahalle ve köylerde yapılacak her türlü yapı için zemin etüdünün zorunlu olduğu öğrenildi. Belediyenin...