11 / 05 / 2024

Prefabrikasyon sektörü kentsel dönüşümle büyüyecek

Prefabrikasyon sektörü kentsel dönüşümle büyüyecek

Türkiye'de 1999 depreminden sonra gelişmeye başlayan hafif çelik yapı sektörü gelişimini devam ettiriyor. Sektörün, özellikle kentsel dönüşüm projeleri ile büyümesini sürdüreceği öngörülüyor. İşte sektörün fotoğrafı...

Kentsel dönüşümde özel sektör müteahhitleri göreve hazır! Peki yerel yönetimlerden ne bekleniyor?

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm için özel sektör müteahhitlerinin göreve hazır olduğu belirtildi. Peki yerel yönetimlerden kentsel dönüşümle ilgili olarak  ne bekleniyor?

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

Gayrimenkul devleri açıkladı: Konut sektörü kentsel dönüşümle nefes alıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut üretimi ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.  

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Kentsel dönüşüm kredi limitinin yükseltilmesi sektörü hareketlendirecek!

Kentsel dönüşümü hızlandırmak için hak sahiplerine verilen kredi limitleri güncellendi. Konut yapım kredisi 125 binden 200 bin TL’ye çıkartıldı. Üçay İnşaat Genel Koordinatörü Mehmet Gül, alınan kararın inşaat sektörünü hareketlendirerek dönüşümü hızlandıracağını söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut sektörünü hareketlendirebilir! 

2021 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla konut sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Peki, 2021' de konut sektöründe neler yaşanacak? 

İnşaat sektörü kentsel dönüşümü bekliyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle frene basan inşaat sektörü, yeni projeleri hayata geçirmek için kentsel dönüşümü bekliyor.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile sektör büyüyecek, istihdam artacak!

8 maddeden meydana gelen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yapı sektörü ile yapı malzemeleri sektörünün yeni yol haritasını da çizdi.

Sektör temsilcilerinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlattı. Müteahhitler ve ve sektör temsilcileri kentsel dönüşüme hız istedi.

Sektör kentsel dönüşüm hakkında ne düşünüyor?

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün önemli isimleri, kentsel dönüşümün bugün geldiği noktayı değerlendirerek, dönüşüm konusunda atılması gereken adımları anlattı.

Konut sektörü kentsel dönüşüm yasasını bekliyor!

Kentsel dönüşümde sürecin hızlanması gerektiğini ifade eden DKY Yönetim Kurulu Başkanı Dumankaya, sektörün yeni yasayı beklediğini belirtti. 

İnşaat sektöründe 2018'in gündemi kentsel dönüşüm!

2018'in yol haritasını çizen sektör temsilcileri, kentsel dönüşümün önümüzdeki yıl en önemli gündem maddesi olacağını söylüyor..

Prefabrikasyon sektörü kentsel dönüşümle büyüyecek Haberi

Prefabrikasyon sektörü kentsel dönüşümle büyüyecek

Dünya ve Türkiye'de hızla gelişen sektörlerden birisi olan prefabrik sektörü, inşaat piyasasındaki büyümeye paralel bir büyüme sergiliyor. Kalite, hız, ekonomi ve süreklilik gibi olumlu özellikleri bünyesinde buluşturan prefabrikasyon teknolojisi, üretim ve uygulamada standartlaşmayı da beraberinde getirdiği için Türkiye yapılaşmasında da önemli bir konuma geliyor. 


Prefabrik yapıların çabuk ve kolay kurulabilmesi sebebiyle prefabrik ve çelik toplu konut projelerinin de yaygınlaştığı gözleniyor. Deprem kuşağı açısından bakıldığında bir bilinçlenmenin olduğunu, 10 sene önceye göre algıda bir değişiklik yaşandığını vurgulayan sektör yetkilileri, ancak yaşanılan depremlerden sonra merpen altı prefabrik firma sayısında artış gerçekleştiğini kaydederek, Türkiye'nin hemen hemen her ilinde bir prefabrik firması kurulduğunu ifade ettiler. 


Yetkililer, prefabrik sektörünün Türkiye'de ulaştığı teknik, mühendislik ve yatırım kalitesinin yanında, bu konudaki bilinirliğin artırılması ve uygulamaların yaygınlaştırılması için sürece...