02 / 10 / 2024

Proje bazlı yatırım

Proje bazlı yatırım

Temmuz'da 7.1 milyar liralık sabit yatırım için 600 yatırım teşvik belgesi verildi. Konu ile ilgili konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ''Proje bazlı yatırım için büyük ilgi var" şeklinde konuştu.

2002-2024 yılları arasında hangi yatırım aracı dolar bazlı ne kadar kazandırdı? 

Yatırımcılar hangi yatırım aracını tercih etmeleri gerektiği ile ilgili araştırmalar yaparken, Ekonomist Mert Başaran da 2002-2024 yılları arasında hangi yatırım aracının dolar bazlı ne kadar kazandırdığını açıkladı. 

Proje gayrimenkul yatırım fonu düzenlemesi konuta erişilebilirliği artıracak, kentsel dönüşümü hızlandıracak!

SPK’nın proje gayrimenkul yatırım fonu düzenlemesi yüksek faiz ve fiyat ortamında yatırımcıya fırsat kapısını araladı. Düzenlemenin, konuta erişilebilirliği artırması ve kentsel dönüşümü hızlandırması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Aksoy Holding'ten, Sarıyer'e sağlıklı yaşam konseptinde dev proje! Yatırım bedeli 200 milyon dolar! 

Aksoy Holding, sağlıklı yaşam konseptindeki dev bir yatırım için düğmeye bastı. İstanbul Sarıyer'e sağlıklı yaşam konseptindeki yeni proje, 200 milyon dolar yatırım bedeli ile geliyor. İşte ayrıntılar...

Proje gayrimenkul yatırım fonları nasıl kurgulanmalı? 

Lisanslı Değerleme Uzmanı Mehmet Akif Çelenk, proje gayrimenkul yatırım fonları (PGYF) ile ilgili bir yazı kaleme aldı ve PGYF'den ne beklenmesi gerektiğini ve düzenlemenin nasıl kurgulanması gerektiğini açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Proje gayrimenkul yatırım fonları, yatırımcısına yüksek getiri sağlayabilir!

Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü köşesinde gayrimenkul yatırım fonlarında yeni dönemi kaleme aldı ve yüksek getiri sağlanabileceğinin altını çizdi. 

Proje gayrimenkul yatırım fonları konut sorununu çözer mi?

Gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF)  konut projelerine yatırım yapmasının önünü açacak düzenlemede sona yaklaşıldı. Ekonomist Şenol Babuşçu, konut sorununa çözüm olması beklenen düzenlemeyi masaya yatırdı.

Proje gayrimenkul yatırım fonunun bugünden doğru kurgulanması gerekiyor!

Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında proje gayrimenkul yatırım fonunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Gayrimenkul ve proje yatırım fonları konut sektörünü nasıl etkiler?

View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları'nın gayrimenkullerin menkulleşmesi ve erişilebilir hale gelmesinde kritik öneme sahip olduğunu açıkladı. 

Kripto fenomeninden çok konuşulacak açıklama: Evini satıp BIST yatırımı yapan biri dolar bazlı yüzde 49 getiri elde etti

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda evini satıp BIST yatırımı yapan birinin dolar bazlı yüzde 49 getiri elde ettiğini açıkladı. 

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

Gasen İnşaat Proje Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlığı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gasen İnşaat Proje Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlığı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aysel Şen tarafından kuruldu.

Esmar Enerji Yatırım Proje Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Esmar Enerji Yatırım Proje Danışmanlık Anonim Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Seyfettin Sağlam, Bora Çermikli ve Mehmet Necar Tur ortaklığında kuruldu.

Kuzey Yöntem Gayrimenkul Proje Yatırım Anonim Şirketi kuruldu! 

Kuzey Yöntem Gayrimenkul Proje Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de 2 milyon 380 bin TL sermaye bedeli ile Murat Gülibrahimoğlu tarafından kuruldu.

Proje bazlı yatırım Haberi

Proje bazlı yatırım

Türkiye ekonomisine duyulan güven bir aylık yatırım istatistiklerine yansıdı. Temmuz ayında 7.1 milyar liralık sabit yatırım için 600 yatırım teşvik belgesi verildi. 


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konu ile ilgili açıklamasında yatırımların özellikle enerji, petro-kimya, sağlık, madencilik sektörlerinde yoğunlaştığını söyledi.


Süper teşvik kapsamında bitme noktasına gelen 5 büyük proje bulunduğunu ifade eden Zeybekci, rüzgar, sağlık, petro kimya alanlarında sıfırdan gelen yatırımcılara dikkat çekti.


Zeybekci, "İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere proje bazlı yatırım için büyük ilgi var" açıklamasında...