07 / 05 / 2024

Projeden alınan gayrimenkul sahibi vefat ederse

Projeden alınan gayrimenkul sahibi vefat ederse

Bir gayrimenkul projesinden mülk satın alan kimsenin vefat ettiğini farz edelim. Projeden alınan gayrimenkul sahibi vefat ederse yasal mirasçıları sahibi olduğu hissesini devredebilir mi? İşte yanıtı...

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

Evliyken alınan gayrimenkulün paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde evliyken alınan gayrimenkulün eşe ve çocuklara paylaşımının nasıl olacağını kaleme aldı.

Satın alınan evde gizli ayıp varsa ne yapılmalı?

Gayrimenkul satın alırken görülecek ayıplar açık ayıptır, kullanmaya başladıktan sonra ortaya çıkan ayıplar ise gizli ayıp. Peki satın alınan evde gizli ve açık ayıp varsa ne yapılmalı?

İdealist GYO geri alınan şirket payları hakkında açıklama yaptı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan yazılı açıklamaya göre İdealist GYO  geri alınan şirket payları hakkında açıklama yaptı.

Tuz Gölü fay alanında depreme karşı alınan önlemler TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tuz Gölü fay alanındaki olası bir depreme karşı alınan önlemleri Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

Enerji Kimlik Belgesi alınan binalara ilişkin 2 soru mecliste!

Enerji Kimlik Belgesi alınan binalar TBMM'de konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konut kredisi ile alınan eve nasıl ortak tapu yapılabilir?

Konut kredisi ile ev almak ve bir de ortak tapu istiyorsunuz. Peki konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılır mı?

Al Baher Gayrimenkul Yatırım Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Baher Gayrimenkul Yatırım Ve Genel Ticaret Limited Şirketi Baher Azzawı ve Falak Alazzawı ortaklığında 120 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Apartmanda alınan kararlara muhalefet şerh koyabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Apartmanda alınan kararlara muhalefet şerh koyabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı.. 

Al Rayyan Gayrimenkul Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Rayyan Gayrimenkul Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Khalıd Thamers Sh Alhemaıdı tarafından kuruldu. 

Çalık Gayrimenkul Tarlabaşı 360 ev fiyatları!

Çalık Gayrimenkul ve Gap İnşaat ortaklığı ile hayata geçirilen Tarlabaşı 360 projesinde konutlar 2019'da teslim edilecek. Çalık Gayrimenkul Tarlabaşı 360 ev fiyatları 333 bin dolardan başlıyor.

Kooperatiften alınan dairenin tapusu nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''kooperatiften alınan dairenin tapusu nasıl alınır'' sorusunu yanıtladı.

Projeden alınan gayrimenkul sahibi vefat ederse Haberi

Projeden alınan gayrimenkul sahibi vefat ederse

Projeden alınan gayrimenkul sahibi vefat ederse ne olur?

Bir gayrimenkul projesinden mülk satın alan kimsenin vefat ettiğini farz edelim. Bu durumda, vefat eden kişiye ait olan tüm mal varlığı yasal mirasçılarına geçiyor.


Noterden veya Sulh Hukuk Mahkemesinden alınacak Veraset İlamında miras olarak kalan mallar ve mirasçılar ile kimin hangi oranda mirasta hakkı olduğuna ilişkin esaslar bulunuyor.


Miras kalan gayrimenkuller üzerinde tasarruf işlemi yapılabilmesi için öncelikle veraset ve intikal vergisinin ödenmesi gerekiyor. Konu ile ilgili Kanun maddesi aşağıda yer alıyor.


Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu madde 19 :

Değişik: 18/4/1984 - 2997/1 md. gereğince; Tescil tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde sonucu ilgili vergi dairesine bildirilmek üzere, intikal eden gayrimenkullerin tescil işlemi, veraset ve intikal vergisinin tahakkuku beklenmeksizin yapılır. 


Ancak, intikali yapılan gayrimenkule isabet eden...