10 / 05 / 2024

Prost şehir imarı

Prost şehir imarı

1937 yılında İstanbul'un müstakbel imar planını hazırlayan Prost, İstanbul'un sayfiye yerlerini ve şehirleşecek bölgeleri de belirleyecekmiş. Prost, şehrin imar planını hazırlarken ihtiyaç olan yolları ve meydanları da belirleyecekmiş.

Başakşehir imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Başakşehir İlçesi Tatarcık Mahallesini de Kapsayan Özel Proje Alanına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıktı.

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Binali Yıldırım: Amacımız sadece şehir imar etmek değil!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada "Bizim de amacımız, sadece şehir imar etmek değil, o şehirde yaşayanları mutlu etmektir" diye konuştu.

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasına ilişkin basın açıklaması yaptı. 

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. 

Ataşehir imar iskan blokları TOKİ tarafından yenilenecek!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince İstanbul Kayışdağı Caddesi'nde gerçekleştirilen Ataşehir İlçe Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti.

İzmir Mavişehir imar planına üç belediyeden itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mavişehir'de imar planı değişikliği hazırlığına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ve Karşıyaka belediyeleri olumsuz görüşlerini Bakanlık'a gönderdi.

Ankara Büyükşehir imar artışına dava açacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sert yanıt veren Ankara Büyükşehir Belediyesi imar artışı değişmezse dava açacağını duyurdu.

Hasdal yeni şehir imar planı askıda!

İstanbul Eyüp-Hasdal bölgesinde Tümgeneral Selahattin Gökkartal Kışlası'nın da içinde bulunduğu 4 milyon 550 bin metrekalik alana ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Kadıköy-Ataşehir-Ümraniye-Bostancı Metrosu imar planı askıda!

Kadıköy-Ataşehir-Ümraniye-Bostancı Metro Hattı Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Trabzon Büyükşehir'den imar toplantısı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısıyla Trabzon’daki imar çalışmalarını değerlendirdi.

Erzurum Büyükşehir'den ilçelere yeni imar planları!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tortum, Köprüköy ve Pazaryolu’na Yeni Nazım İmar Planı ve imar planlarına esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu çalışması yapıyor.

Kartal Şehir Parkı alanında imar planı değişikliği!

İstanbul Kartal'da Anadolu Adalet Sarayı'nın hemen yanında yer alan askeri alan ve şehir parkı alanında imar planı değişti...

Prost şehir imarı Haberi

Prost şehir imarı



Şehir neresidir? Sayfiye yerleri nerelerdir?


Şehircilik mütehassısı B. Prost yapacağı planda bununda gösterecek


    İstanbul'un imarını düşünürken asıl şehirle sayfiye yerlerini birbirinden ayırmak fikri etrafında münakaşalar yapılmaktadır. Acaba İstanbul'un sayfiye telakki edilecek semtleri neresidir? Mesela Kadıköy sayfiye midir, şehrin bir kısmı mıdır? Her şeyden evvel bunun tayini lazım gelmektedir. 

    Yapı ve Yollar Kanunu, bilhassa inşaat bakımından, şehiriçi ile sayfiye yerleri hakkında ayrı ayrı ahkam koymuştur. Şehiriçinde ahşap bina inşası yasak edildiği halde sayfiye yerlerinde, bazı kayıtlar altında, ahşap inşaata müsaade etmektedir. Belediye, Yapı ve Yollar Kanunu'nun neşri ve tatbiki üzerine şehrin sayfiye yerlerini kabataslak bir surette ayırmıştı. Fakat...