26 / 07 / 2024

puşkinin kaldığı ev Erzurum

puşkinin kaldığı ev Erzurum

Rusya’nın Ankara büyükelçisi Aleksey Yerhov, Ezurumdaki yetkililerin, büyük Rus şairi Aleksandr Puşkin’in 1829 yılında geldiği Erzurum’da kaldığı evde Puşkin Müzesi açmayı planlıyor.

Ev sahipleri ürkütüldü, evlerini kiraya vermekten kaçıyor! Kiralık piyasasında neler oluyor? 

Son zamanlarda kiralık konut sayısı azalırken, talep oldukça fazla kaldı ve kiralar da fırladı. Gazeteci Emin Pazardı, 'Ev sahiplerini ürküttüler' dedi. Peki kiralık konut piyasasında neler oluyor? Ev sahipleri bu durum ile ilgili neler söylüyor? 

Mağdur ev sahibi: Senaristler ev sahiplerinin maruz kaldığı hikayeleri dizi yapmak isteyecektir!

Mağdur ev sahibi A.Vurucu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda senaristlerin ev sahiplerinin maruz kaldığı birbirinden acıklı hikayeleri, şimdi değilse bile ilerde inanıyorum dizi ya da sinema yapmak isteyeceğini söyledi.

Ev sahipleri kontratı biten kiracılara yüzde 65 zam yapmaya başladı!

Yüzde 25 kira artış sınırı 1 Temmuz itibariyle kaldırıldı. Yeni düzenlemeye göre kiralarda artık TÜFE oranlarına göre en fazla yüzde 65,07 zam yapılabilecek. Ev sahipleri kontratı biten kiracılarına yüzde 65 zam yapmaya başladı...

Kirada yüzde 20 indirim istisnası. Ev sahipleri uymak zorunda

İki yıldır süren yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının ardından ev sahibi ve kiracılar arasındaki tartışmalar yeniden alevlendi. Yeni zamlar tartışılırken, kiralarda  yüzde 20 indirim sağlayan bir yol da gündeme geldi ve buna ev sahipleri de uymak zorunda. İşte ayrıntılar...

Ev sahiplerine kira zammı önerisi: Piyasa koşullarına göre yapılmalı!

1 Temmuz 2024'te yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılmasıyla fahiş kiralar yeniden gündem oldu. Emlak uzmanı, ev sahiplerine kira zammı önerisinde bulundu. İşte ayrıntılar...

3 yılda ev fiyatları 7 katına çıkarken kiralar sadece yüzde 56 arttı! Ne güzel memleket...

Kiralarda yüzde 25 kira artış sınırı 1 Temmuz itibariyle  sona erdi. Ev sahiplerini mağdur eden uygulama, kalksa da geride izleri kaldı. Analist Kadir Koçak, ev fiyatlarındaki artışla kiralardaki artışı karşılaştırarak 'Ne güzel memleket'' yorumunu yaptı.

Ev kiralamayı düşünenler dikkat! Sakın bu hatayı yapmayın!

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kirada yüzde 25 sınırının kaldırılması sonrası kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan kriz giderek büyürken, Av. Iyaz Çimen da kiraya çıkmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir konuya değindi. 

Emekli ev sahibinden isyan: İstanbul ve Eskişehir'de lokantaları olan kiracım 30 bin TL'lik evde 5.950 TL'ye oturuyor!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da kaldırıldı ama mağduriyetler bitmedi. Emekli ev sahibi "Kiracım 30 bin TL'lik evde 5.950 TL'ye oturuyor" dedi ve yüzde 25 zam sınırı sebebiyle yaşadığı mağduriyeti anlattı. İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri senede 1 değil 2 kez zam yapabilir...

Kira zammında yüzde 25'lik sınırın kaldırılmasından sonra kiracıları üzecek bir haber paylaşıldı. Kiracılardan artık senede 1 kez değil 2 kez zam yapabileceği gündeme geldi. Bazı ev sahipliği bunu uygulamaya başladılar.

Ev sahibi bir evi 17 kişiye kiraladı, kişi başına para aldı!

Kira bedellerinin fahiş rakamlara ulaşması sonrası, bazı evler kiracısız kaldı. Ev sahipleri ise boş duran evlerini biran önce kiraya verebilmek için farklı yöntemlere başvurmaya başladı. Bunlardan biri de, Konya'da yaşandı. Bir ev sahibi evini tam 17 kişiye kiraya verdi. İşte ayrıntılar..

Yüzde 25 kira zam sınırı kaldırıldı, geride izleri kaldı! Kaç ev sahibi bu uygulamaya uydu? 

Kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe neden olan yüzde 25 kira sınırlaması her ne kadar kaldırılmış olsa da sosyal medyanın gündeminden bir türlü düşmüyor. Uygulamayla ilgili tartışmalar çığ gibi büyümeye devam ediyor. 

Kirada kaos 1 Temmuz'dan sonra yeniden başlayacak! Ev sahiplerine de kiracılara da hak uyarısı yapıldı! 

Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Hasan Ceran, kirada yüzde 25 sınırının 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılmasının, kaosu yeniden başlatacağını söyledi ve ev sahipleri ile kiracılara uyarılarda bulundu. İşte o açıklama ve tarafların dikkat etmesi gerekenler...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı temmuz ayını bekliyor. Yüzde 25 kira sınırının kaldırılmasıyla beraber kira zammının nasıl hesaplanacağı merak ediliyor. Peki temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

puşkinin kaldığı ev Erzurum Haberi

puşkinin kaldığı ev Erzurum

Rusya’nın Ankara büyükelçisi Aleksey Yerhov, Ezurumdaki yetkililerin, büyük Rus şairi Aleksandr Puşkin’in 1828-1829 Rus-Osmanlı savaşı sırasında 1829 yılında Erzurum’da kaldığı evde Puşkin Müzesi açmayı planlıyor.

Sputniknews'ta yer alan habere göre, Rusya Diplomasi Çalışanları günü kapsamında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Yerhov, diplomatik çalışmalarında geçen yıl karşılaştığı ilginç bir olayı anlatması ricasına karşılık olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Geçen yıl Türkiye'nin doğu illeri Kars ve Erzurum'u ziyaretim benim için çok, ama çok ilginçti. Çünkü bu iller, Rusya tarihiyle, Rus-Türk ilişkilerinin tarihiyle çok yakından ilişkili. Erzurum'da, Aleksandr Sergeyeviç Puşkin'in bir gece geçirdiği ve ‘Erzurum Yolculuğu' adlı eserini yazdığı evde bir Puşkin Müzesi açılacak."

Müzenin sadece Erzurumlular için değil bu bölgeyi ziyaret edecek turistler için de çok ilginç olacağını  söyleyen Yerhov, ziyaretçilerin gelmesinin, ‘kayak sporları açısından...