27 / 04 / 2024

Ragıp Paşa hakkında bilgi

Ragıp Paşa hakkında bilgi

1944 yılında İstanbul Belediyesi'nden tarihi Ragıp Paşa Köşk'ü ve Korusu'nun muhafaza edilmesi ve yarınlara ulaştırılması istenmiş. Bu tarihi binanın Belediye tarafından satın alınmasına Lütfi Kırdar da taraftar olmuş.

Yeksa Yapı Şükrüpaşa apartmanında son konut!

İstanbul'un en nezih semti Kadıköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeksa Yapı tarafından hayata geçirilen Şükrüpaşa apartmanında son konut. Peki Şükrüpaşa apartmanında son konutun fiyatı ne kadar?

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Perili Köşk satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Perili Köşk’ olarak adlandırılan 116 yaşındaki tarihi Ragıp Paşa Köşkü satıldı…

Tarihi 'Perili Köşk' 449 milyon liraya icradan satıldı!

İstanbul Kadıköy'de "Saray Yavrusu", "Küçük Dolmabahçe", ve "Perili Köşk" gibi adlarla anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, 449 milyon liraya icradan satıldı.

Kadıköy'deki Perili Köşk 450 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

İstanbul Kadıköy'de yer alan, "Perili Köşk" ismiyle de bilinen Ragıp Paşa Köşkü, yaklaşık olarak 450 milyon TL muhammen bedelle 2 Eylül tarihinde ihaleye çıkıyor. 

Ragıp Paşa Köşkü icradan satışa çıktı! İşte 116 yıllık tarihi köşke biçilen fiyat

İstanbul'un Kadıköy semtinde 116 yıl önce inşa ettirilen Ragıp Paşa Köşkü, mahkeme kararıyla satışa çıktı. İşte icratan ihaleyle satışa çıkan köşk için istenen rakam ve köşkün tarihine ilişkin detaylar....

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Kadıköy’deki icradan satılık ‘Perili Köşk’ havadan görüntülendi!

Kadıköy Caddebostan'da yer alan 'Küçük Dolmabahçe', 'Saray Yavrusu' ve 'Perili Köşk' gibi adlarla da anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, icradan satışa çıkarıldı.

Kadıköy'deki 'Perili Köşk' icradan satılık!

Kadıköy Caddebostan'da bulunan, tarihi Ragıp Paşa Köşkü diğer adıyla "Perili Köşk" olarak ta bilinen bina icradan satışa çıkarıldı...

Hüseyin Avni Paşa Korusu'na kaçak inşaat mı yapılıyor?

İşadamı Mehmet Cengiz’in aldığı Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda sular durulmuyor. Koruda tek katlı bir müştemilatın yerine ev gibi üç katlı bir bina yapıldığı iddia edildi.

154 yıllık Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve günümüzde çok az örneğinin bulunduğu 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından baştan aşağı yenilenen Demirtaşpaşa İlkokulu’nda eğitim, 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Ragıp Paşa hakkında bilgi Haberi

Ragıp Paşa hakkında bilgi



İstanbul'un yarınki güzelliği için Belediye'nin sahip olacağı güzel bir yer: Ragıp Paşa Köşkü ve Korusu


    Karşılaştığı zor şartlara rağmen az zamanda İstanbul'un çehresini değiştirecek kadar iş gören Valimiz, bu beş harp yılı içinde imar projelerini dilediği gibi gerçekleştirememek gibi -çalışkan ve iyi niyetli bir Belediyeci için- acı bir durumdadır. Zamanın türlü zaruretlerine ve çeşitli engellerine boyun eğmek zorundadır. 

    Fakat Belediye'nin bir de, bu zamanda dahi, her ne pahasına olursa olsun, ihmal edemeyeceği bir vazife var ki o da İstanbul'un bir daha ele geçmeyecek varlıklarını korumaktır. Bu arada başlıca iki şey göze çarpıyor. Korular ve bazı binalar....