04 / 05 / 2024

rahim ak köşe yazısı

rahim ak köşe yazısı

Habertürk Gazetesi yazarlarından Rakim Ak, Vergi Rehberiniz köşesinde bugün "Dededen kalma eve rant vergisi olmaz" konusuna değindi. İşte bugünkü yazının devamı...

Aras Bulut İynemli, Necip Memili ve Erkan Kolçak Köstendil'e 'belediye' şoku: 'Tiny house'ları kaldırıldı!

İzmir'in Karaburun ilçesindeki sinema ve dizi oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye ait tiny house'lar belediye kararıyla kaldırıldı.

Gökçe Yol Yapı Hafriyat İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökçe Yol Yapı Hafriyat İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Günaydın tarafından kuruldu.

Ahmet Vural Akışık kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Doğan Yatırım Bankası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Vural Akışık kimdir? Kaç yaşında? Ahmet Vural Akışık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ahmet Vural Akışık'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Ahmet Vural Akışık'ın hayatına dair merak edilenler.

İsmail Vefa AK kimdir? Eğitim hayatı nasıl? Uzmanlık alanı nedir?

Vizyon Grup Bağımsız Denetim A.Ş Ortak, Yeminli Mali Müşavir İsmail Vefa AK kimdir? İsmail Vefa AK daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İsmail Vefa AK'ınn eğitim hayatı nasıldı? İşte İsmail Vefa AK`ın hayatına dair merak edilenler.

Demir fiyatları çakıldı kaldı! Fiyatlar düştükçe düştü! 21 Mart 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün gözde malzemesi olan demir fiyatlarına bugün bir indirim daha geldi. Demir fiyatları çakıldı kaldı! Fiyatlar düştükçe düştü! Demir fiyatları ne kadar oldu? 21 Mart 2023 dmeir fiyat listesi.

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak kısımların yıkılması için tebligat gönderildi!

Bodrum'da yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil’in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak kısımlarının yıkılması için tebligat gönderildi.

Cemal Gökçe: Kurallara uygun olarak inşa edilen yapı çökmez!

Dün İstanbul Başakşehir’e bağlı Kayaşehir’de bir sitenin istinat duvarı çökerek bir kişinin ölümü neden olmuştu. Konu hakkında açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemal Gökçe kurallara uygun olarak inşa edilen yapıların çökmeyeceğini söyledi. 

Başakşehir'e bir gençlik merkezi daha geliyor!

‘İlk’lerin ve ‘en’lerin şehri Başakşehir’e ilçe gençliğinin tüm ihtiyaçlarına yanıt verebilecek muhteşem bir tesis daha geliyor. Sular Vadisi 2.Bölge’de hayata geçirilen ilçenin ‘ilk’ Gençlik Merkezi’nin yapımına kısa süre içinde başlanacak.

Tekbel Teknik Danışmanlık Eğitim Ve Belgelendirme Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tekbel Teknik Danışmanlık Eğitim Ve Belgelendirme Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Ocak tarafından kuruldu.

Erkan Kolçak Köstendil Zekeriyaköy'den villa bakıyor!

Reyting rekorları kıran Çukur'un Vartolu'su Erkan Kolçak Köstendil Zekeriyaköy'den villa bakıyor

Es Plus Yönetim Ve Organizasyon Danışmanlık Eğitim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Es Plus Yönetim Ve Organizasyon Danışmanlık Eğitim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa’da 12 bin TL sermaye bedeli ile Akın Grup İnşaat Emlak Taahhüt tarafından kuruldu.

Folkart Boyalık Çeşme fiyat listesi!

Folkart Boyalık Çeşme fiyat listesi kapsamında projede fiyatlar 334 bin 880 Euro'dan başlıyor. Toplam 36 adet rezidans daireden oluşan proje Folkart Yapı imzası taşıyor...

rahim ak köşe yazısı Haberi

rahim ak köşe yazısı

 Hafta içinde açıklanan 10'uncu Kalkınma Planı 2014-2018 programı vergiyle ilgili önemli düzenlemeleri içeriyordu. Bunlardan ilki ev, işyeri ve arsa alım satımında oluşan değer artış kazançlarının vergilendirilmesinde, elde tutulma süresini gözeten maddeydi. Halen evi arsayı alıp 5 yıl sonra 10 katına da satsan vergi vermiyorsun. Bu da Türkiye'nin rantı en fazla olan sektörünü vergi dışı bırakıyor. En çok kazananlar hiç vergi vermiyor. Eylem planında sözü edilen düzenleme gerçekleşirse evi, arsayı alıp elinde 10 yıl 20 yıl tutsan da eğer kazancın varsa vergi vereceksin. Hele 1-2 sene tutarsan alım satım arasındaki farkın yani kazancının tamamı vergiye tabi olacak. 

İkinci düzenleme ise evi olduğu halde ev alıp satarak milyonları cebe indirenlere kredi aldığında vergi getirilmesi düzenlemesi. 

Konut kredisi alırken Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF)...